22 de gen. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 16-220117

1) ÉS UNA VERGONYA. 62 persones acumulen la mateixa riquesa que la meitat de la població mundial. Així va tot! I qui en té la culpa? Primer l’establishment governamental però després nosaltres mateixos a la nostra inanició. Calen revolucions per trencar aquest sistema injust de repartiment de la riquesa.
2) PER APLAUDIR. Detingut presumpte autor de l'atac al club d'Istanbul amb 39 morts. Un jove de l'Uzbekistan militant d'Estat Islàmic, segons el diari Hurriyet. Que li treguin tota la info que puguin, tot i que em fa l’efecte que estan molt ben preparats per callar i no dir res.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. Penes de 2 a 4 pels assaltants a la seu de la Generalitat a Madrid. Menys mal que hi ha hagut una mica de sentit comú i s’ha fet una sentència mínimament justa. Aquests desgraciats són la viva imatge del feixisme dut a l’extrem. A més molts d’ells són perles dignes de presidiari. Tenen tot tipus d’antecedents. No haurien de tornar a posar els peus al carrer en un món més just. Cap acte de violència està justificat.
Les exportacions catalanes augmenten un 6,8% durant el novembre. Suposen el 24'3% del conjunt de vendes de l'Estat. Nosaltres, els catalans, malgrat tot, de les engrunes en fem pans. Rebem per tot arreu però tirem endavant amb el cap ben alt i encapçalem un munt de rànquings de sectors claus d’aquesta Espanya funesta. Malgrat el que pugui dir la falsa de l’Arrimadas. Clar que no volen que puguem decidir! Si ens perden se’ls hi acaba el xollo del cafè per a tothom.
Més de 570 persones atenen la crida del Vedruna de Girona i es fan donants de medul·la per ajudar un alumne malalt. Només es pot aplaudir i dir gràcies. És un gran exemple a seguir de la solidaritat i l’altruisme que la gent demostra en el dia a dia. Si convé ens bolquem per ajudar en el que sigui: investigació, recapte, donacions, diners... Hem demostrat de sobres que els catalans som solidaris. Per sempre hauria de quedar enterrat el tòpic de merda que som garrepes. Visca la solidaritat! Un darrer exemple abans de tancar la setmana. Els catalans hem superar totes les expectatives per enviar roba dobla als refugiats de Grècia.
4) EM SAP GREU. Detinguda una mare per deixar el nadó al cotxe mentre anava a la discoteca. Hi ha coses que no es poden entendre. Aquesta irresponsable volia anar de festa i hi va anar deixant la seva filleta amb el gos tancats al cotxe. No pot tenir la custòdia de res aquesta paia.
La dona morta avui en l'incendi del seu pis a Martorell vivia en un bloc d'habitatges ocupats amb la llum punxada. No es fa prou! Se sabia que el bloc estava ocupat i que punxaven la llum. Ha faltat perdre una vida perquè es prenguin mesures al respecte. Si no ens avancem en aquests casos malament rai.
5) QUE N’APRENGUIN.   Puigdemont ha enviat una carta a Rajoy on explica perquè no vol anar a la Conferència de Presidents. I des d’aquí li dono tot el meu suport. Per què cal anar a explicar una realitat d’injustícia i greuge -reconegut fins i tot en part per ells- si saps que tots voldran parar la mà per igual? L’estat amb l’organització actual és insostenible. Poden tardar més o menys a veure-ho però l’Espanya del ‘café para todos’ està donant símptomes irreversibles de debilitament.
La revista Foreign affairs insinua que la Unió Europea atendrà la petició de romandre a la UE d'un Estat català i que Catalunya fa 500 anys que es vol independitzar. Mentre Espanya s’entesta a boicotejar actes catalans a Europa i a ignorar el cas català, Europa i el món va donant mostres d’interès i sembla que van obrint portes, si més no per escoltar-nos sense prejudicis previs.
6) NO HI HA RES A FER. De Cospedal crea un registre d’espanyols que han jurat la bandera. ‘Qui no té feina, el gat pentina’, ja ho diu la dita. Això si que fa país i fa que encara et sentis més espanyol: jurar la bandera. Ja em diràs. El que hi havia abans de ministre condecorava Mares de Déus; la que hi ha ara de moment ha començat per fer un registre inútil i absurd. N’hem pel bon camí!
