APARTATS

11 de juny 2012

CAP DE SETMANA DE CORPUS 08-100612

DIVENDRES 080612 - FIRA DEL VI DE REUS I ANIVERSARI ISRAEL (35 ANYS)
No passarà aquesta fira per ser una de les millors; almenys als meus ulls. Es nota que hi ha crisi però en certes coses només. Comprar un ticket amb cinc degustacions de vi costava 12 euros amb copa i tot. Una copa en la que enguany la novetat era que hi havia marcada la mida dels 10cl; la mida que com a màxim et podien posar els viticultors. O sigui que per 50cl -mal comptats clar- pagues 7 euros (descomptant els 4 de la copa). 



Cada any et regalaven alguna cosa relacionada amb el món del vi si completaves les cincs denominacions. Aquest any era imprescindible comprar una ampolla de vi perquè et donessin un miseriós barret de palla. Força trist! Una altra crítica és que molts dels cellers estan amuntegats es un mateix estand i això no en facilita el reconeixement.
Nosaltres vam optar per anar-hi el divendres i en alguna cata vam ser els primers en fer-la. Dels vins que vam provar vam tocar les denominacions següents: Priorat (Cingles), Tarragona (Vinyes del Terrer), Montsant (Cingles Blaus), Conca de Barberà (Clos Montblanc) i Terra Alta (Xavi Clua). Els millors el Cingles Blaus i el Xavi Clua. 






 També hi havia estands amb menges típiques com Bou amb arròs o coques amb cireres, com a més representatius de la zona. 


Més informació a: http://www.reusviuelvi.com/home/
 

De totes manera ànims a l'organització i a seguir amb la fira, però tingueu més en compte que la gent si queda contenta torna, sinó no.

El cel amenaçava pluja i al final va fer un ramet, de manera que ens vam refugiar en un bar a fer unes cervesetes.


A tocar de les 22 hores vam fer cap a la Formatjada on vam gaudir plegats del 35è aniversari de l'Israel. Aquesta vegada vam triar uns plats especials amb formatges de la casa i la veritat és que va ser una tria molt ben feta. Vam comptar amb la companyia excepcional del Gerard i com a bons "vells" vam recordar alguna que altra vella batalleta. A la part final vam entregar el regal i vam fer uns brindis plegats. En acabar vam allargar la nit al nostre Flaps de sempre.








DIUMENGE 090612 - HORTS D'EN RIC (MESURES PREVENTIVES), PAELLA DE GEGANTS A COLLDEJOU I CORPUS A REUS
Em va costar molt dormir la nit del dissabte al diumenge, així que em vaig llevar d'hora i me'n vaig anar a l'hort. Quin goig que fa tu! les tomaqueres -algunes- ja arriben a l'alçada del pit i pugen amb una força brutal. Després de la neteja de l'altre dia les pebroteres també han reviscolat, de la mateixa manera que les bajoqueres tiren i tiren amunt. La sorpresa la vaig trobar però amb els carabassons; ja fan uns quinze centímetres. Quina ilu!



Bé, vaig tirar el líquid preventiu contra plagues damunt de les tomaqueres, vaig comprovar el reg -que tot estès en ordre i vaig tirar canyes a les bajoqueres noves perquè puguin enramar-se. Realment em sento súper realitzat! La terra és sacrificada però els fruits que dóna ho compensen amb escreix.
Temps justet de dutxar-me i anar a les escoles per ajudar a muntar tot el parament al Casal i preparar la paella. Pacientment, a les set del matí la Maria del Carme, la Magda i la Teresita es van posar a fer el fumet de peix. Quina olor que sortia d'aquella olla noi; i mira que a mi el peix... A tocar de la una, quan el brom ja estava ben buit i colat, vam procedir amb els Sussos i l'Espantall a preparar l'arròs amb les grans paelles. A tocar de les dues la gent va anar arribant i sense més dilació es van començar a repartir els primers plats i la gent poc a poc va poder anar dinant. Va quedar boníssima.  





En acabar vam passar un video amb els actes més importants de l'any 2011. Tot un èxit! 
Al dia encara li quedava una nova etapa: la processó de Reus del Corpus. Vam baixar i encara vam tenir temps d'anar a veure les catifes del centre de la ciutat. Tot i que cada vegada s'obta més per les serradures fins i tot de colors, la vistositat de les mateixes enlluerna. Em quedo especialment amb la que commemorava els gegants negres antics i l'espactacularitat de la baixada de sant Pere. Hi havia un enorme campanar amb el campanar de pedra al fons. Espectacular de debò! Per cert, cal anar a veure l'ou com balla a la plaça del Castell.
A les 19:30h es va acabar l'ofici i la gentada va començar a sortir de l'atapeït recinte de sant Pere. Llavors va arribar un dels moments més emotius per un reusenc: el ball de l'àliga. Posa la pell de gallina. En aquest cas l'àliga porta un colom blanc a la boca i ret homenatge al Cos de Crist. Després tot el seguici va anar sortint amb les diferents congregacions representades passant pels carreres. De primer els nanos, després la mulassa i els gegants, l'àliga, les representacions eclesiàstiques el pali amb el cos de crist i el cor. 
Si tens l'ocasió val la pena veure-ho en diferents punts del recorregut.


















Corpus és el tret de sortida de l'estiu i del bon temps! Iblama

1 comentari:

Gerard Sabaté ha dit...

Que guapo seguir-te i veure que estàs en plena forma!GS