APARTATS

26 de gen. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2017-2018. ELIMINATÒRIES COPA. QUARTS DE FINAL: ESPANYOL 1 – BARÇA 2

Eliminatòria trepidant, amb una primera part a Cornellà que deixava la primera derrota culer i que permetia somniar a la pericada justament. Potser massa eufòria, ja que no oblidem que Messi va falllar un penal. Al Camp Nou, el Barça, mentre ha premut l’accelerador, ha passat per sobre de l’Espanyol, tot i que no ha perdut la cara en cap moment al partit.
D’aquesta fase recordarem l’humiliant eliminació al Bernabéu del Real Madrid a mans del Leganés. Així doncs, al bombo de demà hi haurà el Sevilla, el València, el Leganès i el Barça.

L’ANADA: Espanyol 1 – Barça 0. Primera derrota dels blaugranes aquesta temporada i primera derrota a Cornellà. Vist el partit cal tenir en compte que provablement els pericos hi han posat més ganes, tot i que hem fallat un penal. Sànchez Flores, després de confirmar que es quedava, ha plantejat un partit a no perdre i sobretot a no encaixar gols a casa. Gràcies a la gran actuació de Diego López la jugada li ha sortit bé. La victòria per ells ha estat celebrada com una copa guanyada, fet que demostra ser un equip de la part mitja de la taula; per molt que el propietari es pensi que té equip per la Xampions. Ha estat molt bé tota la celebració amb aquesta part de la grada que no ha parat de cantar ‘puta Barça’. No oblideu que queda un partit de tornada. Veurem de què són capaços els de Valverde; primer gran repte de la temporada.


LA TORNADA: Barça 2 (Messi i Suàrez) – Espanyol 0. Bona primera part del Barça. Hem fet dos gols i a dormir de la renda. Hem especulat massa. No diré que haguem patit ja que ells no ens han exigit gaire; mig xut. Un tercer gols els hauria deixat fora del partit. Cillessen ha jugat de lliure pràcticament. Si naltros ens hem relaxat ells s’han adormit. Han llençat una hora de partit. Els canvis han arribat massa tard. Hi ha dues dades que m’han cridat l’atenció. La primera que hem tingut una possessió del 70% i la segona que l’Espanyol ha corregut més que nosaltres. Es compleix aquella teoria que el que ha de córrer és la pilota. No puc deixar de pensar en el sibilinisme de Mateu Lahoz; targes per protestar, deixar fotre massa patades... perd massa el nord!
De lo milloret; el debut de Coutinho. Ha entrat i ha demostrat tenir ADN Barça; futbolero, toc, visió... mirar sempre endavant. Ens donaran tots plegats tardes de glòria. Quina rebuda!