Una regidora de C's de València suggereix «sortir d'Espanya i tornar-hi en pastera» perquè atenguin els desafavorits. I després diuen que els populistes són els de Podemos. Li hauria de caure la cara de fàstic i vergonya de fer aquests comentaris. Això és llençar una falsedat populista, que ven molt bé per guanyar els quatre vots dels catetos i ignorants que us acaben votant. Quin fàstic!
7) CALDRIA MILLORAR. Colau dona suport a les reivindicacions dels taxistes que han col·lapsat les rondes contra els taxis il·legals. Tot i que sempre he pensat que això del taxi tampoc és massa aigua clara, especialment en el tarifatge, aquesta vegada els hi dono la raó. La competència deslleiall que fan moltes companyies s’ha de perseguir i acabar.
Acte de presentació del model de conveni de les administracions catalanes per lluitar contra pobresa energètica. Com ja ha passat altres vegades, Catalunya va un pas per davant d’Espanya. Va passar amb els desnonaments i ara amb pobresa energètica. Un exemple més que, tot i no tenir pressupostos, Catalunya treballa bé.
A Catalunya 3,1 milions de cotxes (60% parc total) contaminen per sobre del límit. He de posar-nos a treballar per millorar aquests índex; és prioritari si no volem matar el nostre medi. Cal renovar aquest parc i els governs han de fer el possible ajudant amb mesures que així ho permetin. Per exemple amb ajudes i penalitzacions severes pels que més contaminin. També ajudant a abaratir els costos dels vehicles que funcionin de manera alternativa.
8) CAP MENA DE PIETAT. Amb els dos pares que es van barallar en ple partit de futbol a les Canàries. El vídeo mostra una baralla injustificable entre dos imbècils d’edat avançada. És igual la possible excusa que puguin donar. Són una mala influència pel jovent i una xacra a eliminar del món del futbol. No haurien d’entrar mai més en un camp de futbol. També diu molt de la gent del voltant que no fa res per evitar els cops. Una indignitat tot plegat!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Presó per als exdirectius de Novacaixagalicia condemnats per les indemnitzacions milionàries. És el mínim que podia passar amb aquests lladres. Ara cal acabar de fer la feina ben feta amb els de Catalunya Caixa, Caja Madrid, Bankia... Ah, i que tornin tot el que han robat en aquests anys.
10) TIP DELS IUESEIS.  Rússia diu que van voler subornar un alt càrrec del govern. Se segueix sospitant que els serveis d’espionatge russos tenen informació de Trump molt compromesa. Per això l’americà vol establir unes bones relacions amb els russos. Pel que insinuen el tenen ben agafat pels ouets. Mentrestant,  Trump ha estat investit 45è president dels EUA, en un acte caspós i repel•lent com els que ens tenen acostumats els americans. Una dada curiosa. El president Puigdemont és el 130è president de la Generalitat, en canvi Trump n’és el 45è. Un munt de gent es va manifestar en contra del nomenament. Altrament, també un munt de gent hi va anar a donar-li suport. En qualsevol cas, estem davant d’un cas que ha dividit la societat americana. Fins i tot senadors del seu propi partit no han assistit a la sessió d’investidura de Trump. Comença una nova etapa per Amèrica i el món i l’endemà mig món s’ha manifestat en contra del magnat.
11) LA CAGADA. El mateix dia que s’ha filtrat la declaració de Joan Coma, s’ha destapat que Soraia va utilitzar la mateixa expressió en 2012 contra Manuel Valls. Però aquí no passa res! Feta la llei, feta la trampa. Ningú ha aixecat la veu de si la Soraia defensava la violència al trencar els ous. El que diem: la llei a la carta. Heus aquí que es pot afirmar que l’espanyola és una democràcia de paperina. Ara, ja queda clar que si la suposada imputació ve de Catalunya, cal jutjat i cal inhabilitar. Per l’Homs demanen 9 anys d’inhabilitació per posar les urnes. I això pel nou ministre -que comença a fotre fàstic, per cert- no és incompatible amb dir que volen dialogar. La realitat diu que de diàleg res i d’imputacions a tope.
