APARTATS

12 de gen. 2017

BILBAO-BARÇA. CF. COPA. SETZENS

CRÒNIQUES FUTBOLERES ELIMINATÒRIES.
COMPETICIÓ. Copa del Rei. 8ens final.

ANADA: BILBAO 2 - BARÇA 1 (Messi).



Partit clàssic de copa entre els dos equips que més copes tenen, precisament. El Barça va sortir al tran tran i el Bilbao amb una intensitat brutal  el va anar acorralant a l’àrea. En pocs minuts va fer els dos gols i va posar la por al cos a un Barça descontrolat, sense pausa ni toc. En les de córrer i força tenim les de perdre. I si a més tens un arbitratge nefast, pitjor; va deixar de veure una agressió d’Aduriz i va deixar de xiular un penal a Neymar. Això si, va treure targetes a tort i a dret per protestar. Malgrat tot l’equip va aixecar el cap i va fer una bona segona part tot i que no va poder marcar el segon gol. El Bilbao, amb 9, va resistir -com a bons lleons que són- els darrers minuts amb el públic donant-los caliu.
LO MILLOR. Haver marcat fora de casa en el 24è gol de Messi. Malgrat tot em quedo esverat de comprovar que Luis Enrique segueix sense veure que en aquests partits caldria farcir més el mig per blindar la pilota i poder ser nostra. Només així ballem al nostre so, sinó és així hem de córrer enrere i en això no som els millors. Acabem empetitint-nos i acabem sent un equip mediocre. Ahir mateix, sabent que hi ha una tornada, podíem haver prescindit de Suàrez per reforçar el mig del camp, mantenint els dos llebrers (Ney i Messi) davant. Però no! L’entrenador no dóna símptomes d’haver après la lliçó i són massa partits on s’ha demostrat que o fem un canvi o ens convertim en un equip de segona. Per tant, potser ja arribat el moment d’agrair la feina feta i buscar aires nous.

TORNADA: BARÇA 3 (Suàrez, Neymar i Messi) – BILBAO 1.


Un Barça de menys a més ha acabat derrotant justament al Bilbao, avui menys perillós que altres vegades, tot i que ha aconseguit marcar en l’únic xut que ha fet. Coincidint justament amb el retrobament amb el gol de Suàrez i sobretot Neymar. La dada és brutal: entre els tres han fet 302 gols. Es trobaven a faltar els gols del brasiler. El Barça ha donat la cara en tot moment i la gent ha valorar l’esforç. Rafinha ha millorat molt el mig camp, fent encara més líder a Iniesta. Bé Cillesen, bé en defensa. Sembla que Luis Enrique ha entès la mancança que solem tenir al mig, i ha fet entrar a Denis i Arda.
LO MILLOR. Messi. Segon gol consecutiu contra el Bilbao i de falta. Però per mi el més positiu és que li ha deixat tirar el penal a Neymar. Gran companyonia! I bé; doncs ens hem classificat ja pels vuitens se final de la copa.

LA REFLEXIÓ. Encadenem 4 partits amb bones sensacions, però especialment els tres primers d’aquest 2017. Potser no arribarem per guanyar la lliga però amb aquesta actitud i compromís podrem plantar cara. Caldria donar una mica més d’estabilitat i continuïtat al bloc de cara especialment a la xampions. Aquesta mala ratxa amb els resultats i arbitratges s’acabarà tard o d’hora. Per cert; no em va agradar que no assistíssim a la gala de la FIFA. És un error! Com tampoc no em van agradar els gestos de Piqué cap a la grada assenyalant Tebas. Si vol ser president del Barça cal que aprengui a ballar amb el diable! Sinó tenim les de perdre.