APARTATS

17 d’abr. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. FINAL COPA. BILBAO 0 - BARÇA 4

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: final de la copa.

-ALINEACIÓ. 3-5-2 amb Ter, Mingueza, Piqué, Lenglet, Busi, DeJong, Pedri, Alba, Dest, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: BILBAO 0 - BARÇA 4 (Griezmann, Messi 2 i DeJong).



2. EL TITULAR: ‘Barça: Rei de Copes: 31’

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. El Barça es consolida com equip que ha fet més pals en tot Europa amb 30. Avui un de nou! 27 gols al Bilbao i 75 gols en la copa de Messi. D’onze finals n’hem guanyat 6. 6 finals perdudes seguides del Bilbao i 31 copa per a nosaltres! 

4. LES CLAUS. Bona primera part global. Ens hem sentit superiors i ho hem demostrat amb les nostres armes: amb possessió (83% a la primera part), precisió, toc, mobilitat, profunditat i entrades de la segona línia. El joc entre línies de Messi i DeJong, la clau! Com altres ocasions però ens ha faltat el gol en els 45 minuts primers. Hem sabut pressionar-los ben amunt i no els hem deixat respirar fins que cap a la mitja hora ells han ajuntat més les línies i ens han posat més dificultats. Hem jugat més per la dreta amb ajudes de Dest, Mingueza i DeJong. A la segona part hem obtingut els fruits. Hem fet els 4 gols i els hem passat per sobre justament i armes futbolístiques com dic; les nostres armes! Merescut total!

5. LA CARA I LA CREU. Partidàs de DeJong. S’ha multiplicat al mig del camp, tot i que Messi ha fet dos gols i Griezmann ha jugat molt bé! Em quedo però amb l’holandès. A destacar l’estabilitat que ha donat Piqué. La creu avui per Ter Stegen ja que ha estat rarament ‘fallon’ amb els peus

6. EL RIVAL. Ha fet una primera part irreconeixible. Demèrit enorme de Marcelino. Han jugat massa aculats en defensa, defensant dins de l’àrea i despoblant el mig camp. Han tingut les línies massa separades i no han tingut cap opció en atac ja que quasi bé no els hem deixat ni pensar (hem tapat bé la seva sortida de pilota) ni córrer els davanter (collant-los entre Mingueza i Piqué). A la mitja hora -aprox- han ajuntat les línies i han fet millors ajudes i ens han complicat una mica més el joc del Barça però cap sensació de perill en atac. De fet cap xut a porta en 90 minuts (fora si). La banda dreta ha estat un colador. A la mitja part, han fet el canvi de Muniain (l’únic que tenia una mica de criteri amb la pilota) per ajudar a les bandes, buscar un millor replegament i sortir al contraatac quan sorgís l’oportunitat. Però noi; no l’hem tingut! Anotar el partidàs del porter Unai Simon! En tot cas, ni crec que sigui culpa dels jugadors. No mereixen aquest entrenador ni Unai Emery. Tenen jugadors i pedrera per jugar millor i arguments futbolístics. Per ells va ser la Supercopa, per nosaltres la Copa!

7. LA MOVIOLA. Martínez Munuera. Arbitratge que no s’entén que buscava a la primera part. Hauria hagut de treure almenys tres targetes als bilbaïns i només n’ha tret una, amb entrades fortes i sense pilota. A la segona part la superioritat del Barça i el cansament del Bilbao ho han posat més fàcil.

8. LA VEU DEL SOCI. M’ha agradat molt veure els dos candidats a la presidència del Barça en les eleccions a la graderia. Bon detall de Laporta, que guanya el primer títol en la segona etapa!

Els jugadors culers duien un braçalet negre en honor a Josep Mussons, al Barça fins el 2000. De la quinta dels Nuñez, Casaus... només queda el Joan Gaspart.

M’ha entristit molt veure l’ànim decaigut dels jugadorassos del Bilbao. No mereixen aquest entrenador mediocre! Aupa Aleti!

Ens l’hem merescut per la final que hem jugat i per tots els partits que hem jugat en tota la conpetició Hem arriscat i hem guanyat! Hem xalat molt amb aquesta copa! Hem tornat a veure un Messi immens! Anem creixent! Felicitats Barça! 31 copes! Apostoflant! I ara a lluitar per la lliga!