APARTATS

21 d’ag. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES 2018-2019. LLIGA (J:1) BARÇA 3 - ALABÈS 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 1.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 3 (Messi 2 i Coutinho) – Alabès 0.


3. ‘EL ENTORNO’. De les pitjors entrades que es recorden al Camp Nou. Una mitja entrada i poca cosa més per rebre el primer rival de la temporada. I és que mentre els horaris només mirin pels interessos de les teles i no pas pels interessos dels clubs no hi ha res a fer. A més, la gent encara està més per anar a la platja que al camp. En la roda de premsa posterior Valverde ‘ha flipat’ una mica amb el que segueix sent capaç de fer Messi. Ambient una mica enrarit amb els insistents rumors que Rakitic pugui deixar el Barça per una suculenta xifra oferta pel PSG. Jo la veritat; és molt bo i és nostre. Jo no el vendria!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El Barça, dels peus de Messi, amb una falta brillantment xutada, aconsegueix el gol 6000. Just han passat 9 anys des de que ell mateix aconseguí el gol 5000. Debuts d’Arthur i Arturo Vidal amb normalitat. El Barça va oferir la Supercopa a la seva afició i l’equip d’Abelardo els hi va fer el passadís; un gest que els honora.
En un altre ordre de coses. No m’agrada la deriva que està agafant la lliga. Jugar a Tànger la final de la Supercopa no deix de ser una ocurrència extravagant d’una directiva que només pensa pels calers. Si la proposta l’hagués fet el Barça segur que les crítiques haurien plogut. Amb tant espanyols que són i se’n van a jugar a Tànger. I no només això sinó que volen que altres partits de la lliga es juguin a l’estranger.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Vam sortir amb un 4-4-2 ferm al darrere i amb 4 migcampistes que va evidenciar dues coses. No passar angúnies a la nostra porteria i que no arribessin pilotes clares als de davant. Malgrat tot Messi i Dembelé si que s’acostaren més a la porteria però sense efectivitat de cara a barraca. A la segona part, amb Cou al camp, la fluïdesa va anar en augment i les ocasions de gol també foren moltes més. Era qüestió de temps marcar; pels vols dels seixanta minuts.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. De justícia es donar el premi a Messi. Dos pals i dos gols, a part d’assistir als seus companys.
-‘ERES MUY MALO’. Suàrez. Li costa molt començar els campionats. Crec que va sent hora d’asseure’l i jugar davant amb Dembelé i Messi, i a la banda Malcom. Estaria bé provar-ho almenys!
-L’INDULTAT. Coutinho. A part del gol ha donat verticalitat i risc a l’equip. És un jugador diferent.
7. EL RIVAL. De mans d’Abelardo s’ha fet un equip contundent al darrere i ordenat que sap sortir veloç endavant. Ara els hi falta la contundència de fer gols per acabar de ser competitius.
8. LA MOVIOLA. Sànchez Martínez. Cap problema. Els jugadors li han posat fàcil.
9. LA VEU DEL SOCI. Comencen la lliga amb il•lusió amb la Supercopa a la butxaca i un discurs de Messi al Gamper engrescador. Veiem que s’han fet fitxatges i que semblen encertats. Pel meu gust faltaria un altre lateral per tenir una alternativa a Semedo i alliberar Roberto d’aquesta posició. A diferència de l’any passat es palpa il•lusió.
10. A LA CAVERNA. 7 equips han aconseguit els 3 punts en aquesta primera jornada, entre ells Madrid,  Sevilla, Barça, Bilbao i Reial Societat. Pel que al Barça, nova temporada guanyant en la primera jornada i ja en van 10. Me’n deixo dos a banda. El Llevant que ja va acabar molt bé la temporada passada i l’Osca que, pujant de segona, ha aconseguit els tres punts. En els partits de dilluns sengles empats. Emoció assegurada!