APARTATS

10 de juny 2013

5ena FIRA REUS VIU EL VI 07-090613

Com des de fa cinc anys, a la plaça Llibertat de Reus s’ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana la Fira del Vi. Dins de la mateixa hi ha hagut dues fires la de menjars i la del vi. A la del Vi hi han participat les D.O següents: Catalunya, Conca de Barberà, Tarragona, Terra Alta, Montsant i Priorat. El format ha retallat potser en entorn i ha invertit en actuacions musicals, en un escenari muntat al final de la plaça. El divendres vam poder gaudir amb Jorge Varela Trio i avui hem gaudit amb Gerard Marsal Grup. Tots ells han amenitzat els tastets de menjar i vi amb música de jazz. A més el divendres, just a tocar de la inauguració, els gegants Indis de la ciutat ens van oferir els seus balls a l’entrada de la Fira.


Pel que fa als tastes de vi, vam començar el divendres amb un Syrah 2005 de les Caves Sanstravé i vam seguir amb Vallmajor 2012 del Celler de Batea, un Vi Blanc Jove de 2012 de l’URV i per acabar un negre Ganagot 2007 de Mas d’en Botó. I avui diumenge he tancat la jornada amb el tastet d’un Corbatera del Celler Noguerals i el GR147 de La Casa Gran del Siurana. De tots ells em quedo amb el Corbatera del Celler Noguerals i el Vallmajor 2012 del Celler de Batea.




Per acabar una crítica a no sé qui. On eren els cellers de Porrera? Qui en té la culpa que no hi hagin estat? És una veritable llàstima que un dels pobles més emblemàtics del Priorat no hi fos representat ni amb un trist celler. Iblama