APARTATS

24 de jul. 2011

CAP DE SETMANA DE LES BARRAQUES DE RIUDOMS 22-240711

DIVENDRES 210711 – CAL RAMON I 65è ANIVERSARI ANTON

Està sent un estiu atípic. No fa calor, ans al contrari fot unes ventoleres bestials i a més fa fresca. No és molt normal! Ja només arribar de Sicília vam poder comprovar com aquí la temperatura era molt més baixa; notòriament més baixa. Vam passar de tocar els 40 graus a justet fregar els 30. A mi ja m’està bé si no fos pel ventot que no para.

Aquest divendres es va ajuntar tot: núvols i vent. De totes maneres vam anar a cal Ramon a Miami per menjar una mica de peixet, després de tants dies de pasta i pizza. Vam triar dues amanides i vam compartir un esplèndid plat de marisc amb llamàntol, escamarlans, gambes, calamars, cloïsses, navalles... Excel·lent! No cal anar massa lluny –concretament al Cantàbric- per menjar bon peix. Aquí el tenim boníssim!





Havent sopar vam quedar a la plaça Sitja familiars, amics i veïns de l’Anton. Ens vam dirigir a l’hotelet per la part alta del poble. En processó vam anar baixant per la costa fins arribar al recinte. Només ens faltava resar alguna pregària o portar algun sant. Allà ens vam “amagar” a la terrasseta que dóna al poble del mateix recinte. Calia esperar una estoneta a que els més menuts fessin sortir el padrí Anton –essent enganyat- per anar a veure unes llumetes que s’havien encès a fora. Un darrere l’altre van anar sortint fins que a l’arribar al terradet es van trobar tota la gentada, mentre s’obrien les llums, cantant i cridant. Evidentment la sorpresa de l’Anton va ser majúscula. Després dels agraïments, junt amb la Lurdes –que tampoc sabia res- van bufar les espelmes de l’enorme pastís que ens esperava. El posterior brindis va permetre que tothom pogués degustar el magnífic postre. No estava malament! Arribava l’hora dels regals i finalment, salvats els problemes tècnics es va procedir al passi del film dels records de la vida de la Lurdes i l’Anton. Va ser el moment més emotiu de la nit! Per acabar, en pic es va recollir tot, els més joves, mentre anàvem prenent consumicions, vam passar-nos-ho d’allò més bé esquivant el vent impertinent i ballant una bona estona. S’acabava així un dia per recordar! Per molts anys Anton!








DISSABTE 220711 – 39è ANIVERSARI NOCES ROSA I JOAN, HORTS D’EN RIC I BARRAQUES RIUDOMS

Ens vam retrobar a cal Tomàs. La Rosa i el Joan feien 39 anys de casat; quin mèrit! Per cert, han entrat a format part del club de les Nespresso, eh! Com si no haguessin passat les hores vam tornar a fer cap als Aires de Colldejou, aquesta vegada per dinar. Vam triar una selecció de tapes per picar inicialment: paté, llesques de pa torrat amb embotit, gambetes, calamarsets i musclos. I de segon cadascú va triar un plat: entrecots, conill amb caragols, pollastre i bacallà a l’allioli. De postres mel i mató, creps, sorbets, pastís de formatge... cafès i cava! Bufffff! Bo, bo, bo! I per acabar una bona caminadeta fins a casa per fer pair la menjada.

Per molts anys Rosa i Joan!




Sense temps per massa cosa, va ser canviar-me de roba i quedar amb el Ric, l’Al i la Marta. Objectiu: l’hort. Només arribar ja vaig comprovar que els tomaqueres rebossaven; estaven plenes de tomàquets de totes les mides. I quina oloreta que feien! Així que, a collir tomaques! Vam plantar tot un seguit d’enciamets de diferents classes, vam collir uns pebrotets, unes albergínies, carabassons i cogombres. Vam comprovar que el reg funcionava correctament i vam acabar de lligar algunes tomaqueres i és que en pocs dies havien crescut! Llavors la feina la vam tenir a casa a l’hora de classificar el gènere. Feia la mar de goig! Tot plegat va ser rematat amb una esplèndida amanida de tomaques acabades de collir de l’hortet! Quin goig!








Després de sopar ens vam retrobar amb la Marta i l’Albert. Teníem ganes de festa i la vam tenir! Primer vam fer una cerveseta al casal on vam coincidir amb els Angels and Tere’s que feien la festa del Carnaval d’estiu. Malgrat ser pocs dono fe que s’ho passaven bé! Acte seguit vam agafar el cotxe per baixar fins a Riudoms. Allà ens esperaven les barraques 2011. S’ha de reconèixer que el muntatge que ha fet la organització està molt bé. No en va s’hi va aplegar molta gent. Primer van tocar els Lax’n. Com a Reus van fer un concert ple d’energia i carregat de grans clàssics del grup del Vendrell. Em va sorprendre positivament l’alternança de públic que hi havia. Tant et podies trobar gent molt jove com gent de 40 i 50 anys. S’ha de reconèixer que tenen un potent directe i que arrosseguen el públic! Posteriorment, van tocar els Bongo Botrako. Un grup que en els darrers anys s’ha anat consolidant en el panorama de la música reivindicativa en contra del sistema en general. Mentre tocaven vam aprofitar per fer una cerveseta en una de les barraques. Ah, una crítica; a la gent no li va agradar haver de comprar els tiquets i els gots en una barraca a l’entrada, és millor comprar el que vulguis a cada barraca. Segur però que tot té una explicació lògica! Felicitats Riudoms!