12) UNA DADA.  Quasi 98 euros kw/h hem pagat a Espanya el dia 20 per la llum. És indigne! Aprofiten que venen els dies més freds per apujar el kw amb l’excusa que hi ha més consum. I el govern ens ve a dir que això pertoca a les elèctriques i que ells no hi poden fer res. Que només poden vigilar! Au, va!
13) LA DONA-L’HOME. Isabel Clara Simó 49è premi d’honor de les lletres catalanes. Enhorabona! Totalment merescut a una carrera que va començar el 1979 amb ‘És quan miro que hi veig clar’; el primer llibre que d’ella em quedo pel recull d’històries breus i les reflexions que ens vol fer especialment pel que fa a la lluita per la llibertat d’un personatges massa sotmesos. L’altre llibre és ‘T’imagines la vida sense ell’, any 2000. On ens mostra la vida d’una dona dels 70 totalment maltractada pel seu home. No cal pegar per fer mal! L’autora d’Alcoi va dir que se sentia orgullosa i en especial perquè massa vegades l’han tractat com una cateta de poble. És de justícia que, després de tants anys escrivint, ara rebi aquest reconeixement.
14) EL FET. Conferència de comunitats sense Catalunya i Euskadi. No es parla de model territorial ni de reforma constitucional. Fase nova de l’operació diàleg. Us convoco parlem del que vulgueu i després fai i aplico el que vull. El president valencià va dir que ell venia per aixecar la primera pedra de l’Espanya federal. Ves despertant del somni Ximo. I evidentment, tota la patoleia de representants improductius han vingut a dir que ells també volen el mateix que demanin els altres. El conte de mai acabar!
15) ELS ‘DURUS’. Es dispara un 15% el preu del lloguer a Barcelona. I és que la ciutat, amb l’atractiu que té, ja és la primera d’Espanya que té els preus dels lloguers més alts. Cal que el govern hi fiqui mà per establir uns nivells màxims de preu del lloguer sinó la cosa pot acabar malament.
16) EL PACTE. Entre Bàrbara Rey i el CSID perquè no rebel•lés la seva relació amb Joan Carles I. Li van pagar 26 milions al mes que van ingressar en un compte de Luxemburg. I ara com que el monarca ja no és ningú ho esbomben! I què passarà? Res! Ni a TVE han dit res i mira que hi ha pagaments amb fons reservats de l’apartament en el que es veien d’amagat. Una mostra més de la pandereta de país en la que vivim. Si hi hagués justícia almenys que tornés els diners. El problema no és el faldilleig sinó que es pagui amb diners públics. Ara només falta que torni a sortir amb allò de ‘lo siento mucho, no volverá a ocurrir’.
A Catalunya. Més mestres i acord en el model de renda garantida, els avanços per un acord de pressupostos entre la Cup i JxSi. És un gran acord ja que es dóna major importància a l’educació i s’intenta fer la vida més digna de les famílies. Per tant un aplaudiment per la CUP per haver-ho proposat!
17) POR. Cimera populista a Coblença. L'extrema dreta augura un 2017 de ‘la rebel·lió de la dreta de l'Europa continental’. Fa por sentir que Holandesos, francesos i austríacs van a una contra Europa i en contra de les polítiques d’acollida de la UE. De noment són una minoria. Caldrà estar amatents i fer les coses millor perquè no vagi a més.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. La setmana més freda de l’any apugen el preu de la bombona de butà. Ara costarà 12,89 euros. Lladres! Aquí quina excusa tenen! Va home va! A més saben que això afecta a la gent més pobra ja que és l’energia que acostumen a gastar ja que és la més econòmica.
19) NO ME’LS CREC. Cas Nàdia. El jutge no es creu que la nena dormia mentre els pares practicaven sexe. Ni jo! Quina indecència! I fer fotos! Increïble per patètic i trist. A mesura que passaven els dies ens hem assabentat que arriben les primeres denúncies per estafa de la gent que els hi va donar diners. El més trist de tot és que la pobra nena no té cap culpa del que van fer sons pares.
20) EL TEMPS. Onada de fred amb vents huracanats i temperatures siberianes per sota de zero, nevades al Pirineu, Balears i València que va quedar col•lapsada. El cap de setmana ha vingut marcat per una gregalada amb onades de record a Girona i Barcelona. Fruites i hortalisses a Espanya multipliquen per quatre els seus preus per la davallada de producció del sud d’Europa pel mal temps. I ara què diria el Sala i Martin? Mai hem de deixar de banda el sector primari i més sabent que en temps de vaques flaques pot salvar la vida a més d’una família. Ans al contrari, si s’ajudés i es potenciés una major qualitat i tingués un mercat més ampli segur que tindria més ingressos.
