APARTATS

28 de set. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 4 - VIL•LAREAL 0

1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: Lliga. Jornada 1.

-MARCADOR: BARÇA 4 (2 Ansu Fati, Messi, pròpia porta) – VIL•LAREAL 0.


-ALINEACIÓ. 4-2-3-1. Porteria: Neto. Defensa: Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Alba. Mig: Busi, DeJong, Griezmann, Cou i Ansu. Davantera: Messi.

2. EL TITULAR: Entrenador nou victòria segura.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Unai Emery: 13 visites al Camp Nou i 13 derrotes.

4. LES CLAUS. M’ha agradat la primera part per diferents factors. Primer de tot per l’alegria de l’equip. Veure content un dels jugadors més màgics com és Coutinho és una bona senyal. També per la sortida amb criteri de la pilota (cosa habitual) i les opcions diverses de passades quan un té la pilota. Porteria a zero i millor compensació del mig amb el doble pivot, les ajudes en defensa als laterals dels del mig camp per banda i la verticalitat de les sortides al recuperar la pilota. Bones sensacions amb els debuts de Trincao i Pedri, així com amb el retorn de Demebele. I noi, tenim a Messi; debut i gol!

5. LA CARA I LA CREU. La cara per Ansu Fati; ha estat demolidor. Debut amb dos gols. La creu és per DeJong i Griezmann. L’holandès ha perdut un munt de pilotes i no l’he vist fluid, i això que ara si que juga com en l’Ajax. El francès no aportat cap diferéncia. Els hi calen més oportunitats però la paciència pot esgotar-se.

6. EL RIVAL. 4-4-2. És un equip mal compensat de moment. Li falta molt de rodatge i sobretot intensitat; no pots deixar pensar i respirar el Barça. Han estat sempre a mercè dels culers, sobretot perquè han notat la inferioritat a mig del camp i han perdut moltes pilotes en zones de contraatac. Unai Emery té molta feina a fer! És un equip que té alguns bons jugadors però no acaba de trobar un joc franc que els permeti estar tranquils. Crec que patiran!

7. LA MOVIOLA. Àrbitre: Cuadra Fernàndez. Cap complicació. Partit net i sense jugades delicades. El penal a Ansu Fati era i punt. Vergonyós el que ahir va succeir una vegada més amb el Madrid. Li tornen a regalar un partit i aquí no passa res tu. És indignant! Totalment d’acord amb Pellegrini, frustra molt que et robin així i més després de fer un bon partit.

8. LA VEU DEL SOCI. Bon debut a la lliga. Hem fet una bona primera part i a la segona hem viscut de la renta. Venim d’uns temps massa convulsos i costarà aixecar el cap però la proposta de Koeman sembla engrescadora. Malgrat tot segueixo veient jugadors que no em donen garanties del tot com Alba o Lenglet i Sergi Roberto al lateral, DeJong o Griezmann. Em noto engrescat però amb aquella espasa de Demòcles que em recorda d’on venim. De totes maneres més avall no podem baixar.