APARTATS

16 de juny 2009

EXCURSIÓ AL NIU DE L'ÀLIGA 140609




Després de passar per l'Ermita del Remei d'Alcover vam ascendir per una carreterona estreteta fins a un molí d'aigua que han recuperat a la zona. Allà pots deixar el cotxe tranquil'lament en un aparcament gratuit que hi ha. D'allà s'agafa un camí planer que deu durar una mitja hora ben bona, a pas pausat. No en va, el Pep i jo no som massa avesats a grans curses. I mentre veus el paisatge recordes centenars de batalletes de quan érem petits i anàvem al Pirineu amb els de Porrera i el "Guatxi". L'home ens feia caminar com a benèits però el que veiem era impagable. A més! Com més durava l'excursió, més estona podíem estar amb la Laia i la Irene. Quins anys aquells! Ara parlem del futbol, no podem oblidar el gran any 2009 culé i de les històries que passen desagradablement al nostre voltant. Són converses que podrien durar hores i hores; dies. Et sents bé! L'únic que t'adones és que a la nostra edat els problemes i els maldecaps costen molt més de solucionar. La gent veu les coses sota el seu personal prisma i per molt que s'intenta difícilment s'arriba a l'acord.












Doncs bé! al cap d'una estona comença un senderó força estret i empinat. Hi ha moments en que reconec que la dificultat és força elevada perquè hi ha molt pedruscall i costa una mica pujar. Ara les vistes són excepcionals. Si mires al fons veus una vall que es va obrint camí al mar. Plena de pins i algun racó amb alzines. I de sobte la sorpresa. Vas pujant i sents una remor d'aigua. El camí s'hi acosta. Increïble! Veus unes basses excepcionals plenes d'aigua gelada però netament cristal'lina. Meravellós! És un trosset de paradís a la nostra terra. És el riu Glorieta que es va obrint camí vall avall per on pot. Entre roques salts! És meravellós! Tot està posat en una celestial armonia: la molsa, els arbres, les fulles, els saltirons d'aigua, les rames...







Puges una mica més i arribes a una espècie d'esplanada. Allà encara pots observar els antics circuits per recolli aigua pels molins. Pel camí en passes dos de molins. Llàstima que no estiguin mínimament rehabilitats ja que seria el colofó al camí. Finalment, al cap d'una estoneta arribes al Niu de l'àliga. Queda una mica amagat però és brutal! La Xell i el Pep es van banyar. L'aigua estava super gelada. Vam tirar una mica més amunt hi va trobar un lloc excepcional. Primer hi ha un salt espectacular que cau en un toll mitjanet. Després fa com una mena d'olleta més petita i un nou salt el condueix cap a una de més petita. Aquesta aigua va lliscant per un tallant altíssim. A la roca del davant encara es poden veure les restes d'una antiga ermiteta que el pas del temps ha fet perdre's muntanya avall. Aquí vam esmorzar i ens vam banyar tots menys la Xell.




Llavors vam començar el descens. Potser fou més dur que l'ascens i és que fotia una calor asfixiant. Anaves parant a les zones d'ombra no obstant suàvem com a guinos. Així que vam decidir tornar a parar al niu per fer un bany. La sopresa va ser monumental; pitjor que la platja llarga de Salou. Estava ple de gent!




En fi! Vam tirar una miqueta més avall... res uns vint metres i allà vam trobar el nostre paradís particular; un tollet preciós d'uns dos metres amb roques i amb uns bonics saltirons d'aigua. No vam poder resistir la temptació i ens vam banyar tots.


Començava llavors la part més dura; el descens. El primer tram va ser força distret però en pic vam agafar el tram planer sort en vam tenir del Madrid i del Barça perquè es va fer etern. Al final vam arribar al punt de partida a les 14h. Una excursió preciosa! Iblama

5 comentaris:

Anònim ha dit...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]downloadable software application, [url=http://vonmertoes.net/]linux software downloads[/url]
[url=http://hopresovees.net/][/url] discount software office free download 3d landscape model in autocad
best price for adobe acrobat 9 [url=http://hopresovees.net/]crack for filemaker pro 9[/url] software purchase by
[url=http://hopresovees.net/]nero 9 keeps asking for registration[/url] real cheap software
[url=http://hopresovees.net/]nero 9 software cheap[/url] coreldraw graphics suite x3 downloads
discount oem software net [url=http://hopresovees.net/]Software products[/b]

Anònim ha dit...

The tales show how to release life than control it. Jason Collins
is going to release the single form the album 'Winter in Honeycomb' and he is once
again going to earn a place in the heart of millions of fans.
It has the new Olympus True - Pic Turbo Image Processor for fast cycle times and excellent details.



Also visit my web site: MOTU Digital Performer v8.02 free download

Anònim ha dit...

As mentioned, thousands of people have already seen life
changing results after using Kyle Leon's Muscle Maximizer for just a few weeks, and there is nothing that says that you can't experience the same changes as well.
To find out if it is actually true and to
understand better if Kyle Leon's system is generally for you or not, let's look into a few of the benefits
and drawbacks of the product. Then opt for ones cheapest way to help you feed those guns while
using the Egg White peptids.

Here is my webpage - Somanabolic Muscle Maximizer Review

Anònim ha dit...

Anyhow, the Somanabolic Muscle Maximizer is unique from the feeling that it's not a normal exercise application but a specific one particular which helps various folk attain their diverse health and fitness targets. These days there are virtually 1000's of guys and females who are seeking to create muscle mass and strip off body body fat in purchase to transform the way their bodies' glimpse and really feel. No make a difference what sort of fat coaching regimen you.

Also visit my blog post :: Muscle Maximizer Review

Anònim ha dit...

Somanabolic Muscle Maximizer program is optimized for the U.

When you've got added your details to the program, it is going to give you 3 diets to check out. No make a difference what sort of fat coaching regimen you.

Here is my blog ... Somanabolic Muscle Maximizer Results