21) EL TEXT. Que ha presentat Teresa May per sortir de la UE, especialment per controlar la immigració de més a prop i amb relacions de tu a tu amb la UE, pactant un nou mercat. Els nous lideratges. Trump, Le Pen i la May. Al capdavant d’aquest món regressiu. Xenofòbia, racisme... Grans valors si senyor! És molt fàcil fotre el pobre mort als immigrants amb falsedats com les que diuen. Al revés anem! Quan hauríem de ser més humans i vetllar per la gent, és al revés! Criminalitzar al pobre immigrant per eliminar el gihadisme i la pobresa. I ja ni parlo de la negació del canvi climàtic, el proteccionisme o la paralització de la sanitat per a tothom i la progressiva privatització de serveis.
22) EL FRAU. Bàrcenas diu que els milers de milions que tenia fora eren dels negocis per tenir un bon pla de pensions. I parlar de ‘cuenta extra’ en comptes de diner negre! Quin ‘crac’! Que acabi d’aixecar la manta i deixi ben clar tot el que sap i es deixin de marejar la perdiu amb menudeses personals. Aquí el gran sac és el del PP no el dels seus diners estafats.
23) A REUS/AL CAMP. Primeres discussions sobre el model de Barrakes de Reus. S’ha de fer un replantejament en un quàdruple sentit. Primer, si es desplaça més al centre. Penso que podria ser una bona idea. Jo proposo en un recinte que es pugui acordonar bé. Segon, que es pot fer per no convertir barraques quasi en un cementiri d’adolescents borratxos? No vendre alcohol dur a l’interior del recinte i multar estrictament la venta d’alcohol al carrer. A més posar preus populars de begudes. I tercer, com es poden reduir gastos. Primer de tot fent pagar una entrada simbòlica i eliminant les begudes d’alta graduació. Eliminar barraques seria una llàstima!
Xavier Amorós cedeix la seva obra a l’arxiu municipal. Un llegat monumental que cedeix a l’arxiu en una decisió molt encertada. Així es preservarà i quedarà per al futur.
24) NO N’HI HA PROU! Cospedal demana "perdó en nom de l'Estat" per l'accident del Iak-42. Cal un reconeixement explícit i clar de la cagada de deixar volar aquest avió, de la mateixa manera que cal un reconeixement contundent que a Irak no hi havia armes de destrucció massiva. Res que no sigui això és molt bonic de cara a la galeria però de poc serveix.
Tres anys de presó per Petra Laszlo per fer la traveta i pegar immigrants. Encara poc! Aquesta filla de mala mare no hauria de tornar a exercir de periodista en el que li queda de trista vida. Posar-se amb els més dèbils no hauria de tenir perdó. Què ens està passant a la raça humana?
25) L’EFEMÈRIDE. 15 anys de la mort de Camilo José Cela. Un escriptor realista que vaig descobrir amb les cruentes descripcions de la comunitat de La Colmena i que vaig rematar a la facultat amb La familia de Pascual Duarte i el Viaje a la Alcarria. Dues novel•les duríssimes amb el món rural que descriuen en el context d’aquella Espanya de principis del segle XX. Sobta veure aquest realisme tremendista amb el que l’autor descriu societat i personatges. Una societat de supervivents on els que ho aconseguien lluitaven a l’estil del Lazarillo de Tormes, és a dir; aprofitant tot el que se’ls hi presentava!
40 anys de la tragèdia al port de Barcelona on van morir 49 marines americans en topar el seu vaixell amb un de pescadors. Les imatges de l’època i els testimonis encara vius foten la pell de gallina. I és que pel que es veu la majoria van morir enredats entre les xarxes del vaixell de pescadors. Era la seva primera nit a Barcelona i se’n van anar de festa. Al tornar van pujar a la llanxa que els duia fins el portaavions i van topar bolcant contra un mercant basc. No n’havia sentit a parlar mai!
