APARTATS

4 de jul. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 270616-030716.


INTERNACIONAL.
Atemptats Istanbul aeroport Ataturk (44 morts). Les imatges com sempre esgarrifoses; atemptats quasi retransmesos en directe per la tv. Disparen i fereixen un atacant i es veu com el tio té el valor d’apretar el detonador per fer esclatar la bomba. Estan molt segurs del que fan i no s’aturaran. Estem davant d’un problema i una amenaça real. Per molt que sigui l’aeroport més vigilat d’Europa, han burlat ela controls i han dut a terme l’atemptat. No podem mirar cap a una altra banda i reitero que si no s’asseuen per parlar la ferida mai podrà tancar-se. A més el lloc no ha estat triat a l’atzar. Darrerament Turquia ha fet intents per obrir-se al món, malgrat tot els sector més islamitzats semblen de nou imposar-se. I per si no en tenien prou atemptats a Bangladesh i Bagdad.
Escòcia vol quedar-se a Europa. El gran estadista Rajoy ha declarat que ‘Si UK se va Escocia también’. Com si la seva opinió fos la de déu, quan en realitat a Europa i el món el prenen per un cateto. Si Escòcia vol no marxar d’Europa ho decidirà el seu poble no el que digui Londres. El que passa és que en Rajoy veu que darrere Catalunya serà la següent a plantar cara al govern espanyol. Les decisions dels pobles recauen en els pobles, no en els seus governants.
IKEA retira 29 milions de calaixeres per la mort de sis nens. Terrible. Ens han ensenyat imatges amb ninots als que els hi cau la calaixera al damunt. Ja em diran quines proves han fet abans de posar a la venta aquestes trampes mortals. Tantes ments pensant i han hagut de morir sis nens per retirar 29 milions de calaixeres. Que paguin!
NACIONAL.
Horrach es fa advocat. Podrà ser millor o pitjor però en el cas Noos, que era cap de la fiscalia, ha actuat més com advocat defensor de la Infanta que res. Ha semblat molt sospitós. Ha participat en diverses acusacions contra la ‘mafieta’ de PP de ses Illes i entre una cosa i l’altra s’ha fet un nom. Ara que ja té el nom fa el traspàs al món de la judicatura. A veure com li anirà! Malgrat tot fer creure que la Infanta no sabia res de les seves operacions no s’ho creu ningú. Qui vulgui combregar amb rodes de molí que ho faci, jo no!
Llista de morosos. Molta polèmica hi hagut i molts debats a flor de pell de si s’havia de saber o no. Jo penso que si, com s’haurien de fer visibles cares d’assassins, violadors etc i més en món de postureig i xarxes socials en el que vivim. Que es digui el seu nom i es digui el que deuen. I que paguin!
PP, PSOE i C’s voten perquè no hagi de comparèixer pel cas ‘Fernàndez Gate’. Aquí tenim la casta nova i vella unida sota una mateixa bandera. Aquí tenim els nous equilibris que hi haurà a Espanya en pla propera legislatura, una vegada que s’han desfet dels Podemos i els comunistes. Una gran campanya, si senyor, sobretot per posar en clar que aquí s’ho maneguen ells tot a la seva manera i que si cal ajuntar poder doncs s’ajunten seguint el model de l’Espanya més caciquil. I tot per tapar el forat conspirador que ha fet en Fernàndez Diaz. El més patètic és que el PP ha tingut més vots inclòs a Catalunya. Lamentable!
Rajoy rebrà els partits indepes. Per? Au va! Aneu a cagar a la via pseudofeixistes. A mi ja no m’embauqueu! Aneu a vendre motos a un altre. Res es pactar amb vosaltres si no és per donar-nos TOT el que ens deveu. La resta és paper mullat.

CATALUNYA.
Destituït antifrau De Alonso. Només ha votat a favor el PP. Cas ‘Fernàndez Gate’. L’han hagut de destituir ja que ell i el PP consideraven que no havia fet res malament. Al contrari que eren ells els perjudicats. Quin escàndol! Consens però al Parlament i fora! A conspirar a un altre lloc neofatxes globals. Ara, en pic el PP ha guanyat les eleccions, s’estan fent càrrec d’apartar el capo Diaz dels actes públics, tot i això cap dimissió.
