APARTATS

29 de maig 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 22-290516


INTERNACIONAL
Sanders diu que només ell pot derrotar Trump, el qual ja és virtualment candidat republicà. És evident cap on tiren els EUA. El proper candidat republicà serà la viva imatge de l’Amèrica més patillera i fastigosa. Allà ells; si el trien en seran còmplices!

Revolta social a França. És la dicotomia de la mare de les repúbliques, capaços del millor i del pitjor. I allà no van amb hòsties. Quan veuen que no es respecten els drets socials, revolució.

El d’accidents d’avió s’han reduït un 27% la darrera dècada. Tot i que darrerament hi ha hagut més accidents segueix sent molt segur. Cal anar treballant-hi. Mala peça tenen al teler l’Hollande i el Valls.
La gasolina puja perquè el petroli es dispara. Doncs au, a pagar més car el dipòsit. Al final els qui ho patim o en gaudim som els consumidors. Els entesos diuen que la baixada dels preus és un mal símptoma per tant haurem de sentir-nos consolats perquè les coses deuen anar bé.
Alemanya, contra Brussel•les per no multar Espanya. La lluita entre els països del nord i els del sud. Les dues europes. La rectitud alemanya versus la pandereta espanyola. Que se n’adonin a Europa que aquesta Espanya de les comunitats autònomes és un fracàs i una estafa. Hi ha uns territoris que podrien ser rics com els del nord d’Europa però el sistema espanyol els hi arrabassa ela diners per cobrir temes inútils on no es genera quasi res. Potser un dia serà Europa la que veurà més viable una situació de nous estats per molt petits que siguin però que siguin aportadors nets a la UE.
Refugiats; cara i creu. Evacuació del camp de refugiats d’Idomeni. Ho han fet de qualsevol manera pel que han dit els assistents al camp. Europa s’ha d’avergonyir d’aquesta actitud contra els immigrants. Mentrestant, ells somnien amb un món millor a Europa i segueixen arriscant les seves vides per arribar a casa nostra. Aquesta setmana, una embarcació amb 100 immigrants ha naufragat a la costa de Líbia. L’eterna i injusta lluita per poder viure en un món millor. Fixem-nos; s’ho juguen tot per arribar aquí, venen en condicions infrahumanes, molts moren al mar i els que arriben els tractem com a animals en camps de refugiats. Quina merda de vida! Sort que sempre hi ha un bri d’esperança. Una trentena d’empreses holandeses obren vacants per a refugiats. Mesures de les que hauríem de prendre nota.

El Madrid es proclama campió de la Xampions. Felicitar el conjunt blanc. Si l’ha guanyat és que se l’ha merescut. Lamentar l’atac contra la penya del Madrid d’Irak mentre veien la final de la copa d’Europa. Terrible. Amb morts d’entre els 18 anys i els 30. El món viu corprès amb la barbàrie d’aquests tarats d’Estat islàmic. Tot el suport per aquesta pobra gent.

NACIONAL
Puigdemont lidera un front per defensar el corredor del mediterrani. El govern espanyol menysprea el front comú català del corredor. Cap novetat! Aquest és el sistema que hi ha; menyspreu de tot el que no és central i capital. Però és que ara ja se n’estan enfotent d’Europa i tot. A veure si se n’adonen del peu que calcen.

Renuncia al referèndum principi bàsic del PSOE per a acords postelectorals. Els grans demòcrates: el PSOE!!! Quina paradoxa! Vosaltres també sou dels de la democràcia a la carta. Au va, aneu a pastar fang! Sou la cara B del PP des de la Restauració borbònica. La llàstima és que el PSC no us planta cara i us fa la gara gara.

C’s subratlla la catalanitat de cara al 26-j. Electoralisme. Pura venda de fum i fum i fum. Són uns encantadors de serps menyspreables. Juguen el que calgui per obtenir vots. Traieu-vos la careta ja home. Valtros catalans, de què? Si feu el podeu per minimitzar el català a les escoles i voleu carregar-vos el model d’immersió lingüística.

El PP promet peatges gratuïts a Catalunya. S’acosten eleccions i cal embaucar un quants electors venent un fum que darrere amaga un gran engany, que és el que no ens expliquen: doncs que les autopistes ja fa anys que estan pagades i repagades i que ens han fotut el pel i els diners durant tot aquest temps als catalans. Ara voteu al PP perquè ens trauran els peatges (ironia).
Xoc entre Rajoy i Aznar. No és nou ni actual. Quan hi ha algun conflicte falten cametes al camaleó de l’Aznar  per sortir i fotre llenya al foc. El objectiu és deixar clar que en el PP hi ha una línia més dura que la que representa en Rajoy. La línia aznariana és la d’il•legalitzar Batasuna i inhabilitar la Generalitat. Ja està bé que es barallin entre ells.

