APARTATS

21 de gen. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 15-210118

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: Mortadel·lo i Filemó. A tocar de la pre jubilació; han fet 60 anys i Ibáñez no té cap intenció de retirar-los. Per molts anys més que en puguem gaudir. Felicitats!
ADJECTIU: ingressat. Jorge Fernàndez Diaz ingressat per un infart.
VERB: traginar. Diversos pobles i ciutats han començat la celebració de la festa en honor a sant Antoni. Hem pogut observar la desfilada dels Traginers al barri de sant Antoni de Barcelona.
COLOR: blanc. Al meu tros de Porrera alguna cosa comença a canviar. Un ametller ha començat a florir. S’acosta la primavera!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Hem celebrat sant Antoni i sant Sebastià. A Porrera la pintoresca ermita està dedicada a sant Antoni. En el seu honor al poble se celebra com una mena de romeria, com una festa major. Se sol anar a esmorzar a l’ermitona tots plegats i ed beneeixen els animals. Enguany s’han fet uns versots molts reeixits al so de la música. Nosaltres hem pogut presenciar els tres tombs al barri de sant Antoni a Barcelona, el dissabte. A Reus celebració en honor al tercer patró: sant Sebastià. Enguany s’ha volgut rescatar un ball que es feia a la ciutat promovent una vesprada festiva al carrer, desafiant la ventolera.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Ha mort Dolores O’riordan cantant de Cranberries. Les nostres sortides de cap de setmana van estar marcades sobretot pel seu ‘Salvation’ o ‘Promises’ al ‘Toc de gralla’ de Tarragona. Aquest grup irlandès de rock alternatiu va aparèixer en el panorama musical i realment ho va petar amb cançons més potents i altres temes amb més pausa com ‘Dreams’, ‘Linger’, ‘Ode to my family’, ‘Zombie’, ‘Animal Instinct’ o ‘Just my imagination’. De fet era un grup capaç de fotre’t dins de l’òrbita rocanrolera dura o fer-te emocionar amb una ballada emotiva amb violins i lletra punyent quan les traduïem. En tot moment però l’eix vertebrador era la seva cantant, la qual tenia una veu espectacular, trencadora, diferent. A més tenia una bellesa captivadora. Sentit-los hi podies trobar lligams ben diversos amb grups que van des de Smashing Pumkins a The Coors o Enia. Amb la seva mort als 46 anys, hem descobert, mirant la seva biografia, que amb 8 anys va patir abusos sexuals de part d’una persona propera. Terrible! Evidentment ja força part de la història de la música.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). Un 17 de l’01 del 1600 naixia Calderon de la Barca. Després de Lope de Vega, Calderon va ser un dels grans del teatre del Segle d’or espanyol. De la seva aportació personals al món del teatre em vull quedar amb tres coses fonamentals. La primera que estava obsessionat amb un tema que avui brilla per la seva absència en la societat actual: l’honor. En la societat del XVII era tan o més important que la vida i per això es representava en les obres. La segona és que és el primer a donar rellevància a la música en l’escena. I la tercera és que va promoure grans posades en escena. Amb més de 120 comèdies, de les que no podem oblidar clàssics com ‘El alcalde de Zalamea’, jo em quedo amb una de tema filosòfic, la impressionant ‘La vida es sueño’. En ella hi ha una discussió entre dos punts de vista; la predestinació típica que des de sempre ens ha volgut vendre la religió i el cristianisme o el lliure albir defensat posteriorment per gent com Nietzsche.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana amb un primer tram extremadament brutal pel que fa al vent. Es veu que passen borrasques atlàntiques pel nord d’Europa que deixen precipitació allà i ens donen vents aquí baix. Però és que portem uns mesos que fot feredat les ventoleres que tenim. No hi hagut conseqüències molt greus però caigudes d’arbres i murs a Tarragona on fins i tot la cornisa de l’edifici Atlàntic es va desplomar al carrer. Després d’una pausa amb un lleu anticicló, noves ventades. Des del Servei meteorològic de Catalunya s’ha volgut deixar constància que els darrers anys des del 2000 són els 17 pitjors anys si tenim en compte les precipitacions.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Els Avis per la Llibertat tenien dret a manifestar-se, admet ara la Junta Electoral. La mare que els va parir. L'organisme dóna la raó al síndic de greuges, que va defensar que les manifestacions estaven emparades pel dret constitucional de reunió. Però és que ara el mal ja està fet. Quina vergonya de Junta i quina vergonya de justícia. Van permetre que l’ABC publiqués una entrevista a Doña Inés ‘la taronja’ i en canvi prohibiren les reunions dels avis de Reus. Lamentable!