Processats Mas, Rigau i Ortega. Doncs vinga! S’asseguren que no aniran a la presó però podran ser inhabilitats. Allò que dèiem de la separació de poders. És evident que a Espanya poca divisió hi ha. Si a més comptem que la llei està feta a la seva mida, que ens queda? Doncs només una via: la independència! Agrair als tres ‘acusats’ d’haver donat la cara per Catalunya.
Bcn world. Ara si! Ara hi ha ficat mà ERC i ara ja és vàlid. La CUP calla i tots contenta perquè faran un parc públic i no se quantes collonades més. Només una xifra encoratjadora: els 10000 llocs de treball, la resta la mateixa merda de jocs, casinos, fumar i anar fent. Ah, bé si; farem convencions! Au va, a qui voleu embaucar? On sou CUP defensant el territori? No estem en contra del turisme de borratxerra, doncs també estem en contra del turisme de puteo i apostes.
Afers exteriors. Han tornat a habilitar el ministeri tot i que haurà de canviar el nom. Un bri de justícia en aquestes espanyes corruptes i manipuladores. Però és que el que hem de fer és desconnectar definitivament aquest endoll amb l’estat.
El comerç exigeix solució als manters. La Colau es pensava que aconseguiria acabar amb el tema dels manters i el que ha aconseguit és convertir el port en una mena de gran mercat del top manta. Més de 800 parades fan gala dels seus productes il•legals sense cap control. Prou top manta, deixem-nos de collonades. És un comerç no legal i que a més és competència deslleial cap als qui fan les coses bé. Per rematar-ho la CUP ha dit que els manters són maltractats i que no se’ls hi respecten els seus drets. Va, va, va! Com canvien les coses eh colacaus?
Salut ordena la retirada d’uns pots de conserva amb mongeta i bacallà que han acabat donant botulisme a dos bombers. Bon preu els havia distribuït. Ara tampoc cal criminalitzar aquest súper. Hi ha hagut un problema, es retiren els productes, s’avisa la societat la vida continua. Si no es torna a la normalitat malament. Vigilar, prevenir, informar bé i no cal crear uns psicosi on no hi és.
Empreses del grup Agbar es comprometen a subministrar aigua a famílies desafavorides. Una gran notícia en els temps de merda que corren. Primer les persones; aquest hauria de ser el lema principal dels governs. Primer caldria salvar les persones i després la resta. S’ha fet així: no! I la gent ho agraeix!
Crisi Vueling. Lamentable veure com es queden sense vol i sense vacances centenars de persones. No hi ha explicació que valgui; de fet tampoc en donen. Arribem a un punt en el que l’autoritat competent hauria de prendre part en el cas, posar ordre i fer que torni la normalitat. Si convé contractant gent nova i posant avions. Ah, i finalment passant la factura a l’empresa. La Generalitat els ha obert un expedient; que es depurin responsabilitats!
Premis Princesa de Girona. Ha vingut la reietona i el borbó a fer-ne entrega i la gent els ha rebut amb pitos; normal. Ell ha fet el típic discurs de la unitat d’Espanya i s’ha quedat tan ample. Ni un mínim esforç per comprendre Catalunya. Ells que podrien posar seny simplement es dediquen a acatar els designis centralistes i colonials de les espanyes.

LOCAL.
Festa major de sant Pere de Reus. El primer tram de setmana ha estat marcat pels dies grans de Reus. Destaco enguany la revetlla de 28 a la nit. Les completes, el pilar dels Xiquets i la tronada que es va encendre al revés van ser molt especials. La inauguració de l’aligueta petita, el seguici el 29, anar a veure sant Pere, la processó, les tronades i la gran vetllada amb l’Orfeó. En termes generals una bona festa major. Veure tancar els elements festius al vapor vell em va posar una mica trist ja que amb el final de la major es tanca el primer tram de l’estiu.
Clínica Fàbregas treballadors en crisi perquè hi ha hagut acomiadaments vers el grup Sagessa. Com sempre paguen el pato els de més avall. És una injustícia com una catedral. No es retallaran els sous els caps no. I qui dinamitza l’empresa realment? El treballador i sempre n’acaba essent
La Diputació repartirà 11 milions d’euros per ajudar els municipis. Són imprescindibles, sobretot petits municipis més necessitats. S’ha de començar des de ben avall.