DIUMENGE 230711 – DINAR A SALOU

A tocar de les cinc ens posàvem al llit, així que hem optat per fer una bona dormida. Un cop llevats hem anat tirant cap a Salou. Aquesta oportunitat ens pensàvem que amb el mal temps i tal trobaríem lloc per aparcar. Tu, res de res; hem tingut una feinada com sempre. Molt queixar-se de mal temps però xec Salou està ple! Per dinar uns macarronets i un llomillet la mar de bo i en companya de mons pares!


11 de jul. 2011

CAP DE SETMANA DEL SOPAR DE LA COLLA DE GEGANTS 09-100711

DISSABTE 090611– DE L’HORT AL SOPAR DELS GEGANTS

HORTS D’EN RIC

El dijous el Ric ja va fer una avançada; va dedicar el dia a passar la desbrossadora pels voltants de l’hort, i és que la malesa no perdona; al pobre hortet ja quasi no s’hi podia entrar. Ara si pot fer ball!

El dissabte hi va haver la segona etapa. Em vaig llevar ben d’hora i me’n vaig anar cap a l’hort; hi havia molta feina. D’entrada fer una miqueta d’herba; mantenir-la a ratlla ja que sinó s’apodera del camp de conreu. De segon, arrancar les patates. No hi entenc massa però en total n’hem aconseguit una caixa sencera i n’hi ha de totes les mides; per a tots els gustos. Una de les característiques que té és que és súper tendra; patates de Porrera transplantades a Colldejou. De tercer va tocar lligar les tomaqueres. Setmana rere setmana estan creixent una barbaritat. Les més sanes podríem dir que creixen a pam per setmana. Ja estan a punt de caramel. Després d’una bona ruixada a tot el camp va venir el moment més maco de tots: l’hora de collir els fruits. I si: vaig collir les primeres tomaquetes cherry, algun tomacó, enciam, escarola, carabassons, cogombres i l’estrella del dia, els primers pebrotets verds. Pel que sembla de bajoques aquesta en serà la darrera collita. Quina ilu! I com sempre el que fa més goig de tot plegat arribar a casa, netejar-ho, cuinar-ho i a la gola; unes bones bajoquetes amb patatetes acompanyades amb una bona maionesa, una amanideta i au, a llepar-se els dits!







SOPAR DELS GEGANTS

Puntualment, a les tres de la tarda, les abnegades cuineres de Colldejou van quedar a les Escoles per començar a preparar el sopar. Calia pelar i bullir les gambes, la sépia i fer el brou de peix. A tocar de les set ens vam posar a muntar les taules del sopar. Al final vam optar per fer-ho a dins del Casal, no fos cas que alguna inclemència metereològica fes la guitza. Posteriorment, mentre uns posaven el parament a les taules els altres es van dedicar a netejar les enormes paelles per coure els fideus. L’hora s’acostava! I així va ser, al replà de l’escola, a recer, vam procedir a preparar els fideus amb el seu brou i les bèsties. Poc a poc la gent es va anar arremolinant al voltant del frontó. Hi havia gana! I res tothom va anar prenent posicions a les taules i a tocar de les deu la paella va arribar a davant de la porta d’entrada el casal. Amb destresa es van anar repartint els plats entre els assistents. A les taules ja hi havia les amanides individuals, patates de xurrero i olives per picar; a part de les corresponents begudes! S’ha de dir que, com sempre, la fideuà va quedar boníssima, així que felicitem a tots aquells i aquelles que hi van participar en la seva elaboració. De postres hi va haver gelat, coca i orelletes de pasta i cafès. Arribava l’hora del cava i d’assaborir els dolços mentre visualitzàvem a la pantalla un resum dels actes i fets que han succeït a Colldejou l’any 2010 i un petitet resum de les trobades geganteres del 2010. Com cada any, amb la tradició establerta al poble, es va procedir a cantar en el karaoke. Com sempre es va descobrir que al Colldejou hi ha veritables estrelles del cant i el fado! Jejejeje. Ens ho vam passar d’allò més bé!
















DIUMENGE 100711 - SALOU

Aprofitant la caloreta i el bon temps hem anar a dinar a l’apartament de Salou amb mons pares, assaborint un dels meus plats favorits de l’estiu: arròs freda i de segon pollastre maya (és un pollastre a l’ast arrebossat; impagable! ). La tarda l’hem matat donant un tomet pels carrers de la ciutat, perdent-nos entre els centenars de botigues i badulaques que hi ha al voltant del carrer Saragossa. Iblama