APARTATS

23 de maig 2016

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA 16-200516.



INTERNACIONAL.
Desaparició avió Egiptair. Possible atemptat. No es posen d’acord els governs de França i Egipte. Els europeus parlen de fallada tècnica mentre que els egipcis insinuen atemptat. En qualsevol cas torna a estar en dubte la seguretat del món aeri. És cert que hi ha pocs accidents  però quan n’hi ha mediàticament hi sol haver molt de rebombori. I és que les primeres sospites et fan pensar en atemptat. No obstant és evident que les màquines fallen i les persones també. L’accident de Germanwings va posar de manifest que els controls respecte la salut mental dels pilots no és estricte. I respecte als atemptats és per posar-se les mans al cap. La seguretat internacional és evident que ha estat vulnerada. Al Qaeda ha fet que la gent no se senti segura del tot al cent per cent.
Tiroteig contra la casa blanca. La seguretat està en dubte. Recordo fa uns anys que un periodista es va infiltrar al servei de la casa real anglesa. Va ser-hi una temporada i va treure tota la informació que va voler. Doncs bé, ahir un tio va entrar a la casa blanca americana i va posar-se a disparar a tort i a dret. Així es demostra que res és invulnerable. Amb una bona preparació i amb molta intel•ligència és pot assolir el que es vulgui.

NACIONAL.
Fractura Sànchez i Ximo Puig. Dins del PSOE hi ha una fractura ben clara. Per molt que vulguin fer veure que no hi ha discrepàncies, el cert és que n’hi ha, especialment entre dos sectors crec: entre el sector més proper al PP i el sector més federalista. I en aquest darrer hi ha en Ximo. I amb ell molts altres que senten que Espanya funcionaria millor amb un model federal. A l’altra banda el sector dels barons andalusos i extremenys més partidaris del PPSOE. I entremig en Pedro Sànchez sobrevivint.

Toro de la Vega. No mataran el toro però podran fer-li el que de tot. És un escàndol!!! I segueix l’espectacle fastigós de veure com torturen aquests pobres animals. Si hi hagués coherència el que haurien de fer és acabar amb tots aquests sacrificis execrables. Ara sembla que hagin pres la gran mesura i a l’hora de la veritat seguiran martiritzant-los. Una vergonya més d’aquest estat espanyol que vetlla més per prohibir les estelades als camps de futbol que no pas pel patiment dels animals.
Presó incondicional pels dirigents de Manos Límpias y Ausbanc. Contactes del sindicat amb la Caixa. Poc a poc es va desemmascarant el gran engany que ha suposat aquest sindicat d’ultra dreta. Per tenir una idea de com deuen estar les coses fixem-nos que els han posat a la presó sense condicions. Ara a més s’està destapant una possible vinculació amb la Caixa; si fos cert n’hi hauria per treure els calers de la mateixa.

Cañizares carrega contra els gais, crida per defensar la família i unitat contra el separatisme català. Aquest home ha perdut definitivament el seny. I si ens hi fixem, mentre que el papa Francesc intenta evolucionar i adaptar-se als nous temps, aquest ignorant vol tornar als vells preceptes de l’església més rància. Jo sóc creient i estic segur que Jesús s’adaptaria al que es trobés i no exclouria a ningú.

CATALUNYA.
Homs investigat pel Tribunal Suprem. Desobediència, prevaricació i malversació pel 9N. Convocada una manifestació el 29 de maig contra el TC. En la línia de la justícia espanyola!

Prohibeixen les estelades al Calderon. Delegada govern espanyol Concepción Dancausa, filla fundador Francisco Franco. Al final un jutjat ha tombat la decisió. Molts partits catalans i espanyols han demanat la dimissió de la delegada. S’ha trencat la línia que dèiem de la justícia espanyola. Es veu que el jutge que ha actuat és més aviat progressista. Quin despropòsit! Mira que fer posar d’acord a C’s i el PP català; és una fita històrica. Veurem que acaba passant finalment demà ja que segur que algun cartutx queda a l’artilleria feixista espanyola. Digne d’altres èpoques quan la prohibició estava a l’ordre del dia. Que en prengui nota el món de quin tipus de democràcia té Espanya.

Silvia Requena i Francesc Homs. Primàries a CDC. Base o continuïtat? Aquesta és la qüestió. Si posar una persona vinculada a les bases del partit o apostar pel candidat oficialista per una banda i decidir si canvien de nom o es reformulen. A mi personalment m’agradaria veure la Silvia com a nova líder. Pel que fa al nom s’ha d’admetre que ‘convergència’ és una marca coneguda i que ven. Què crec que passarà? Guanyarà Homs i no es canviarà el nom. Aplaudir que es facin primàries. Doncs ja tenim els resultats. CDC es refundarà i el candidat serà l’Homs.