Pablo Iglesias: ‘tarde o temprano habrá referéndum en Catalunya, como en Escocia’. Això seria en un estat democràtic, però a Espanya es veu que hi ha una democràcia a la carta. El dia que això canviï potser creuré en aquesta mentida de país.
Els líders espanyols fan campanya a Veneçuela. Si, si; com hi sentiu. I és que allà hi ha un milió de possibles votants espanyols. El darrer en anar a vendre fum i a donar lliçons a Maduro ha estat el Rivera. Ha vingut a dir que el president no ha de tenir por a posar les urnes perquè la gent voti i el faci fora a ell. Carai, quins canvis de discurs! A Catalunya això segons C’s és il•legal, en canvi a fora és vàlid. Va, va, va! Gent: com us podeu creure aquest farsant? Demostrem la nostra incultura com a país!

CATALUNYA
Milers de persones es manifesten contra les decisions del TC. El lema: ‘els drets no es suspenen. Més de 50 entitats hi han estat representades. El TC ja hem vist en diferents ocasions que ha actuat com a mà dreta del govern espanyol. Cosa que no els hi ha agradat -i ells per no embrutar-se les mans-, ho han enviat a aquest tribunal polititzat que només ha hagut de sentenciar el que el govern els hi ha dictat. Per tant ni separació de poders ni res! La mostra més clara que no vivim en una democràcia plena. Així que tot el meu suport en el rebuig a aquest tribunal.

Puigdemont anuncia una rebaixa de l’IRPF per a les rendes baixes. És justícia social i una obligació del governs i és que la crisi a qui ha ofegat més ha estat a la classe mitjana i baixa. Els més rics encara són més rics injustament. Es té por de gravar-los més impostos i carreguen el mort a la resta, com dic injustament. Mesures com aquesta són imprescindibles perquè el teixit de la petita i la mitjana empresa és vital a casa nostra.

Toni Comin admet que va informar tard els CAP del brot d’enterovirus. No s’ha fet una bona gestió i punt. Els ha agafat amb els pixats al ventre i després tot han estat corregudes i alarmes.

United Airlines posa en servei el primer vol directe entre Bcn i Washington. Tot i que és una línia secundària ja era hora que algú fes el pas. Barcelona té la importància suficient i té les infraestructures adequades per oferir vols directes a les grans ciutats del món. El que passa és que topem amb els interessos de l’estat espanyol que no ho vol autoritzar massa no fos cas que Barajas en perdés el monopoli.

El 89% de les platges catalanes són excel•lents, segons la Comissió Europea. Tot un mèrit i més si tenim en compte les llevantades que s’han de suportar. Des dels ajuntaments es fa una bona gestió. Clar, una bona platja és símptoma d’atractiu turístic, i si ve gent es generen ingressos per al municipi. Per tant en el fons una bona gestió de les platges repercuteix en el municipi.

Neix un obrador que elabora productes de pastisseria sense gluten ni lactosa. És de justícia! Aquesta pobra gent no en tenen prou amb aquesta malaltia que a més han de pagar més car els productes i que no en troben a tot arreu. S’hauria de fer de manera que la Seguretat social almenys una part la pagués.

Crisi banc de Gràcia. El barri i la ciutat s’ha vist trasbalsat amb del desallotjament del banc. La reacció ha estat 4 nits d’aldarulls pels carrers, mentre ningú es posicionava al respecte. Poc a poc els pronunciaments s’han fet i moltes informacions s’han destapat, com per exemple que arran del desallotjament de can Vies l’ex alcalde Trias va pagar el lloguer del banc ara expropiat. El tema s’ha enquistat de nou i darrere hi ha molts implicats. I ara que semblava que la millor interlocutora era l’activista Colau, ens trobem que no ha sabut fer-ne una actuació. Total que tenim el barri, la ciutat i el país en alerta i des de les Espanyes s’aprofita per barrejar-ho amb l’independentisme. Hi ha un ferida oberta i crec que costarà curar-la que ha provocat nous aldarulls aquest diumenge.
Rubrica acord ajuntament de Barcelona entre la Colau i Collboni. Veurem com afronten tots els problemes que tenen al davant. Esperem que sigui per a bé.
Una república presidencialista amb democràcia directa, al projecte de Constitució catalana. Nosaltres a la nostra; és que cal. Podem negociar, podem parlar però anem fent el nostre camí. I per fer-ho estaria bé poder tenir a les nostres mans diferents maneres de com organitzar-nos en la nova república. En un ordre coses semblant, el cercle d’economia ha reclamat una consulta sobre l’encaix de Catalunya. Em sembla que per molta pressió que poguessin fer els partits espanyols de sempre no estan perquè els catalans puguem votar.

