APARTATS

22 de jul. 2013

HORTS D’EN RIC JULIOL 2013




Aquestes darreres setmanes hem acabat d’arrancar el que quedava de l’hivern per deixar bancals lliures per altres elements. Les últimes pluges acompanyades d’una pujava de les temperatures ha fet que les tomaqueres, les bajoqueres, les carabassoneres i les cogombreres tinguin un aspecte excepcional i facin uns fruits ben macos –tot i que encara no hem collit tomaques encara-. Les plantes es veuen ben sanes encara que hem hagut d’ensulfatar-ho una mica amb aigua i sabó pel pugó i amb òxid cuprós per prevenir l’aranya roja.








Ara toca lligar les tomaqueres i mantenir a ratlla les incessants herbetes que surten arreu. Va bé sota de les plantes deixar una cobertora amb herba seca perquè no hi toqui massa el sol i rebrotin les plantes.
Dues grans sorpreses. Una que les cigroneres ja tenen cigrons i els enciams; estem tenint un molt bon resultat aquesta temporada. No puc acabar sense oblidar-me de les exquisides bajoques que ja hem collit i hem menjat i de la darrera novetat: l’alfàbrega. Ha donat un gran resultat. A esperar una mica més i a seguir lligant tomqueres. Iblama

2 comentaris:

... ha dit...

Joves, potser ja ho esteu fent, però per si de cas us informo que si colliu les flors de carabassó, les ompliu de formatge o el que més de gust us vingui i les poseu al forn o les rebosseu, us llepareu els dits!!!

Iblama ha dit...

OOOOOOOOOOOOOOOSTRES QUINA GRAN IDEAAAA!
MERCISSSSSSSSSS