APARTATS

13 de des. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 1 - LLEVANT 0.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: Lliga. Jornada 11.

-ALINEACIÓ. 4-3-3 en atac i 4-1-4-1 en defensa. Porteria: Ter. Defensa: Alba, Araujo, Lenglet, Dest. Mig: Busi, DeJong i Cou. Davantera: Braith, Griezmann i Messi.

-MARCADOR: BARÇA 1 (Messi) – LLEVANT 0.



2. EL TITULAR: ‘Gol i tres punts que tenen un fals regust de glòria’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 593 partits de Busi que iguala Puyol. Messi se situa a 1 gol de Pelé com a màxim golejador en un mateix equip.

4. LES CLAUS. El canvi de sistema ha permès veure un joc més naturalitzat. L’equip ha tingut una major fluïdesa i ha generat un fart d’ocasions, fins a 22. Amb el gol de Messi havíem d’haver posar un quart membre a mig camp per intentar adormir una mica més el partit, tenint un major control de la pilota. Una vegada més l’equip tècnic ha optat per canvis que no han aportat res, quan la clau era el reforç de la mitja. Molt lamentable que avui no hagin donat ni un minut a Riqui Puig. No em serveix l’excusa que és un filtrador segons ‘el País’. Actualment, és dels pocs jugadors capaç de canviar una dinàmica.

5. LA CARA I LA CREU. La cara li dono a DeJong tot i que ha perdut alguna pilota de massa risc. Sobretot sense Busi ha jugat més alliberat a mig camp prenent major responsabilitat. La creu és per Alba. Només hi ha una explicació perquè juga: no hi ha ningú més. En defensa es mira els rivals. Al final no ens ha marcat per culpa seva de miracle.

6. EL RIVAL. Equip que llença a les escombraries 70 minuts de partit i tot ho deix per aquesta vintena de minuts finals. Té una base defensiva bona però es centren tant en defensar que s’obliden d’arribar a dalt. Tres tirs a porteria que demostren la poca ambició d’aquest equip i això que presenta uns bons números a nivell de precisió (80%). Tenien clar que calia muntar una defensa de balomano al Barça amb tots els jugadors i així ho han fet. S’han passat 76 minuts basculant de banda a banda. L’Aitor -el porter- avui s’ha fet seleccionable amb les aturades brutals que ha fet.

7. LA MOVIOLA. De Burgos Bengoechea. Ens ha tret dues targetes quan som els que hem proposat futbol. Podia haver xiulat dos penals per mans -un per cada equip- i no m’ha xiulat cap. En termes generals doncs aprovat.

8. LA VEU DEL SOCI. Partit que era importantíssim de guanyar. Tres punts que sumem. En total en sumem 17 de 33 possibles i quedem vuitens. És trist però és el que tenim. Dels 3 partits que teníem per endavant i els 9 punts en joc seria important sumar-los tots i més tenint en compte que els juguem a casa. Crec que globalment hem fet un bon partit i podíem haver guanyat per golejada però al final hem acabat patint i tot per no tenir ofici i això que hi ha campions del món que formen part d’aquest projecte d’equip.