Dues parelles demanden una empresa que creava embrions i eren enviats a l’estranger. Jugar amb aquests temes és d’una inhumanitat esgarrifosa. Hi hauria d’haver unes línies que no s’haurien de sobrepassar, i tristament se sobrepassen. Gent que ho ha invertit tot en poder tenir un fill i que t’ho fotin tot.

19 milions de turistes van visitar Catalunya el 2015. És d’agrair que la gent triï casa nostra. És sense cap mena de dubte un dels sectors que fan que l’economia catalana despunti. Si s’acabessin de millorar determinats temes com donar més importància a l’aeroport de Barcelona o aeroports com els de Reus i Girona, port de Tarragona... estic completament segur que molta més gent apostaria per Catalunya.

Atac informàtic contra el web del sindicat dels Mossos. A més explicat amb tot luxe de detalls. El que he dit abans, una persona amb una bona preparació pot arribar on és proposi. El tema està en que l’autor de l’atac ha dit que és una venjança per l’actitud repressiva dels mossos. Això és un desgavell. No poder criminalitzar tot un cos per la mala praxis d’uns imbècils.

L’ANC escull que el Jordi Sànchez segueixi com a president. Per mi un error. El llistó que va deixar la Forcadell és molt difícil de superar o igualar. En Sànchez no ho ha fet. Va començar fatal i la veritat és que poc a poc ens hi hem anat acostumant però mai amb la força, la unitat i la capacitat de lideratge de la Carme. Avui doncs l’han tornat a triar deixant de banda la Liz i sobretot en Baños, per mi el millor substitut de la Forcadell. En qualsevol cas, s’obre una etapa molt delicada per l’ANC. La gent està una cansada de mobilitzar-se. Veurem com respon la gent! Ho veig força complicat. A més caldrà veure com se solucionen les discrepàncies internes dins de l’ANC. En qualsevol cas esperem que per sobre de tot es vetlli per Catalunya.

Otegui rebut al Parlament per Carme Forcadell i no rep a les víctimes del terrorisme. Elogia l’independentisme català ja que es capaç d’aglutinar majories. Tota la setmana ja hem tingut tema; la gran polèmica! Espanya sempre està entestada a no voler mirar endavant. Otegui ha pagat pel que ha pogut fer, ha complert condemna. Per tant torna a estar dins del sistema i és el líder se Sortu. Per tant va ser rebut al Parlament com qualsevol altre líder. Ara la setmana que ve la presidenta rebrà les víctimes del terrorisme. On està la polèmica? Tenim eleccions a la vista i els partits constitucionalistes aprofiten qualsevol oportunitat per fer campanya. Con sempre Catalunya i ETA solen donat molts vots. Sempre he pensat que a falta d’ETA, Catalunya és i serà el nou ase dels cops.

Video d’un manter agredint un guàrdia urbà a Barcelona. Des de que la Colau és l’alcaldessa s’ha volgut donar una solució al tema dels manters però alguna cosa no es deu haver estat fent del tot bé. Passejar per la zona de Colom s’ha convertit en una mena d’odissea tot esquivant munts i munts de manters. Aquesta és la imatge que es vol vendre se Barcelona? Veus cotxes de la policia local aturats a prop d’ells com escortant-los. La corda s’ha anat tensant i les imatges de l’agressió han fer prendre mesures als uns i altres. Convivència si, treball per a tothom també però compte amb el que es ven i amb les condicions amb les que es ven.

60 nens amb enterovirus. Terrible. S’haurà d’estar molt pendent del que es conclou respecte a aquest virus. Ja s’ha demanat que comparegui el conseller. Veurem si es pot posar una mica de  llum als casos ja que les famílies i la societat necessiten respostes.
Nous registres de la família Pujol i embargament de comptes. El clan dels Pujol segueix sent investigat i és que pel que es veu en aquella família poc de net hi ha. En especial els fills! Tots tenen negocis multimilionaris i calers a dojo. Ara a més ens hem assabentat que compren deute públic espanyol. Estratègia? Patriotisme? Una manera d’atenuar les possibles penes! Un desgavell!

941 persones dormen al carrer a Barcelona i 3000 persones sense llar. La dada posa la pell de gallina. El govern de Colau està fent una mena de sens per tenir-les controlades i ajudar-les. Una bona iniciativa per dignificar les vides segades d’aquestes persones. Si es va autoritzar a que fossin rescatats els bancs perquè no es poden ajudar les persones. De fet aquest pas hauria de ser el primer a fer.

Darrer quatrimestre augmenta la no puntualitat a rodalies. Segueix el problema amb els trens. Si volem fer un país fort cal tenir unes bones comunicacions i en aquest sentit el tren és importantíssim. Si la xarxa de transport fos la correcta la gent encara la faria servir molt més del que la servir. I és que hi ha molta gent que davant la manca de puntualitat dels mitjans de transport, molts opten per agafar el cotxe. Embussos, contaminació...

