APARTATS

14 de maig 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. ESPANYOL 2 - BARÇA 4

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 34.

    -RESULTAT: ESPANYOL 2 - BARÇA 4 (Lewan 2, Balde i Koundé).



2. EL TITULAR: ‘Campions de Lliga’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

Per mi el millor ha estat Dejong, tot i que Balde a la primera part ha estat clau amb assistència i gol. Per dir alguna cosa les protestes de Gavi eixelebrades. 

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

Primera part. Brutal Barça i genial Xavi en l’actitud, motivant i no deixant abaixar els braços a l’equip. Hem jugat molt bé; amb la intensitat adequada, el toc pertinent, la possessió desbordant. Amb ajudes entre els jugadors (futbol en curt), verticalitat quan ha calgut, amb desmarcades a l’espai, amb profunditat i amb gol. Hem anul•lat els periquitos que s’han anat desfent com un gelat sobretot tenint la pilota (72% possessió) i fent-los ballar al nostre so. Han mostrat una gran debilitat, desordre i precipitació en totes les facetes del joc i una pressió enorme quasi insuperable. Sempre han arribat tard i ens han marcat malament. En una que han tingut Ter ha estat biònic. I compte; la sensació és que no hem volgut fer sang, tot i que hem anat a per feina. Provablement, la primera part més completa de la temporada.

Segona part. Ens hem conformat i Luis Garcia ha posat una mica més d’ordre en l’equip, el qual almenys ha demostrat -amb alguns retocs- que pot fer alguna cosa més. Llàstima dels dos gols!

    -EL JUGADOR TOP.

Té jugadors molt interessants. Em quedo amb Pedrosa i Puado. No entenc com no juguen!

    -LA MOVIOLA. 

De Burgos Bengoechea. Primera part. Errors puntuals en les targes. Hauria d’haver-ne tret a l’Espanyol i una a Busi. També hi ha unes mans sospitoses que podien haver estat penades. Intranscendent a la segona part. 

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

No es pot criminalitzar tota l’afició de l’Espanyol, faltaria més. Les imatges del final del partit han estat lamentables. No es pot tolerat ni un bri de violència en un camp. Que els identifiquin i que no els deixin entrar mai més en un camp. Hem fet una celebració light i humana i no hi ha dret aquesta actitud feixista. Fora els violents dels camps de futbol!

Busquests ha anunciat que no renovarà. El millor de la història sense cap mena de dubte en la seva posició. Gràcies per tots aquests anys i aquests títols!