APARTATS

12 de set. 2012

MANIFESTACIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA 110912



El poble català ha dit prou. El poble català vol la independència. 

 
Hem tingut molta paciència amb Espanya i ja n’estem farts. Farts de pagar més diners que no pas els altres, que ens tornin les escurrialles i a més que ens insultin, ens odiïn i ens critiquin. N’estem farts de les mentides que des les Espanyes el partit que governa i una bona part de la gent de l’oposició actual –són els mateixos caps amb diferents barrets-  promoguin campanyes amb mentides i campanyes enganyoses contra els catalans. 



Un poble lliurement pot demanar la secessió d’un estat i avui no el milió i mig que diu la guàrdia urbana –jo crec que almenys érem dos milions- sinó molta gent des de les altres manifestacions que s’han convocat en molts pobles i molta altra gent que s’ha quedat a casa per diverses raons vol ser lliure de traves, manipulacions i espolis. Avui el poble català en massa i pacíficament ha demanat la independència. D’una vegada per totes volem ser un poble lliure i poder prendre nosaltres mateixos les nostres pròpies decisions i poder administrar els nostres propis diners com a nosaltres ens sembli. 




















Ara són els polítics els que tenen la pilota damunt de la seva teulada. El poble ja ha parlat.


 Des del Reus han sortit uns vint-i cinc busos. Realment l’ambient era espectacular. Hem arribat prop després de les 16 hores i hem aparcat el nostre bus a la plaça universitat. 





El passeig de Gràcia i els carrers paral·lels ja dues hores abans feien patxoca. Nosaltres hem pujat fins al Palau Robert on ens hem trobat amb la resta de gent vinculada a Colldejou. Allà ja ens esperava llampant el manotes Espantall que ha estat una de les sensacions. I la veritat és que com que pixava a la gent això ha permès que els grallers que tocaven i tots nosaltres tinguéssim una mica més d’espai. I és poc a poc el passeig de Gràcia ha quedat col·lapsat. Hem estat més de dues hores aturats sense avançar ni un metre, mentre xalàvem amb les ruixades i balls del nostre estimat manotes. 














L’Ambient ha estat impressionant. Miraves cap aquí, miraves cap allà... i tot eren estelades i banderes catalanes que quan s’acostava l’helicòpter de la televisió eren mogudes amb força cap al cel, mentre es cantava els Segadors, l’Estaca i qualsevol consigna a favor de la independència. Per cert, hi havia un cotxe al mig de la manifestació que posava música en català que la gent cantava.
Per fi a les 20 hores passades hem aconseguit avançar els primers metres i hem tardat una hora més a recórrer el passeig de Gràcia fins a la cantonada de la Gran Via. Allà la gent s’anava dispersant! A aquelles hores ja estàvem morts!



Felicitar en primer lloc als organitzadors i en especial a l’Assemblea. En tot moment han sabut donar la cara i muntar aquesta gran manifestació amb una gran organització, sense col·lapses i deixant la gent molt a prop del recorregut. Completament d’acord amb el discurs que han fet i que han entregat a la presidenta del Parlament i a esperar que succeeix en les primeres hores. I felicitar a tots els que hem participat d’aquesta gran manifestació per defensar la nostra terra catalana lliure. Esperem que sigui un nou dia d’una nova era.



VISCA CATALUNYA LLIURE! 
Iblama

*Per cert; aquí tenim el que n'ha dit el món al respecte:


La marea independentista, notícia de portada arreu del món amb mitjans com la BBC, "Le Monde" o "Al Jazeera"

La històrica manifestació per la independència de Catalunya de l'Onze de Setembre 2012 ha estat notícia de portada arreu del món. No només se n'han fet ressò diversos mitjans, sinó que l'edició digital del canal de notícies de la cadena britànica BBC l'ha escollida com a notícia més destacada de totes durant una estona, amb el titular "Clam massiu en la marxa per la independència de Catalunya".

A França ,el diari "Le Monde" titula "Una marea humana reclama la independència". Sense entrar en consideracions històriques, posa l'accent en la crisi econòmica com a detonant d'aquesta explosió nacionalista.

El britànic "The Guardian" remarca que una manifestació massiva "marca una fita" en el moviment independentista i amenaça de trencar amb el govern federal d'Espanya.

Als Estats Units, el "Washington Post" ho resumeix així: Desenes de milers de persones indignades per la crisi financera d'Espanya protesten a Catalunya.

A Itàlia "Il Sole" titulat "Un milió i mig de persones al carrer per la independència". Per la seva banda "La Reppublica" ho qualifica d'ultimàtum de Catalunya a Espanya: o rep ajuda o optarà per la secessió.

L'edició europea d'Al Jazeera també recull el manifestació massiva per la independència i remarca que els catalans consideren que Espanya els perjudica.

El diari argentí "La Nación" es refereix a la manifestació com la més multitudinària des de fa anys i com un nou maldecap per al president Mariano Rajoy.
 

2 comentaris:

Independentista ha dit...

Molt bo!!! M'ha encantat llastima de no ser-hi directament

Iblama ha dit...

Mercisssssss! De veritat que per un català posava la pell de gallina! Gran unió i gran ambient! Una lliçó més del nostre poble!