APARTATS

4 de juny 2012

CAP DE SETMANA DEL BATEIG DEL PAU I LA LAIA 310512-030612

DIJOUS 310512 - HORTS D'EN RIC: CANYES 
En un matí infernal de calor vam poder enllestir una tira més de tomaqueres amb canyes. Encara en quedaran tres més! I com està creixent tot, nen. Amb la calor les tomaqueres ja fan uns trenta centímetres d'alçada. Impressionant!



 
DIVENDRES 010612 - TROS: FAVES, PÈSOLS I ALLETS, SOPAR COLLA GEGANTERA COLLDEJOU 
Vam anar a treure el cap al tros i a la part més aubaga de l'improvisat hortet encara vam poder collir unes quantes faves, una galleda de pèsols i quatre allets. Les calors dels darrers dies han fet que les plantes s'assequin més ràpidament i ja no produiran més. Bé, però ja puc estar content ja que s'han fet dues collites de faves i tres de pèsols.




Al vespret ens vam trobar a les Escoles de Colldejou per preparar les truites pel sopar i parar les taules i el parament. Esglaonadament la gent va anar arribant i a tocar de les 22h, havent-la fet petar una bona estona, vam posar-nos a sopar: pa amb tomàquet amb embotit divers i truites de patata. De postres galetes i cafès. Al final de la trobada vam passar un vídeo amb un resum de les trobades dels 2010 i el 2011. Com passa el temps! Abans d'anar a dormir vam passar una bona estona al casal explicant anècdotes diverses i fent al Corral uns mojitos. No se com ens ho vam fer però se'ns van fer les 3:00h.








DISSABTE 020612 - BATEIG PAU I LAIA A PORRERA I FIRA DE CAMBRILS
Ja de bon matí es veia que faria un dia calurós i així va ser. Sort en vam tenir que a dins de l'església la temperatura era molt agradable.
Ens vam llevar doncs i ens vam posar en camí de Porrera. A la tarda assistiríem al bateig de la Laia i el Pau.
Els padrins d'ambdues parts estàvem citats una mica abans ja que el mossèn ens volia fer evident que volia dir això de ser padrí. Aclarits els conceptes la cerimònia en si es va posar en marxa. l'Església estava tota engalanada amb flors de tots els colors. 
El mossèn va iniciar l'acte al ganzell (entrada) per donar la benvinguda als assistents i santificar tant els pares com els padrins i els nens, i tots els familiars. Després vam asseure'ns als bancs i va començar la prèdica. El moment més bonic arribava. Vam pujar darrere de l'altar on la pica baptismal estava oberta amb l'aigua i l'oli. El Pau i la Laia van ser batejats amb l'aigua i l'oli sagrats. En acabat els van posar una mena de mantellina blanca al cap.  Llavors els padrins vam encendre els ciris de la flama del ciri pasqual. Finalment, el mossèn va acabar el ritual felicitant els padrins i els batejat i la família.
Tots plegats, havent-nos fet unes fotos amb els protagonistes, vam anat tirant cap al casal on hi havia preparat un formós berenar, a base de tot tipus de canapés, patates, coca de recaptes i espinacs... i beguda. El colofó va arribar al final amb uns canapés dolços i sobretot amb el pastís de tres pisos; tot regat amb cava.
Ja en tenim dos més de batejats! l'Enhorabona! 




















Amb els temps justet i amb les sabates a punt de fer esclatar els peus, vam anar fins a Cambrils, per assistir a la 55ena fina multisectorial de la ciutat. Com ja he dit altres vegades Cambrils té un color especial i aquest és un dels dies en els que s'engalana per oferir les seves millors gales. La fira en si s'allarga per la part alta del poble, arran de riera amb cotxes, motos, paradetes per menjar, paradetes d'artesania i al final de tot els autos de xoc típics, els "tiovivo" i atraccions més arrriscades. Mentrestant al centre, al voltant de la plaça d'Espanya, hi trobem botigones amb productes naturals de la terra (sabons, olis, perfums, formatge, carns...) Tot escenificant una mena de mercat medieval amb els carrers engalanats! De veritat que és imprescindible donar un tomb pels bonics carrers!
Només arribar a Colldejou el cert és que vam dormir d'una tirada. 











Estàvem cansats!




 DIUMENGE 030612 - HORTS D'EN RIC: ESTRUCTURA FINAL CANYERA
La vida continua però, nen! Vam quedar amb en Ric per acabar d'enllestir les canyes de les tomaqueres. Malgrat la pluja que havia caigut al llarg de la nit, a tocar de la riera feia una calor xafogosa. Vam fer les canyes, les vam pelar i va arribar el moment de col·locar-les al cotxe. Vam tenir una mica de feina però amb paciència i una gota d'ingeni vam carregar-les i les vam dur fins a l'hort. Vam muntar les tres tires que ens quedaven i vam lligar les tomaqueres a l'estructura. Notar que moltes d'elles ja estaven massa doblegades per la mida gran que tenien. Plegaren a tocar de les 15h i per si no en teníem prou hi vam tornar a les 17h per acabar d'arranjar-ho bé, treure l'herba de les parades i arreglar el reg que s'havia obturat.



L'hort vist de dalt fot un goig que enamora. Ens ha quedat una estructura la mar de xula i sembla que resistent! Iblama
Un intens dia noi! Iblama