‘Avui fa un any publicàvem una octaveta per denunciar el col·lapse crònic d'urgències Reus. Seguim igual NO podem parlar de la SALUT com una qüestió lligada a un pressupost. La SALUT és la nostra vida’ (CupReus). Ha passat el temps i la precarietat segueix intacta, per tant no s’han fet les coses bé. I no s’han bé des de totes les administracions amb les que hem ser extremadament crítics. Si també amb l’administració catalana, i no cal dir l’espanyola evidentment. Es nota la precarietat en especial en moments d’epidèmia com la que estem patint de la grip. Gent als passadissos i mala atenció! Prou! Primer les persones! I per si no en tinguéssim prou, aquest dijous ha transcendit que hi ha un brot de sarna al sant Joan de Reus. En concret s’han vist afectades ja 26 persones a diumenge.
L'aeroport de Reus connectarà amb Irlanda, Estònia i Anglaterra aquest 2018. Nous destins que aniran molt bé però que es queden curts si tenim en compte l’operativitat que tenia l’aeroport.
 06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Ha estat trending topic a Espanya #aitorzabaleta. Aquest dimecres un nazi Ignacio Racionero, membre de Suburbios firm, que ja va participar en l’agressió a Aitor Zabaleta, ahir va apunyalar un altre paio del Frente Atlético. La xarxa ha bullit perquè aquesta Espanya deix viure lliure i impunement desgraciats com aquest paio, que a més de participar en una primera mort després és capaç tornant a atacar en un ‘ajuste de cuentas’; segons diuen.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). 87 milions d’euros és el gasto final de l’operació Copèrnic per aturar l’1O. El ministre Zoido ha comparegut per donar les dades i dir que l’actuació de la GC i la PN va ser exemplar i proporcionada, com a resposta als suposadament grups -fantasma- organitzats i violents infiltrats entre els votants. El deliri d’aquesta gent no té límits. La qüestió és posar damunt de la taula paraules com ‘tumulto’ o ‘tumultuarias’ per així obrir la porta a les actuacions policials i a les implicacions judicials. Els que vam ser-hi i la premsa imparcial estrangera sabem que menteixen com vells tarats. Fins i tot ‘Humans rights watch’ ha posat en dubte l’actuació policial per la seva desmesura. Lo bo del cas -i la seva derrota- és que aquell dia vam defensar les escoles, hi va haver urnes que no van saben d’on van venir i vam votar a la seva cara. Ni els 6.000 agents que anaven preparats per anar a lluitar contra un exèrcit van poder aturar-nos. Així mateix clarament desmentida ha quedat una altra de les seves recurrents mentides; els Mossos amb diàleg i pau van ser més eficaços que tot el desplegament de piolins agressius repartint cops de porra per a res. Algun dia es farà justícia i es veurà la misèria d’aquesta govern mentider i corrupte del PP i encara tindrà més èxit la resistència i la mobilització pacífica que el poble de Catalunya va tenir contra la barbàrie. L’única violència que hi va haver, tal com ha recordat Jon Irrúritu, va ser la que va cometre la PN i la GC, amb escenes tant imperdonables com llençar pilotes de goma, tirar gasos lacrimògens damunt de la gent, pegar o orinar-se damunt de la gent a Calella i sortir al carrer a perseguir els ciutadans amb porres.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). SkyNews ha emès un reportatge de 10 minuts sobre l’1-O en primera persona. És el que el món ha vist. No cal escoltar més burrades del que diuen els peperos ni la resta del blog del 155. Les imatges i l’àudio posen la pell de gallina. És el que ha vist el món i la imatge d’Espanya i les seves forces ha estat lamentable.
Tv3 ha anunciat que a partir de l’estiu no podrà lluitar per la graella. Volen ensorrar-la i no en tenen prou amb el 155. Han promogut la reclamació de l’iva dels darrers anys i aquest fet condemna la cadena a haver de prescindir de programes i presentadors que no siguin estrictament de la casa. El Director Vicent Sanchis així ho està corroborant aquests dies. Com ja vaig dir en setmanes anterior. No la deixarem caure. No deixarem que el PP ni les seves juguesques se surtin amb la seva. No acontentarem tampoc al de C’s, que aprofiten qualsevol ocasió per fer-ne mofa. Justament l’Arrimadas en una entrevista va deixar clar que Tv3 s’havia fixat més en el fet que els seus no cantessin l’himne ni aplaudissin al final de la presa de possessió del nou president del Parlament, dubtant de la professionalitat del periodista Bosch. Ens volen sense llengua, sense educació, sense TV3 i acatant les seves lleis. Doncs no miserables! Ens tindreu alçats i lluitant pels puntals de casa nostra.
Després del discurs de l’Ernest Maragall, Cristina Seguí, en ‘El gato al agua d’Intereconomia, es burla de la malaltia de l’alzheimer que afecta a Pasqual Maragall i te la barra de dir que la malaltia realment afecta l’Ernest. La taula de miserables tertulians li riu la gràcia! On és el fiscal demanant justícia?
