APARTATS

29 de gen. 2013

CONCERT DE TXARANGO 260113



CONCERT DE ALAMEDADOSOULNA i TXARANGO A SALOU 260113
Vam arribar a l’apartamentet i el vam deixar ben arreglat. Era l’hora de sopar, així que vam anar a fer uns entrepans ràpids a un dels Bars de tota la vida de Salou: la Parada. D’allà ens vam acostar cap a la zona del concert, a tocar de l’ajuntament. Vull ressaltar que em vaig quedar gratament impressionat de veure els edificis que hi ha en aquella zona i les boniques places.
Doncs bé, allà en una carpa habilitada per a l’ocasió, davant de la fira, hi van tocar els Alamedadosoulna i Txarango. Els Alamedadosoulna la veritat és que van ser tot un descobriment. Venen de Madrid i et proposen una música ballable amb ritmes tropicals i skas. En destaca sobretot la posada en escena; al llarg d’una hora i mitja onze persones amb saxos, trompetes i altres instruments de vent t’inciten a ballar, fent, en tot moment interactuar a la gent.








A tocar de dos quarts d’una els Txarango van fer acte de presència a l’escenari al amb el seu tren que s’atura just davant de l’escenari. La gent té ganes de Txarango, no en va crec i amb diferència que actualment és el millor grup de música que tenim per aquí. I és que saben combinar molt bé els ritmes amb unes lletres que te les fas teves ben aviat. Ells a l’escenari no paren però la gent a peu pla no para de ballar en tot moment. Et transmeten alegria i en els temps que estem fa molta falta amb els cd Benvinguts al llarg viatge. En aquest concert van comptar amb la col·laboració del cantant de Mine.
Cap a mig concert va estar molt bé la reivindicació que van fer. Es veu que uns membres de les joventuts d’Unió es van presentar amb una pancarta dient-los que els preus dels concerts eren massa cars. El cert és que comparteixo totalment la resposta del cantant i és que la majoria de concerts han estat gratuïts. A més va fer una clara referència a les retallades que des del govern s’han fet en temes culturals, cosa que fa que els músics quasi bé no puguin viure de música i de l’art. Fot pena haver de veure i sentir certes demandes quan són els teus els que governen. Unió feu-vos-ho mirar!







La tornada va ser una mica llarga!

1 comentari:

jordi5cat ha dit...

Un dels grans grups del panorama musical català actual ! Jo vaig tenir la immensa sort de poder descobrir-los a la Telecogresca del 2012, i des de llavors no he parat d’escoltar-los i d’aprendre’m totes les seves cançons tant al piano com amb la veu. Fan una barreja musical molt particular que ha aconseguit que per primer cop a la meva vida pugui estar escoltant la seva música de “patxanga” sense estar necessàriament de festa o euròfic d’ànims, a qualsevol moment i cada racó, amb unes lletres alegres, tendres i fresques. Per no parlar dels seus directes, que són ben explosius i màgics ! Llarga vida a aquest grup :) Us deixo, per als que us interessi, una versió vocal i a piano de la cançó “Alegre i encantada” del seu últim disc SOM RIU, que podeu trobar al meu canal de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ErW9mARNzJk Espero que us agradi!