APARTATS

12 de nov. 2019

ELECCIONS AL CONGRÉS I AL SENAT 101119




Vull parlar de com he vist les eleccions a partir d’aquests 10 punts.



1) Mal assessorament de Sànchez. Jo crec que ha estat mal aconsellat en tot moment; ell no és així. Li han dit que convoqués eleccions i que es consolidaria; cagada pastoret. Li han dit que fotés canya a Catalunya per esgarrapar votants a la dreta i cagada pastoret 2. Si; guanya les eleccions però pírricament. Falta honradesa i ser més coherent amb el que passa i això de jugar a dues bandes és contraproduent. No pots està fotent canya a Catalunya quan hi estàs/hauràs de parlar/negociar en breu.

2) Destrucció de C’s. Ni gossos, ni llambordes, ni Arrimadas, ni res. Ha estat l’hòstia més gran que s’ha fotut un partit. Va tenir el seu moment i no va voler pactar amb Sànchez per la rebequeria del seu líder. La dimissió de l’amo del gos Lucas (que gran) és el colofó a un final per a una gran mentida com la que va ser i és ciudagramos. L’únic a que van venir és a generar odi a Catalunya i a vendre fum a Espanya. La gran alegria de 2019; la dimissió d’aquest farsant. Només li reconec un mèrit: ser l’únic que ha perdut eleccions i ha estat coherent plegant. 

3) Moderació i paternalisme de Casado. Molt ben assessorat! S’ha deixat barba i ha moderat el seu discurs, conscient que l’enemic a batre era el socialisme, una vegada el funeral de C’s estava previst per uns dies. Sabedor que el seu enemic/company de futurs governs és/serà Vox no s’hi ha posat. I han fotut la pressió mínima contra Sànchez, conscient que hi pot haver un gran pacte d’estat entre els dos per governar.

4) Les diverses Espanyes volen ser escoltades. Fins a 17 partits han concorregut a les eleccions i molts d’ells d’àmbit territorial perquè volen tinguts en compte. Si es cregués en una Espanya plural, tots ells haurien de servir per formar governs plurals. Estic segur que el dia que s’accepti la pluralitat d’Espanya i no la unitat a ultrança, tot anirà molt millor.

5) L’independentisme es consolida i puja. Lluny de fer un pas enrere cada vegada són més els que volen segregar-se d’Espanya; normal! Cap partit constitucionalista ha donat una resposta raonable per Catalunya. No hi ha cap projecte més enllà del ‘café para todos’ i la ‘unidazzz de la patria’ i la força de la porra, i els jutjats... i el bla bla de sempre. I com reaccionen els catalans? Consolidant i eixamplant la base! Del 39% s’ha passat a un 42%. 

6) Por a Vox. Només des de Podem i des de Catalunya s’ha plantat cara veritablement al feixisme de Vox. Ni la premsa ni la gent els hi para els peus i deixen que el seu discurs xenòfob, masclista i anti immigració pugui ser dit amb tota impunitat. Han posat a la presó a la Carme Forcadell per haver deixat discutir sobre la independència al Parlament i en canvi deixen que aquests populistes diguin lliurement coses semblants als temps dels totalitarismes. Tenen por a Vox i l’han blanquejat i ara entrarà a les institucions. La bèstia cada vegada és més gran i costarà més aturar-la.

7) Irrupció de la CUP. Han obtingut representació i ja tinc ganes de veure com foten canya; el que saben fer millor. I lo bo del cas és que no han restat molts vots al Sobiranisme sinó que n’han esgarrapat sembla ser a Podemos i el PSC.

8) L’Ibex vol el PPSOE. Així com abans volia el PSOEC’s ara vol el PPSOE, és a dir; recuperar els vells monòlits polítics de la Restauració; el que els hi dóna més estabilitat a ells. La resta els hi importa una merda. Si els dos grans van a una la resta no hi té res a fer.

9) Errejon treu vots a Podemos. La sensatesa! La gent no ha perdonat no arribar a un acord amb el Sànchez al preu que fos per aturar les dretes. La sensació que tinc és una mica de cansament del lideratge. L’Errejon ha dut una frescor que no té hores d’ara Podemos.

10) Desafecció de la gent. Normal! La gent n’està farta d’haver d’aguantar aquesta classe política inoperant, incapaç de pactar i dialogar. La sensació que tinc és que la desafecció ha dut a dues vies: no votar o votar els més radicals i allunyats de la casta política, per això ha pujat Vox, tot i que crec que mai passarà per davant del PP.