12 de set. 2013

CRÒNICA DE LA DIADA DE CATALUNYA – VIA CATALANA 110913 COLLDEJOU12:40-13:00 Les colldejouenques i els colldejouencs ens hem retrobat a la plaça de l’església. La gent se sentia excitada i emocionada. Grans i petits anàvem ben engalanats amb estelades i motius catalanistes.
13:16 Hem sortir de Colldejou en caravana diversos cotxes direcció Mont-roig on teníem el nostre tram de la Via Catalana.
13:34 Hem aparcat com hem pogut als voltants de l’ajuntament de Mont-roig del Camp. Hem muntat els gegants Fumada i Fumat, Oriola, Iaia i Oriola i Espantall. I mentre muntàvem els gegants altra gent s’ha dedicat a plantar les taules per dinar i para el necessari a l’Era a tocar de la carretera.
14:00 Ens hem fet la foto oficial amb la gent vinculada a Colldejou, amb una gran estelada als peus. La primera abans de dinar i després de dinar amb el lema que hem defensat la gent del poble: Colldejou toward the independence (Colldejou cap a la independència).
14:00-15:00. Hem dinat plegats amb gent d’aquí i d’allà a l’Era de Mont-roig. Hem compartit coses amb picar amb xoricets amb suc, croquetes, empanadilles, formatge, xoriç, pernil, truites, i tot tipus de beure.
15:30 A toc de gralla ens hem desplaçat fins a retrobar-nos amb els gegants de Mont-roig.  Al so de la gralla hem fet ballar als nostres estimats gegants Fumada, Fumat, Oriola, Iaia i Espantall, engalanats especialment per a l’ocasió amb estelades.
17:00 en endavant. Ens hem anat col·locant als nostres trams i a les 17:14 ens hem donat les mans deixant a terra el nostre lema entre estelades i crits d’independència. 

Reflexió. Ha estat un dia especial, potser dels millors de les nostres vides per diferents raons. La primera perquè el poble unit ha demostrat a la classe política el que vol, perquè ho hem fet pacíficament i amb veu ben alta i clara. Ara la pilota està damunt de la teulada dels polítics. Ells són els que han de fet les passes que siguin necessàries per poder tenir una societat justa. Realment ha esta una diada molt i molt especial. Una diada que recordarem molts anys.

UNES IMATGES PER AL RECORD
 
 Més fotos a: www.locollet.blogspot.com