APARTATS

6 de febr. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 4 - ATLÉTICO DE MADRID 2

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

Lliga. Jornada 22.

BARÇA (Alba, Gavi, Araújo i Alves) – ATLÉTICO DE MADRID 2.



2. EL TITULAR: ‘4 xuts, 4 gols i 4ts a la classificació!

3. LES CLAUS DEL PARTIT.

BARÇA.

-Primera part excepcional del Barça almenys en atac i sobretot per donar la volta al marcador, amb una efectivitat esfereïdora: 4 xuts a porta i 4 gols. La pressió asfixiant que hem fet a tot el camp ha fet que no els deixéssim pensar. Hem recuperat molt bé la pilota amb ajudes de dos i tres jugadors. Teníem clar que el seu fort era la córrer la banda per assistir Suàrez i Joao, i els hem sabut tapar prou bé. No així en el marcatge a l’àrea. En el primer gol perdem la marca i sol Carrasco ens ha fet el primer. I en un córner Savic ha rematat sense oposició. Són errades greus que ens poden penalitzar molt. En canvi de cara amunt hem estat inspirats i ràpids. Hem fet circular la pilota amb paciència i quan ha calgut l’hem donada a l’espai perquè Adama o Alba assistissin. Hem sabut guanyar-los bé l’esquena! M’ha semblat veure en la construcció del joc Alves ajudant en una mena de doble pivot a Busi que estava molt ben tapat. Això ha destarotat els ‘colchoneros’.

-A la segona part hem jugat bé com a la primera fins a l’expulsió d’Alves. Hem fet el quart i després amb molt d’ordre hem defensat els dos gols de diferència. Hem aguantat bé i hem resistit. No els hem permès fer centrades ni tampoc quasi bé rematar. Molt bé aquesta actuació coral d’equip.

RIVAL. M’ha semblat desorientat a la primera part i infructuós a la segona. Ha sortit amb una mena de 4-3-3 que li ha permès fer un gol però que al mateix temps ha deixat que el Barça pogués crear molt perill. El ‘Cholo’ ha passat a defensa de 5 i ha compensat una mica millor l’equip. Llavors però els hi ha costat més arribar dalt. Suàrez s’ha desesperat ja que poques pilotes li han arribat. A la segona part, molt ben estudiat per l’equip tècnic, han avançat línies i ens han pressionant més amunt, exigint-nos molt més. Després de marcar el 4t, ells han fet el gol. Això combinat amb l’expulsió d’Alves els ha permès creure que podien empatar. La realitat és que quasi que no ham arribat, almenys amb molta claredat. S’han fet més vulnerables des del moment que han hagut de prendre la iniciativa. No han sabut superar el nostre replegament. 

D’ells em quedo sense cap mena de dubte amb Carrasco! Un jugadoràs!

4. LA CARA I LA CREU. La cara i la creu avui per Alves a la vegada. Ha fet un partidàs amb gol inclòs jugant de lateral en defensa i de pivot en atac. La creu també li poso per una entrada absurda que li ha costat l’expulsió. Dir que m’ha encantat el partit d’Adama!

5. LA MOVIOLA. Gil Manzano. Correcte!

6. PER RECORDAR. Nou debut d’Adama Traoré. Està clar que aquest noi aportarà quelcom diferent l’equip. És un tipus de jugador que ja només veure’l impressiona. També debut d’Auba. Haurem de veure més d’ell. És un jugador una mica desgarbat però el que ha fet m’ha agradat.

7. LA VEU DEL SOCI. Contentíssim! Dels partits més macos que hem vist darrerament, sobretot en la primera part. A la segona hem exercit d’equip. I l’equip tècnic des de la banda ha pressionat tot el que ha pogut per tenir activat l’equip i l’àrbitre. Ens posem 4ts a dos punts de l’Atlético, superant-los en la classificació.

M’ha agradat molt veure l’alegria dels jugadors culers en les celebracions. Gran remuntada!

Respecte a la polèmica de la setmana crec Xavi i Simeone tenen raó! Cadascú juga al que pot segons l’exigència de l’afició. Al Barça no se li permetria jugar com ells juguen, a no ser, com ha passat a la segona part, que ho hagin de fer degut a una expulsió.