150 de la mort de Prudenci Bertrana. S’inicia l’any Bertrana amb el pare i la filla Aurora. Fent COU em va tocar llegir ‘Josafat’. Amb aquest llibre no només vaig descobrir una Girona misteriosa sinó que vaig enamorar-me d’aquest submón tètric i fantasmagòric i esperpèntic. I tot amb ell ulls  del que viu el protagonista. La Catedral de Girona va agafar una dimensió especial i cada vegada que em passejo per aquella meravellosa ciutat no puc deixar de pensar en aquesta obra única. De tots els fills només va sobreviure l’Aurora. Haurem d’aproximar-nos-hi a veure que ens aporta.
40 anys dels assassinats dels advocats d’Atotxa a mans d’un escamot feixista. Ni oblit ni perdó mai contra aquests assassins. Van ser execucions tal qual, sense pietat. Encara amb el Partit Comunista no era reconegut, es van presentar dos assassins de la triple AAA feixistes a la seu d’aquests advocats laboralistes afiliats al PCE. Buscaven Joaquin Navarro, el líder que tant bona fama tenia entre el moviment obrer. Just acabava de sortir, així que l’escamot va optar per matar els presents. Balanç 5 morts!
26) NO HO VEIG CLAR. Es dóna per acabada la recerca de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut. És d’aquells misteris dels que no en sabrem res. I jo crec que és per tapar alguna vergonya, com per exemple que l’avió va ser abatut.
Dos advocats obliguen Espanya a aclarir si, per l’estat, ‘català’ i ‘valencià’ són la mateixa llengua o no. Si diuen que són llengües diferents el cert és que faran el ridícul més estrepitós que es pugui fer. És evident que dir que el valencià és una llengua va ser una estratègia política per trencar encara més els països catalans. És aquest l’objectiu, cap altre! Evidentment, que català i valencià són la mateixa llengua.
El Suprem condemna César Strawberry (Def con Dos) a un any de presó per enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes en les seves lletres. Segur que les paraules d’aquest noi no van ser les més adequades, però d’aquí a condemnar-lo, com als titellaires de Madrid que van ser arrestats, hi ha un abisme. Parlar de llibertat d’expressió a Espanya és una utopia.
27) ENS HAN DEIXAT. Mor Gene Cernan, l'última persona que va trepitjar la Lluna. Amb ell morirà una altra de les grans incògnites: realment l’home ha estat a la lluna? Jo crec que no! Per què no s’hi ha tornat sinó? Per què no hi ha una base fixa? En la lluita espacial ens van voler vendre aquesta moto -com moltes altres- i res de res. Decorat, pla fix, pols... teatrillo!
28) EL PARIPÉ. Manifestació de “policies espanyols” a Barcelona per intimidar el procés independentista. Curiós que totes les consignes i les pancartes estiguessin escrites en castellà. Després parlen de politització, si són ells mateixos en posicionar-se i acusar la CUP de persecussió. El mateix portaveu ho va deixar entreveure en les seves caòtiques declaracions. En qualsevol cas, ja està bé que tinguin un posicionament al respecte del procés, senyal que deuen veure que això no té aturador.
29) UN BRINDIS AL SOL. Acord de paripé entre PP-PSOE per resoldre la devolució les clàusules sòl. I dic paripé perquè donen poder als bancs a renegociar/pactar la devolució amb els clients. Quin és aquest acord? Moltes entitats ja han dit que això és una estafa i que tot i el mal fet se segueix donant poder als bancs per resoldre els casos.
30) LA DESGRÀCIA. Dos agents rurals morts a Aspa. Feien un control rutinari i han demanat la documentació al caçador. Lamentable! El tio de 28 anys tenia el permís d’armes caducat i en ser reclamat pels agents els hi ha fotut un tret a cadascun d’ells al cap. Terrible! Amb aquest malparit no hi hauria d’haver cap clemència. Pobres agents rurals. És l’accident més trist i greu que hi hagut mai en aquest cos. Tampoc cal criminalitzar els caçadors però potser cal un control més estricte en l’entrega del permís d’armes.
Terratrèmols a Itàlia a prop d’Amatrice, de baixa intensitat però que ocasionen un allau a la regió de l’Abruzzo sepultant un hotel a Farindola. Hi havia una trentena de persones. Un miracle ha fet que hi hagi supervivents i és que l’allau no només ha sepultat el recinte sinó que l’ha desplaçat 10 metres del lloc on era. Potser ens hauríem d’abstenir de construir edificis en llocs amb risc d’allaus per molt que aquest risc sigui baix.
