APARTATS

17 d’ag. 2010

TRES TROBADES GEGANTERES: COLLDEJOU, MONT-ROIG I HOSPITALET

COLLDEJOU 070810


La trobada del poble sempre és especial. Ets a casa i veure que els carrers s'omplen de l'ambient de les colles i de gent fa molta patxoca. A més enguany coincidia que la trobada queia dins de la festa major. Jo crec que va ser un èxit i la gent s'ho va prendre com un acte més de la festa.
La plantada la vam fer a la pista poliesportiva, on qui ho volia podia prendre un refresc mentre el sol acabava de baixar definitivament. Poc a poc les colles van anar enfilant la costa de la pista per baixar fins al carrer de la font. Fa impressió aquella imatge en perspectiva amb les colles i els gegants baixant pel carrer. És únic! Enguany cada colla va passar dues vegades per la plaça on ens van deleitar amb el seus balls. Finalment, les colles van encarar la recta final "estacionades" al carrer de Baix mentre la resta feia els balls d'honor al mig de la plaça. El moment de major èxtasi va venir amb la colla de Colldejou, ja que vam estrenar un nou ball: el Ball de Iaia compost pel Xavi. Primer va ballar la Iaia sola al bell mig de la plaça i després s'hi van anar afegint l'Espantall, l'Oriola i el Fumat. Molt emotiu!
Totes les colles plegats ens van acomiadar amb la ballada conjunta.
Al frontó el membres dels grups van poder gaudir del berenar que els va oferir la gent de Colldejou, per sempre recordat pels matons de postres de cal Marcel; un postre únic al món!

MONT-ROIG 080810
És una trobada llarga però una de les més maques del nostre entorn. Primer perquè el poble és molt pintoresc i baixar pels seus històrics carrers sempre et fa tenir alguna que altra sensació diferent. Segon perquè hi acostuma haver molta gent mirant i participant de la festa. I tercer perquè els Pitots sempre ens ofereixen algun espectacle dels seus.
La trobada es va acabar a la zona de la fira. No s'hi cabia! Hi havia molt gent i amb ganes de gresca! Evidentment, l'Espantall va fer les delícies dels qui el reclamaven. El balls finals es van fer dins de la fira mateix.
Un bon pa amb tomàquet amb un xoriç espectacular va posar el punt i final a la trobada!


HOSPITALET 150810
Venien de dies de ressaca de la festa major del poble i de fet encara vam acabar més eclats i és que la trobada va ser més llarga que un dia sense pa. S'entèn que als llocs on hi ha festa la gent no treballa, però han d'entendre que molts venim de fora per poder participar de la trobada i el que no pot ser és que aquesta duri quasi tres hores. Inaguantable! Sort que no feia calor!
Ens vam reunir a l'esplanada de l'Hospital. Abans de tot van inaugurar un gegantó molt divertit perquè pugui ser portat per nens! Molt encertat! Hi havia un munt de colles entre les quals sobressortien els gegants de Fraga, els de la Seu d'Urgell i els Reus (Vitxets, Indis).
Vam tombar i tombar pels interminables carrers de la vila corrent, acontentant a la gent fins a la sacietat. Era ja de nit quan vam entrar a la plaça per fer els balls de lluïment! Massa tard! Fins i tot la gent va marxar de la plaça. I després encara vam haver d'esperar el sopar fins a les 22h tocades! Estàvem morts! Sort que els sopar paga la pena! Dels millors. Iblama