APARTATS

2 de maig 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. VALÈNCIA 2 - BARÇA 3

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 34.

-ALINEACIÓ. 3-5-1-1. Ter Stegen, Araujo, Piqué, Lenglet, Dest, Busi, Pedri, DeJong, Alba, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: VALÈNCIA 2 - BARÇA 3 (Messi 2 i Griezmann).



2. EL TITULAR: ‘Seguim en la lluita’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. El Barça marca cada 6 ocasions que crea! Messi suma 28 gols i segueix com a líder en el Pichichi.

4. LES CLAUS. Una primera part de tempteig llençada a les escombraries. El València aculat esperant i el Barça més conservador del que és habitual, com a l’espera, caminant, sense massa profunditat, buscant fer parets pel mig i desaprofitant les bandes. I una segona part marcada pel gol del València i la reacció fulgurant del Barça que ha acabat fent 3 gols per de nou pausar i a viure de la renta. Amb el segon gol ells han fet un pas endavant i hem tingut més espais. Llavors sobretot Alba ha permès una major profunditat. Era el moment de Demebelé però noi, no se l’ha vist! El golàs de Soler ens ha posat la por al cos. Ha faltat ofici per tenir la pilota i adormir-la, cosa que Messi reclamava. Hauria anat bé posar un altre jugador al mig però noi, tampoc no hi ha manera. Caldria treballar més el sistema i tenir variables i és que en dos partits hem encaixat 4 gols.

5. LA CARA I LA CREU. La creu per Dest. Avui tampoc ha aportat massa cosa en el lateral. La cara és per Messi. Tot i fallar un nou penal i tot i que avui ha anat una mica perdut per camp en diverses fases, ha fet dos gols i l’assistència del penal per mans.

6. EL RIVAL. Miserable durant gran part del partit. Un equip que mira massa enrere i que té prou talent per plantar cara a qualsevol equip. Té tres o quatre jugadorassos que estan desaprofitats ja que han d’estar massa pendents de la destrucció més que de la construcció i la generació de joc (Soler, Gaya, Guedes, Gameiro). En defensa impecables però en atac pobres. Tenien entre cella i cella que el referent havia de ser el Granada i així ho han fet. Bé al darrere i a esperar la jugada corrent a l’espai o una ocasió. I l’han tinguda i l’han ficat; massa premi! En cap moment han merescut guanyar! 

7. LA MOVIOLA. Sànchez Martínez. Horrible! Un munt d’errors! En el gol d’ells fan dues pantalles; una a Lenglet i l’altra a Ter... Res! En el penal, Cillessen, un porteràs, s’avança i en el refús treuen de sota pals la pilota amb les mans. Més endavant un altre penal per mans a dins de l’àrea que no han assenyalat entre aquest ‘mòmio’ i el Var inútil.

8. LA VEU DEL SOCI. Si noi, hem patit; perquè negar-ho. He vist un Barça apàtic i trist (valverdià), sense ànima, tot i les ocasions inicials. Com a temorós/conformista... massa a l’espera de cansar els valencians. Però el gol d’ells ens ha activat i ens ha enrabietat per donar la volta al marcador. Malgrat tot queda constatat que estem una mica baixos de moral (suposo que per la derrota contra el Granada) i no massa bé de forma física. No estem en el millor moment, vaja i Koeman no acaba de trobar les variables per fer millor el sistema. No ens veig en les millors condicions per encarar la setmana vinent la jornada més decisiva de la lliga però bé, la resta de rivals tampoc està per tirar massa coets. Cadascú té els seus maldecaps. El que cometi menys errors diumenge vinent serà líder.