Puigdemont rep per primera vegada l’ambaixador dels EUA. Romeva explica el full de ruta a París. El que dèiem; nosaltres a la nostra, amb el que es va acordar mentre Espanya s’esberla. Obrir els nostres plantejaments a Europa i el món.
Manifestacions a Barcelona. Una de legionaris pro feixista i l’altra per la dignitat. Els dos costats d’una ciutat camaleònica. Al matí hem hagut d’aguantar la cabra de la legión i tota aquesta colla de feixistes amb banderes preconstitucionals cridant consignes a favor de la unitat d’Espanya i en contra de la Colau i l’independentisme. Per què es permeten aquestes manifestacions? L’altra ha estat a la tarda per la dignitat. En total, un miler se persones i 400 en aquesta darrera.
La Cup diu no als pressupostos de Jxsi. En la seva línia, els antisistema segueixes boicotejant el sistema des de dins. Tornen a avantposar les seves postures sense tenir en compte el moment i el procés. Una gran aportació i un gran favor per Catalunya. La gent cada vegada està més descontenta amb els cupaires. Jxsi faria bé de replantejar-se el pacte amb la Cup i buscar suports amb altres partits.

La temperatura ha augmentat 1,55 graus des de 1950. Així va tot! No cuidem la terra i ella es rebota contra nosaltres desequilibrant-se sense pluges o augmentant les temperatures. Si no fem un replantejament ja i de llarga durada matarem poc a poc la terra i amb ella nosaltres.

PSC i C’s aproven una llei per castellanitzar les senyals de Lleida. No em queden paraules per qualificar aquest impresentable del Ros. No en té prou amb pactar amb C’s i fer tot el que ells li dicten sinó que a més diu que no accepta lliçons de catalanitat de ningú. Pobra Lleida!

LOCAL
Hospitalet. Troben mort el notari Rafael Martínez investigat per estafa. Molt sospitós tot plegat. Un munt de gent estafada... sembla un ‘ajuste de cuentas’. Com k hi ha molta gent que creu que la justícia no és justa doncs els ‘hi surt més a compte’ arreglar les coses a la seva manera. El PP, amb l’inefable Gallardon, es va cuidar d’elititzar la justícia fent pujar les tarifes, per tant la justícia primer no és igual per a tothom i segon no està a l’abast de tothom.

Reus. El Reus Deportiu ja és de segona A. Aquest diumenge s’ha confirmat l’ascens després de superar l’eliminatòria contra el Racing. Un fet extraordinari per una ciutat només bolcada en l’hoquei. És un orgull ja que s’ha fet una gran feina! Ara caldrà veure com es porta això de tenir dos equips tant amunt en dues ciutats tan properes com Reus i Tarragona.

El PSC denuncia l’incompliment de terminis per construir el baixador de Bellissens. Quan jo anava a la facultat ja se’n parlava i mira encara no està plantejat. Havent-hi la facultat com hi ha ben a la vora i sabent que molta gent ve de fora de i ciutat, crec que hauria de ser un tema prioritari.

ERC no assistirà a la recepció del ministre Català. Aquest divendres el ministre ha arribat a la nostra ciutat per entregar una edició del sumari d’en Prim. Doncs, ja està bé que la gent faci veure a aquests democrato-feixistes que no és ben rebut després de tota la merda que ens han tirat a sobre. A les 16h l’esperaran amb estelades a la Mercadal.

Pobla Mafumet. Denses fumeres i flames al polígon nord. Hem començat la setmana amb unes fumeroles impressionants negres que ens han deixat esverats. Cap reacció quasi. No passa res. Silenci del govern. Les empreses han dit que no hi ha hagut cap problema. En canvi els ecologistes no ho veuen tant clar. El que és real és que el càncer i la infertilitat estan a l’ordre del dia. Farts ja n’estem que aboquin aquesta merda a la nostra atmosfera.

La UE Porrera aconsegueix el subcampionat de 4a catalana. És un orgull que l’equip modestament sigui capaç d’aconseguir aquest resultat.

Patum a Berga. Temps de Corpus i temps de Patum, provablement la festa major per excel•lència de Catalunya. Posa la pell de gallina veure aquella placeta pleníssima de gent mentre els elements festius dansen. Els gegants fan 150 anys. Impressionant!
Tortosa. Consulta pel monument franquista. Òmnium i Comissió de la Dignitat en neguen la legitimitat. Aquí tothom hi diu la seva. A mi em fa l’efecte que s’hauria mantenir el monument però redefinir-lo com un monument a tots els morts de la guerra. Veurem que defensarà Tortosa. Al final 68% diu que si a mantenir el monument i reinterpretar-lo. Ara que serveixi perquè molts ignorants i catetos facin manifestacions amb banderes amb àguiles i exaltació del franquisme.

El 70% dels matrimonis no acaba bé en la província de Tarragona. És un tema molt delicat. I és que la convivència no és senzilla en cap àmbit i menys en el matrimonial. La sensació és que les persones que decideixen casar no es coneixen el suficient. A més, a mesura que passa el temps, un desgast constant debilita encara més la parella fins que es trenca. Per tant només tres parelles de cada deu que es casen tiraran endavant la seva relació. I ja no vull ni pensar en el trauma extra que suposa tenir fills pel mig.