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). "No es van sortir amb la seva l'anterior legislatura, encara menys ho faran ara que tenen menys suport i sense suport internacional" (Inés Arrimadas). De moment no presidireu la Mesa i no controlareu el Parlament, per molt que us entesteu a dir que heu guanyat les eleccions; no governareu Catalunya. I si; si que ens hem sortirem; més tard que d’hora però ens hem sortirem. Tu no en tens ni idea de com és el poble català. Per molt que hi fa que hi visquis no en tens ni papa, tens un altre adn, sinó ens respectaries. Seguint amb aquesta manipuladora situem-se en el dia de la votació de la nova Mesa del Parlament. Els de ciudadanos ni van aplaudir el nou president, ni van respectar l’himne ni res. Una imatge ben clara del que són. Doncs bé; en una entrevista a Tv3 va gosar dir això: “Posar a la televisió pública gent que revisi qui canta i qui no canta ‘Els Segadors’, fa por”. Ningú va posar enlloc a ningú senyoreta. A totes les teles d’Espanya es va veure la falta de respecte institucional que vau tenir; les imatges valen més que mil paraules; retratadets heu quedat.
‘El Valle de los Caídos NO es un monumento a Franco. Se levantó como lugar de culto, y en él se reza por los caídos de los dos bandos’ (Jaume Vives Vives). Un altre fill de mala mare que el millor que podria fer és callar, si ha de dir aquestes barbaritats. Dir que allà es resa per tots els morts i que és un lloc de culte per a tots els difunts és un insult imperdonable a les 40.000 persones que van donar la vida per aixecar aquest monstre. Aquest desgraciat que s’alça com a garant de la merda de projecte de Tabàrnia, ha tingut el camí planer davant de periodistes com la Susanna Griso o l’Ana Rosa per explicar-ho. A més hem sabut que ha fitxar per Atresmedia. No podem donar cobertura aquest malparit. Un tió homòfob, masclista, islamòfob i xenòfob. Però clar, com que defensa la unitat d’Espanya, això preval per damunt de tota la resta de xacres. Coberts queden els de les plataformes que li donen micro; per seguir mirant-los.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). L'imam de Ripoll estava a sou de l'Estat espanyol mentre preparava els atemptats de Barcelona i captava els nois per cometre’ls. És increïble! Només cal ser uns mica malpensat per poder arribar a fer un titular de premsa vomitiu, que a ben segur que la premsa cavernària espanyola dels Mundos, Razones etc haurien fet: ‘El gobierno español financió loa atentados yihadistas de Barcelona. El cabecilla de la trama, el Imam de Ripoll, cobraba del CNI español’.
‘El silencio de Letonia sobre Catalunya que Rajoy compró con tropas costó 63 millones’ (ElPlural.es). Va oferir les tropes espanyoles per ajudar en el reforç de les fronteres amb Rússia sense l’autorització del Congrés; per tant passant-se pel forro la llei una vegada més. A canvi Letònia no reconeixeria la independència de Catalunya. Aquests són els que després ens venen a donar lliçons a la resta que hem de respectar la llei.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Per fi sentència del cas Palau. Han hagut de passar fins a nou anys. Culpables en Montull, la seva filla, en Osacar i sobretot en Millet. La pena és tot el que deixen darrera i que no s’ha destapat per ensorrar Convergència i el PP. Estic segur que, a canvi de no furgar més, ells no entraran a la presó i els Pujol, Mas i l’Aznar amb FAES salvaran el cul. Una altra vergonya d’aquest sistema judicial corrupte i interessat.
‘La Fiscalía acepta la recusación del nuevo juez de Gürtel por su amistad con el Partido Popular. Anticorrupción señala que el PP  nombró a Juan Pablo González vocal del CGPJ y añade que Ana Mato participó en su ascenso judicial’ (Elplural.es); ‘entre ellos se lo guisan y se lo comen’. I no passa res. Els peperos i tots els que els ho permeten amb el seu silenci fan el que amb tota la impunitat. Sort que encara dins de la judicatura hi queda un bri de sensatesa.
