APARTATS

17 de gen. 2014

EL PLIM EN PERILL 170114




Quan era petit els meus avis Paco i Rosa em venien a buscar a la Prese i baixaven per la Raval fins arribar a la plaça Catalunya. A la cantonada amb el carrer Galanes hi havia una bodega -de les d’abans- amb botes de vi, on et servien vi “a granel” i venien tot tipus de begudes i –“xuxes”. Allà vaig descobrir una beguda que m’ha acompanyat els darrers 30 anys: el Plim. Allà aquell senyor alt i gros –que per cert em feia molt respecte- m’obria l’ampolla de vidre, m’amanyagava el cap i m’entregava el refresc de “fantasia de frutas” i em deia: -noi, beu que et faràs gran! I aquesta beguda des de llavors, gràcies a diferents iniciatives, ha seguit sent un referent dels refrescos de la gent de Reus i ja n’és un símbol més. Com no podia ser d’una altra manera l’Ariel Santamaria la va posar als altars amb el seu Himne de Reus: -“Tots som de Reus, nascuts a Reus com la beguda Plim”-. 
 Fa uns anys que es va crear la beguda de la festa major tot barrejant dues begudes de la 
nostra ciutat el Plim i el vermut. Així va néixer el Masclet: la beguda de la Festa Major.




 Doncs bé... ara una manca d’acord entre diferents persones pot ocasionar que la beguda perdi el nom de "Plim". A veure si entre tots els que estimem la nostra ciutat i la sentim podem fer pressió per evitar-ho. I en aquest sentit Las Termas de Ruham de Reus ha tingut la iniciativa de promocionar la beguda oferint una demostració de la tècnica del Fish pedicure express gratuit (peixets que es mengen les pells mortes dels humans) a les seves instal·lacions de Reus si duus un Plim. Una bona iniciativa per una empresa de nova creació a la ciutat.



A les xarxes social hi podem trobar diverses etiquetes per posicionar-se a favor del plim. Se’n parla al Facebook, Instagram i Twiter i les etiquetes són: #plim,  #salvemelplim  etc També podem trobar diversos bloggers que se’n fan ressò com: el Blog de Josep Baiges o l’Aparador de Reus.

A veure si entre tots salvem el Plim. A mi Plim! Iblama

2 comentaris:

90% reciclat ha dit...

I jo que pensava que ja no existia... Alguna vegada m'he d'atrevir a demanar-la...

Iblama ha dit...

i tant! pots trobar-ne al supermercats de la raval o a cal baró al carrer galanes