APARTATS

2 de maig 2012

PONT DE MAIG 270412-010512

D'aquells caps de setmana llargs que et quedes a casa i el cert és que l'entorn t'ompla com si fessis sortides a llocs llunyans.

ALS HORTS D'EN RIC - 260412 i 300412





Han estat dos dies amb contrastos. Per un part hem pogut comprovar com les darreres pluges han beneficiat molt la terra accelerant-ne el creixement del que ha arrelat. En canvi, ha estat una mica trist veure com les bajoqueres i les alberginyeres no aixecaven el cap. De manera que hem optat per susbtituir el planter malmès -no sabem ben bé perquè- per nou planter. Dels cogombres i les carabassoneres tampoc n'hem tingut notícies positives. Algunes de les tomaqueres tampoc han acabat de funcionar però ha estat més un fet puntual. A més sembla que rebroten. 


Vam engegar de nou el motocultor per llaurar la part més estreta i preparar els crestalls on el segon dia vam sembrar pastanagues, julivert, cilantro, bledes i bajoqueres planes. També vam tenir temps per fer el tractament de les tomaqueres per previndre del mildiu. Finalment, vam arreglar els tubets que tenien pèrdues, vam posar-ne de nous i vam aclarir els rabes perquè s'alcin amb més força. 


SITGES - 40è ANIVERSARI CASATS TIETS BCN 270412

 
Un dia realment especial, per una banda ja que ens van trobar amb la tieta Mercè i el tiet Lluís i vam celebrar el seu 40è aniversari de Noces; tot un rècord en els temps que corren. I per l'altra ja que vaig seguir molt atentament la roda de premsa en el comiat d'en Josep Guardiola. Per sempre Sitges quedarà gravat, tot pujant pel Cau Ferrat; el comiat del millor entrenador que ha tingut el Barça.

 
Caminar per aquesta bonica ciutat sempre és un plaer. Hi ha tants racons en els que t'hi pots aturar una bona estona. A més vam agafar un dia amb caloreta però amb un fort ben que encara feia més atractiva la façana marítima. No en va el qui va pensar en bastir el nucli al damunt d'aquest turonet ja ho va fer amb tota la intenció del món.





Vam dinar plegats i vam poder gaudir del nostre primer gelat a la fresca. La pena és que vam arreplegar algun que altre encostipat primaveral.

 

ANIVERSARI ALBERT LLORENS - 33 ANYS - LLOÀ 280412
Amb els núvols amenaçant vam sortir de Colldejou per endinsar-nos en el Priorat. De camí tot son símptomes ben evidents que la natura està esclanant, en aquesta agitada primavera. Els camps estan verds i s'omplen de tot tipus de flors multicolors. Si hi afegeixes els núvols blancs i grisos que ens acompanyen darrerament, donen al conjunt unes traces pictòriques espectaculars.
Vam arribar al Lloà tot penetrant-hi per la sinuosa carretera des de Gratallops. A partir d'allà -de fet una miqueta abans- el paisatge de prat es transforma en vinyes allà on miressis.
A tocar del migdia vam anar a coure la carn a la bona brasa que van acabar fent a l'àrea de lleure del poble. Plegats vam dinar a casa de la Marta. Quina afartada! Arribava el moment de les postres. Fins a un total de sis pastes vam provar: brutals! I com no podia ser d'una altra manera vam fer bufar les espelmes a l'amfitrió: 33. Fins aquí encara no havia plogut!
Vam voler fer baixar una mica el dinar, de manera que vam anar tot xino xano caminant fins a les bodegues Torres. Un petit grupet vam decidir que ens volíem arribar fins al Nas de la Guiuma; una roca que sembla col·locada per un artista allà en el bell mig de vall. I noi, quan érem a mig camí, es va posar a ploure. I no parava, i no parava. Ens vam refugiar en una mena de cova just al davant del nas. Ens vam mullar però noi l'espesctacle amb el que ens va obsequiar la natura va ser impagable. El cel estava posant-se cada vegada més negre i darrere del nas semblava que els poblets no volien de deixar treure "el nas" entre la negror i la boira corredissa.












COLLDEJOU - ASSAMBLEA SOBRE LA PEDRERA DE VILANOVA I EL SEU PAS PER COLLDEJOU 290412





El poble es va reunir en massa al Casal. Allà, l'Ajuntament en ple, va informar sobre la propera construcció de la pedrera de Vilanova. El tema està en que es vol fer l'accés per carretera tot passant per Colldejou i resseguint el camí vell de Vilanova, convertint-lo en una carretera. 
De tot el que es va sentir jo arribo a aquests pros i contres.

PROS:
-enllaçar pobles amb la nova carretera: Vilanova, Colldejou, l'Argentera.
-3 llocs de treball en la pedrera.
-25.000 euros pel poble en obres anuals.

CONTRES:
-modificació del paisatge natural i el seu entorn.
-pas de camions per davant del poble.
-possible construcció d'un abocador quan s'acabi l'explotació de la pedrera.
-indemnitzacions irrisòries

El proper dia 06 de maig  (diumenge) de 9 a 14 es farà un referèndum popular per veure que decideix el poble de Colldejou.