APARTATS

29 d’oct. 2012

TEMPS DE PANALLETS 291012



Deixem-nos de carabasses que fan por i punyetes. Les carabasses són per menjar fent-ne una bona crema amb un sofregidet de ceba de base -tal com vam menjar el divendres-. Nosaltres celebrem la castanyada i com que a la majoria no els hi agraden les castanyes, doncs fem i mengem panellets.
El procés el vam començar cultivant mon pare i jo els ametllerets de Porrera. Després mon pare va trencar les ametlles. La Xell i jo les vam escaldar i les vam pelar i les vam deixar reposar. Posteriorment, mentre bullia una patata va triturar les ametlles per fer-ne pasta fina. Hi va afegir un ou i la patata i ho va trinxar tot ben trinxadet. Finalment, vam fer les boletes que ens van semblar en tres textures: amb codonyat, amb ametlla a sobre, amb cacao i amb cafè. Es posa al forn una estoneta i voilà. A gaudir! Ben acompanyadet de vi dolç o cava, clar. 

Visca les tradicions catalanes! 
Iblama