Gaudí es va inspirar en el terreny del Baix Camp. El reportatge publicat a Sapiens ha fet furor. Es veuen comparativament les roques i els racons que es creu que van inspirar el mestre. Realment en algunes formes hi ha unes similituds brutals, en canvi en altres no s’aguanta massa. En qualsevol cas, és una evidència que l’home es va inspirar en la natura i tal com va passar amb altres artistes com Miró o Picasso ho fes fixant-se en el nostre entorn. El tema està en que curiosament aquest entorn està pensat perquè sigui engolit per una pedrera. Defenterra està fent el possible perquè el projecte no es dugui a terme. Tant de bo sigui així.
Busos exprés entre Reus i Salou. Es repeteix la fórmula que Tarragona però a l’estiu. I és que hi ha un transvasament de gent molt important de persones amb la calor no només de cara a l’oci sinó també per anar a treballar. Una bona mesura.
Arrestats diferents membres d’una màfia russa a Reus. Vivien a la Llibertat. I bé. Anaven fent de les seves des del Camp de Tarragona. És una bona notícia.
Sardinada popular i Toni Albà a Colldejou. La festa major s’ha avançat una part al mes de juliol. I aquest divendres hem pogut gaudir de la sardinada i la disco mòbil. Però sobretot ens ho hem passat d’allò més bé amb l’actuació brillant del Toni Alba. Els seus personatges múltiples han fet que les rialles s’apoderessin de la pista. El Jordi Pujol, l’Aznar, el Trias, el Papi i sobretot el Rei. És el que fa de nexe entre tots ells, entre reflexions, monòlegs, diàlegs, discussions... un món fictici ben real que sap escenificar a la perfecció. En acabar recollir taules i cadires i musiqueta amb el Dj Pepes fins ben entrada la matinada. Estar amb els amics, riure, caloret, bon menjar, bon beure... ingredients imprescindibles per començar l’estiu.
Primera Fira dels Fumats de Colldejou. I la festa ha seguit l’endemà de la sardinada. El dia abans ja es va deixar a punt la carbonera que presidirà l’entrada de la Fira durant tot el dia. Passades les 11h el representant de la Generalitat Òscar Peris ha fet la inauguració junt amb l’alcalde de Colldejou i altres alcaldes com el de la Torre, Pratdip i Duesaigües. I ho ha fet encenent la carbonera des de dalt de tot. I al voltant de la mateixa s’hi han anat establint diferents paradetes de venta de productes diversos. Hi podies trobar artesans de les canyes, el fang, filferro, dissenys... Botigones d’embotit, olives, bacallà, productes cuinats... També hi hagut tallers amb terra i fang. El gran atractiu ha estat l’estand amb els formatges de cabra de Colldejou i la paradeta de quadres de l’Anton Rofes. A la plaça Sitjar el Centre Cultural de Colldejou ha muntat la seva paradeta amb la revista Lo Collet, fotos diverses, postals i la flamant nova samarreta de la colla. Al costat s’han habilitat dos carrils per llençar bitlla catalana. Una mica més enllà un petit corralet amb gallines ha fet les delícies dels més petits. Les autoritats s’han desplaçat fins a l’ajuntament on el Sr. Peris ha signat en el llibre d’honor colldejouenc. Posteriorment, han fet cap a l’ajuntament vell on han visitat una exposició de quadres i on han pogut capbussar-se en la tasca que fa el Consorci de la serra de Llaberia. Així hem arribat a l’hora de dinar. El plat de la fira no podia ser altre que la Clotxa; la menja que els pagesos degustaven en el seu dia a dia. Llangonissa, arengada, tomàquet, ceba i all al caliu i mig pa. A l’ombreta de l’església la gent ha dinat. Fins aquí el temps ha acompanyat. A la tarda el temps s’ha girat i ha fet una mica més de fresca i s’ha ennuvolat. La plaça s’ha anat omplint de gent per assistir a la ballada de gegants de Colla de gegants i grallers de la Mola. Amb la carbonera de fons l’Oriola, la Iaia, l’Espantall i sobretot la Fumada i el Fumat han ballat una bona estoneta. El dia s’ha anat esllanguint i la fira ha tancat en la seva primera edició. Agrair a totes aquelles persones que d’alguna manera o altra s’han implicat amb aquesta fira de Fumats. Tant de bo tingui una segona edició.