APARTATS

18 de nov. 2014

CAP DE SETMANA DE LA FIRA DE L'OLI 14-161114


EL PRIM A LA MERCADAL 141114
Aquest passat divendres vam poder tornar a veure el General Prim als carrers principals de la nostra ciutat. El Bràvium teatre va participar en EVOCACIONS I RECORDS DE TRES MOMENTS DE LA VIDA DEL GENERAL PRIM AL REUS DEL 15 D’OCTUBRE DE 1860”, que recrea l'arribada del general Prim a Reus a l'any 1860 a Reus. Entre els diferents actes es va poder presenciar un tomb amb calessa i Parlament al Círcol. Baixada a la Mercadal. Entrega de l’espasa de la ciutat i el parlament del General Prim i de l'Alcalde al saló de Plens.



FESTA A LA VINACOTECA DE RESERVA DE LES BORGES DEL CAMP 141114
En una iniciativa molt reeixida, la gent de la Vinacoteca de Reserva ens va convidar en la festa anual que fan a la mateixa botiga. En aquesta gran nau hi havia muntats diversos estands amb degustació de menjar, com per exemple formatges i petites llesquetes amb botifarra i fuet, però sobretot amb degustació de vins i caves de diferents DO. Podies anar passejant per la gran sala, especialment decorada per a l’ocasió, i degustar els diferents vins i caves que ens havien preparat. Per mi les grans triomfadores de la nit va ser les DO Priorat amb el Celler Joan Ametller i la DO Tarragona, representada en el Celler Mas del Boto.  Ens entestem a comprar vins de fora de casa nostra i la veritat és que ben a tocar tenim un cellers i uns vins impressionants. De la mateixa manera hi havia un raconet pel cava. De tots em quedo amb el Montesquiu i el Gramona.









 A la porta ens va rebre la colla de grallers i timbalers de les Borges amb els seus gegants i els seus nanos. Ja a dins, a part dels vins i caves, vam poder gaudir de la música ambient i de l’actuació de màgia. I entremig els sortejos que es van anar fent gentilesa de la casa de diferents lots o be relacionats amb els cellers en forma de visita per exemple o bé directament amb ampolles dels productes de la nostra terra (vins, olis...).


FIRA DE L’OLI SIURANA A REUS 151114
A la plaça Llibertat de la nostra ciutat es va dur a terme la divuitena mostra d’oli nou de la DO Siurana.  Als laterals diversos estands t’oferien l’oli de la collita d’enguany, essent-ne el més apreciat el del raig. Cada departament t’oferia petites degustacions en llesquetes de pa i fins i tot xupitos. Podies votar on line els millors olis. En un dels laterals, hi van muntar un escenari on el grup de Reus d’havaneres Les Veus de Reus ens va oferir les seves cançons. Al final de tot hi havia una paradeta on podies adquirir l’esmorzar i anar-te’l a menjar al bell mig de la plaça en taules habilitades.













ANIVERSARI DEL CESC: TRES ANYS 151114


El Cesc ha fet ja els tres anyets i per celebrar-ho vam dinar plegats al mas dels Vives Sanabra.  El neguit va separar les hores prèvies a l’entrega dels regals. Sort en vam tenir que vam encertar-la: els motius de la festa major mai fallen! La Mulassa i el Japonès van acabar interactuant amb una cuina de fireta. Però abans va caler que bufés l’enorme espelma amb el tres al mig de l’ensiamada de sucre i de crema especialment adquirides per a l’ocasió. Per molts anys Cisquet!


ANIVERSARI DE NOCES MADALENA I JOAN: 30 ANYS 151114

Trenta anys donen per a molt. És admirable veure com la Madalena i el Joan segueixen remant en la mateixa direcció ja amb els fills amb una mica més de coneixement. Ens vam reunir a casa seva a Colldejou per sopar plegats amb amics d’aquí i d’allà, i llençar un cant a la companyonia i el bo rotllo. Entre cants, cançons, el 3/24, una picantoneria al límit del jutjat de guàrdia i la xerrameca habitual es van fer diversos petons fins i tot a dalt de la cadira. La qüestió era celebrar-ho ben bé i deixar-ne constància. Sou una parella admirable! El vi i cava van servir per batejar l’efemèride amb brindis pera a tots els gustos i amb taps d’ampolla volant pels aires rebotant contra el sostre. Dos enormes braços de gitano de crema i nata foren el punt culminant a la celebració.