19 d’ag. 2013

FESTA MAJOR DE COLLDEJOU, SANT LLORENÇ 2013

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 2013

TEXT: Iblama (www.iblama.blogspot.com)
FOTOS: Iblama, Joan Joglar i Jordi Roger Rofes

LA CRÒNICA PER ESCRIT _____________________________________________________
Amb gran il·lusió hem estat esperant l’arribada de la nostra festa major i hem intentat gaudir-la participant dels actes previstos.
Ha passat volant!

DISSABTE 030813
El poble s’omple de gent amb la organització de la trobada de gegants. Enguany s’ha celebrat el vintè aniversari de la colla i la veritat és que ha estat una tarda inoblidable; i mira que el dia amenaçava pluja.
La plantada es va fer a la nova Era restaurada de damunt de la pista. Veure les colles arrenglerades en rotllana al voltant de l’Era, amb Colldejou al fons i sota l’atenta presència de la Mola i Llaberia, corprenia. Al cap d’una estona els gegants es van posar a dansar pels nostres carrers i carrerons, fins que en darrer terme, ens van oferir la ballada final a la plaça de l’Església. Un berenar al frontó va posar el punt i final a la trobada.
Fumat, Fumada, Iaia, Oriola, Espantall i tots aquells que d’alguna manera heu donat vida a la Colla de Gegants i Grallers de la Mola al llarg d’aquestes dues dècades gràcies i per molts anys.

DIVENDRES 090813
Ens vam reunir a la pista per sopar plegats sardines amb amanida i pa. El plat fort va arribar amb l’actuació del mag Xema que va cridar l’atenció de grans i petits amb els seus trucs i els seus acudits. Després es va poder fer una estoneta de karaoke però una forta ventada va espatllar la nit. Finalment, diversos dj’s van posar el punt i final a la moguda vetllada.

DISSABTE 100813
Fou un altre dels dies grans. Al matí es va fer la missa en honor al nostre patró sant Llorenç, el qual va ser passejat en processó pels carrers del poble en acabar la celebració eucarística. És un dia molt especial pel poble ja que les cases estan plenes de gent que dina plegada i celebra el dia del seu patró.
A la tarda l’orquestra Estelada ens va oferir les seves cançons més ballables: boleros, ranxeres, pasodobles... i a la nit ens van obsequiar amb una segona part del seu repertori on hi van afegir una part final amb cançons més mogudes pel jovent. Pels qui encara van voler més moviment encara hi va haver disco-mòbil.
A la mitja part es va sortejar un pernil que va tocar al Joel.

DIUMENGE 110813
A la tarda a l’Estadi de Colldejou es van fer diversos partits de futbol dividits en tres categories: petits, noies i nois (separats entre solteres i casades i solters i casats). Es van viure moments impagables.
A la nit, de nou a la pista, vam poder sopar plegats fideuà amb amanides, en un dels actes centrals de la festa major i que més gent aglutina. I com mana la tradició, Colldejou va repartir la sort amb el Bingo. Alguns van arribar amb les butxaques més plenes a casa de les que van marxar.

DILLUNS 120813
El dilluns va ser el dia dedicat als més petits. La instal·lació més reeixida va ser la inflable aquàtica de la piscina. Allà hi van xalar els petits i els no tant petits.
Ja de nit, Les veus de Reus, ens van obsequiar amb un concert d’Havaneres i altres cançons força reeixit. A la mitja part vam assaborir rom cremat.

DIMARTS 130813
A quarts de nou ens vam trobar al davant de l’església per formar part d’un acte amb un nombrós èxit de participació: la hissada a la Mola d’una Estelada. Vam pujar pel Coll del Guix per on vam encarar l’ascensió final fins a la cara que dóna a mar de la Mola. Afortunadament, va fer un dia esplèndid. I ben a tocar de la voreta del cingle i amb el poble al fons vam procedir a clavar el pal amb l’Estelada. Als peus de la torre carlina ens vam fer una foto de record amb els assistents, entre els quals vam comptar amb l’honor de tenir la presència del Salvador i el Jordi entre les persones més grans.
A les 22h passades es va donar el tret de sortida del Festival dels més menuts. Ens van oferir diversos balls i representacions damunt de l’escenari. La més impactant fou la darrera en la que seguien una coreografia feta amb gots de la festa major. Finalment, vam veure el film In time a la fresca.

DIMECRES 140813
I bé, vam arribar al darrer dia de la festa major.
A les 22 hores els Diables de la Selva ens van oferir el seu repertori de foc per les places i els carrers del poble, amb espectaculars enceses col·lectives en els llocs més oberts. Per refrescar-nos els uns i els altres, vam acabar a la piscina fent un banyet.
A la mitja nit l’Orquestra Traffic ens va oferir un ball inoblidable a la pista poliesportiva repassant temes de totes les generacions i per a tots els gustos fins ben bé les cinc de la matinada, on van agafar el relleu de la música diversos dj’s de la mateixa orquestra i que van fer les delícies dels més joves.
El darrer pernil de la festa se’l va endur el Dani.

En un obrir i tancar d’ulls la festa major ha passat i els millors dies de l’estiu també.

Ara a esperar la Festa Major de sant Rafel.

ALGUNES IMATGES PER AL RECORD _______________________________________________
* Més fotos a: http://locolletdigital.blogspot.com.es/2013/08/festa-major-de-sant-llorenc-2013.html