L'exdirigent del PNB Iñaki Anasagasti ha assegurat en el seu blog, que la designació de la nova Mesa del Parlament "té agafada dels nervis l'espanyolitat"."Que el germà de Pascual Maragall, president d'edat de la sessió, no hagi utilitzat el castellà per a res, que els escons dels empresonats i exiliats hagin estat coberts pel símbol groc, que l'independentisme presideixi el Parlament català després de creure que les eleccions ho canviarien tot, que hagin acabat amb Els Segadors cantat per tothom menys per Ciutadans, que l'antiga presidenta Forcadell hagi lliurat al nou president Roger Torrent la carta de l'últim president a l'exili, els confon i els irrita perquè mai no han entès res i a més, no volen entendre res. I no saben què fer a banda d'apel·lar a la força": Iñaki Anasagasti. (ElNacional.cat). Normal! Van convocar unes eleccions il·legítimament i malgrat tot les van perdre de manera ridícula. I ara volien entrat a una mesa en la que no hi tenien res a pelar. La majoria indepe té clara majoria i així s’ha de mostrar a la Mesa i al Parlament. Tot el que no sigui així serà un frau de llei i a la democràcia.
‘Francisco Pérez de los Cobos, expresident del Tribunal Constitucional i favorit del govern espanyol per entrar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg ha rebut zero vots a la Comissió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, segons ha informat  el portal especialitzat en informació judicial Confilegal. Els motius són que no compleix alguns dels requisits imprescindibles per formar part del tribunal: no té ni el nivell d'anglès ni de francès parlat que es requereix’ (Confilegal). Aquest és un exemple clar de la xusma que remena el PP per Espanya. Aquí sants, aquest De los Cobos o el Fernàndez Dias; fora són vistos com el que són. Sort que el món té ulls!
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). ‘El Estado perdona 40.000 millones de impuestos al año sin verificar a la mitad de los beneficiarios’ (Elboletin.es). Com pot anar bé un país d’aquesta manera? No es pot permetre! I és que les darreres dades col•loquen el 28% de la població en el llindar de la pobresa. Mira si se’n podrien fer de coses amb aquests diners. Fixem-nos amb aquestes dades: ‘La corrupción nos cuesta 87.000 millones de euros’(institutodelaestrategia). És lamentable aquest govern!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català).  Constituïda la Mesa del Parlament. S’han reprès les sessions al Parlament de Catalunya, després de les eleccions il•legítimes que va convocar el Rajoy amb el 155 i que va guanyar la majoria independentista, sota la direcció momentània de la Mesa més gran. L’Ernest Maragall ha volgut destacar, en un discurs atípic i inusual,  els seients buits al faltar la gent que està empresonada i és a l’exili. En tot moment el record ha anat per ells. A l’hora de procedir a la votació de la Mesa, C’s i el PP, com aquells nens rabiosos que patalegen quan no saben perdre, han intentat boicotejar la votació com ja han fet altres vegades; ‘en castellano’ i de cara a la seva parròquia de les Espanyes; ho han posat molt fàcil a les teles. Celebrar que el PSC se n’hagi desmarcat. S’ha votat, acceptant el vol delegat, el nou president que serà el Roger Torrent, el qual no ha dedicat ni una trista paraula a la República i ha dit que seria el representant de tots. Veurem; una mica amb gasosa l’hem sentit! No podem deixar de banda l’1o ni les eleccions de desembre.
Tota la setmana s’ha discutit sobre la viabilitat o no de la investidura de Puigdemont. En breu ha acceptat anar a Copenhague a una conferència i allà el govern i la justícia espanyola poden tornar a fer el penes en voler extraditar-lo. Veurem com acaba tot! Màxima confiança en el president i la gent que l’assessora. No crec que es faci ni un pas a la babalà. Tinc tota la confiança en el Parlament legítim; abans confio en ells que tota la púrria del PP.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). 1 any de Trump i un any de misèria i companyia! La gent ho ha ‘celebrat’ amb manis a 200 ciutats i amb l’administració federal tancada per manca de pressupost. Un munt de gent es quedarà al carrer momentàniament a l’espera que hi hagi un pacte entre l’esquerra i la dreta. A veure si troben una fórmula per treure’l de la Casa Blanca.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). El Papa Francesc ha demanat perdó a Xile pels abusos sexuals, tot i que evita pronunciar la paraula. En canvi, ha defensat fermament Juan Barros que va ser nomenat per ell mateix i que acusen d’encobriment d’abusos. Tolerància 0 amb els abusos sexuals. Per molt que sigui que han prescrit, el mal que han fet mai prescriu. Per tant, menys perdó, més denuncia i sobretot més justícia. Al Perú ha fet uns crida a aturar la violència sistemàtics contra les dones. Si no canvien els rols que atorga l’església a la dona; què collons volem demanar a la gent Sr. Bergoglio?
Tercera setmana del mes i ens trobem amb la crida desesperada d’Open Arms, després d’una nit de rescat amb 570 persones a la mar, denunciant al món que tothom passa dels refugiats; Europa, l’església, el món. Per tant, en la part que li pertoca, arran dels objectius marcats en el començament del nou any, molt malament per part de l’església. Menys postal i més activisme. Els canvis i les transformacions no es fan des de sofà. Han ajudat a difondre el missatge el Jordi Basté i el Jordi Évole.