La CUP decideix trencar el pacte amb JxSi. Directament gent de la cup us en podeu anar a pastar fang! El perdut el meu respecte i el meu vot. Adéu! Vosaltres mateixos heu cavat la vostra tomba!

LOCAL.
Boicot contra Felip VI en la presentació de la mascota dels jocs a Tarragona. Tarracus serà la mascota dels jocs del mediterrani. Allò que diem! Ve aquest senyor aquí després de tots els ‘deplantes’ que ha fet a Catalunya i vol que se’l rebi amb una catifa vermella. Doncs no, borbó! No has demostrat cap mena d’interès per aproximar-te a la realitat del nostre país. Has fet la gara gara al govern seudofeixista del PP -amb totes les mentides i atacs que han llençat sobre nosaltres-. Que menys que rebre’t amb els honors dels que has fet gala?

Reus. 5 detinguts per vendre droga en un pis. Aplaudir les investigacions policials per acabar amb aquesta xacra. Tant de bo arribi el dia en el que s’hagi erradicat.

Nena morta a Reus . Els pares denunciaran l’hospital. Pobra família. Ells s’han quedat sense la filla i amb un sentiment d’impotència matador. No han obtingut cap resposta i a més hi ha la sospita que no s’ha actuat adequadament. Posem-nos a treballar sobre el tema ja que ha deixat de ser anècdota.

Enderroc antiga sedera de Reus. Ha començat i ja ho ha fet amb polèmica per la manera de fer-ho. És una llàstima que un equipament com aquest no es mantingui -d’entre els diversos que hi havia a la ciutat- i se’n faci una mena de centre pedagògic de com era el món de la sedera. Igualment podria quedar un espai pel barri. Com sempre la sensació és que els polítics han tirat pel dret passant de la gent.

Girona. Dona malferida en caure d’un cinquè pis per fer-se un selfie. Mira tu si en porta de maldecaps un mòbil. Ara només faltava aquesta per arribar al duro. El jovent -i no tant jovent- faria bé en plantejar-se si no estem superant els límits de la imbecilitat amb aquests temes. Mira que es gros caure d’un cinquè fent-se un selfie.

Racing 0 – Reus Deportiu 3. A 90 minuts de pujar a segona A. Seria una gesta impressionant. El Reus s’ha plantat a Santander i els hi ha endossat un 0-3 immens. Podria ser una expectativa més per Reus comptar amb un equip a segona. La viva imatge que un bon equip es fa amb persones no amb el talonari. Tota la sort!

El Barça guanya la copa del Rei. En un partit disputadíssim el Barça ha donat la campanada i ha sabut resistir i vèncer el Sevilla 0-2 (Alba i Neymar). Els blaugrana han jugat una hora i mitja amb 10 jugadors i han sabut ser un equip per guanyar el Sevilla. Felicitats Barça!!!

3 comentaris:

ricderiure ha dit...

"
La CUP decideix trencar el pacte amb JxSi. Directament gent de la cup us en podeu anar a pastar fang! El perdut el meu respecte i el meu vot. Adéu! Vosaltres mateixos heu cavat la vostra tomba!"

vaia, vaia...
estan els juntspelssi intentant camelar-se els cupaires i tu ja engeges el "pressing cup"...
iblama dimissioooooooooooooo!!!

Iblama ha dit...

Grande grande @ricderiure!!! Agraeixo el teu comentari La cup el k ha de fer es deixar de ser una amalgama de gent i posicinarse clarament. La gent els va votar per fer un pas endavant no per fer travanquetes i defensar la delinqüència. A mi mhan tingut kuan han estat lespasa de damocles que ha qüestionat molts temes dinjusticia social però ara mhan perdut ja que.no saclareixen ni ells. Si això es pressingcup, doncs en faig!

ricderiure ha dit...

"deixar de ser una amalgama de gent": que és la societat sinó una amalgama de gent amb idees diverses, que vols tu? un ramat de borregos que fa lo que diu el lider? (per això ja hi ha els altres partits)
"defensar la delinqüència": ho deus dir per lo dels okupes suposo... aquest argument se sol rebatre exposant la multitud de violències que defensen els altres partits, no cal ni posar exemples, tu has fet servir la paraula delinqüència però, amb lo que encara es rebat més fàcilment...
"a mi m'han tingut": diràs que han tingut el teu vot... aquesta és la clau de la merda política actual, no hi ha ideologies, sinó vots, això sembla més operacion triunfo que no pas una societat de persones que pensen en la comunitat.
"no s'aclareixen ni ells": si tu individualment no t'aclareixes, com s'ha d'aclarir un grup de gent diversa que intenta consensuar?, els convergents ho tenen molt fàcil, lo que diu "el jefe" va a misa, no cal pensar per tant està tot clar... així de fàcil...
toma dialèctica!!!
petons!!!