L'autocar en què han mort 16 adolescents hongaresos s'ha incendiat després de xocar amb un pont de l'autopista. Una tragèdia que de nou se ceba amb nois que tornaven de viatge de final de curs.
31) LA MODA. Estan de moda els calbs. Són més madurs i intel•ligents. Així ho corroboren estudis recents. Això fa que les noies s’hi fixin més i s’hi sentin atretes. Caram! No em deix de sorprendre!
32) QUÈ CELEBREM? Antonio Tajani escollit 30è president del Parlament Europeu en 4a votació amb 351 vots dels 633 vots vàlids emesos. Dues coses. Que és del PP europeu i que ha dit que farà el possible perquè el català es parli a Europa. Una de dos; o el PP europeu té un altre tarannà o ens està entabanant perquè el votem com fan els del PP espanyol. Caldrà esperar però molt em temo que serà una enredada més.
50 anys de Forges regalant-nos dibuixos i humor. És d’un mèrit immens haver aguantat tots aquests anys amb ironia i humor retratant la societat que ens envolta amb crítica, però sense fer sang. Que per molts anys ho pugui seguir fent.
33) L’ENQUESTA. --
34) CIÈNCIA/SALUT. Llarga espera per vacunar els fills de la meningitis B. L'única vacuna que existeix costa molt de trobar perquè els laboratoris no donen l'abast per cobrir la demanda. Tela! Això és una falta de previsió imperdonable i més en temps de risc. Si no estem més per preveure i avançar-nos, malament!
Salut amenaça amb el tancament de l'empresa de Josep Pàmies si no atura el cultiu d'estèvia a Balaguer (la Noguera). Aquí, aquesta planta està prohibida i aquest senyor es dedica a recol•lectar-la i distribuir-la però no la pot vendre aquí. Si parlem que la llei ens l’hem de saltar o l’hem de canviar, també podrien fer el mateix amb aquest cas i més si entenem que formem part de la UE, on si que es pot fer.
L'any 2016 ha estat el moment més càlid dels darrers 115.000 anys. Calcula tu cap on anem i encara hi ha tarats que neguen el canvi climàtic. La cosa cada vegada anirà a més si no fem un pensament en ferm per reduir les emissions contaminants.
35) EL DESCOBRIMENT. Consumir oli d'oliva verge redueix un 51% el risc de tenir una fractura osteoporòtica, segons la URV. Doncs ara que és temps d’olis, a comprar oli i a consumir-ne per tenir els ossos mes forts. Falta molta pedagogia encara amb aquests temes. La immensa majoria els desconeix i l’oli és un antioxidant brutal.
36) L’ESGLÉSIA. Barcelona obre per primer cop una església, la de santa Anna, per donar aixopluc als sense sostre. M’aixeco i aplaudeixo! Jesús va predicar en l’exemple i aquest és un gran exemple a seguir. La tasca eclesiàstica entorn als més desafavorits és encomiable. Aquesta església és la que vull!
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. El sobiranisme insta a demanar festa a la feina per convertir el judici del 9-N en una protesta «massiva». Farem el que puguem i és que ja en comencem a estar una mica tips de sortir al carrer. Heu d’entendre que no tothom pot demanar festa a la feina. Calen passes en ferm i deixar-nos de més manifestacions. I és que el poble ja s’ha expressat prou. A Espanya també li importa poc la gent que es pugui manifestar. Tenim la majoria, doncs endavant tu! En qualsevol cas,  en la mesura del possible demostrarem el nostre rebuig a les imputacions de totes i tots els que ho estan o ho estaran en un futur.
38) LA REFLEXIÓ.  Polèmica per un xou pornogràfic en un local d'oci nocturn de Mataró. Pel que es veu van practicar sexe de manera explícita. Home! Si els que hi anaven eren majors d’edat i sabien on anaven no em sembla malament. Estem en un debat permanent sobre la prostitució que no condueix en lloc. S’hauria d’acceptar com a professió i fer passar revisions mèdiques constants, per a la seguretat de les treballadores sexuals i els clients. Jo estic a favor de la prostitució i el sexe sempre que sigui en llibertat i  en condicions higièniques idònies.