APARTATS

12 d’abr. 2010

CONFERÈNCIA SANDRA LOMAS I JOAN CARRETERO A COLLDEJOU 110410



La crònica ____________________________________________
Al final l'AVA de Colldejou es farà càrrec del referèndum sobra la indepèndencia. Colldejou també s'afegeix a la llista de pobles que farà la votació el proper dia 25 d'abril en favor de la independència. Així que Colldejou també decideix!
Aquest passat diumenge la plataforma Colldejou Decideix va convocar una conferència al Casal de Colldejou. Hi van participar la Sanda Lomas i en Joan Carretero de Reagrupament. El cert és que hi va haver una bona assistència.




Va obrir la Conferència la Sandra fent una introducció del problema català, especificant les raons de la necessitat que Catalunya sigui independent i presentant l'ideari de Reagrupament. En aquest context va donar la paraula al màxim representant del grup: en Joan Carretero. Aquest, emprant diversos símils futbolístics -no podem oblidar el gran 0-2 del Barça al Bernabeu- ens va fer entendre que Catalunya necessita anar per lliure i que ens hem de deslligar de l'opressió sobretot econòmica d'Espanya. Es va centrar en tres directrius: Catalunya, Treball i Democràcia. Aquests sembla que han de ser els eixos del nou projecte. Aconseguir que Catalunya sigui independent d'Espanya, fer un país fort a base del trebal i no deixar en cap moment el joc democràtic a nivell normatiu.



Va deixar ben clar l'expoli al que està sotmès Catalunya. Espanya després del que paguem encara es queda més diners que redistribueix com vol amb la resta de comunitats. Aquests diners si no marxessin de Catalunya podrien ser administats per la Generalitat en el que cregués més oportú.
També va destacar que si volem ser rconeguts a nivell europeu cal que formen un estat propi. Sense això dins Europa no som ningú; només una regió més dins Espanya. Només així el català tindria més reconeixement.



Per tot plegat els membres de Reagrupament van demanar el SI en les votacions del proper dia 25. De moment és una passa més per anar avançant en aquest camí.
La xerrada va acabar amb un torn de preguntes i amb un vermut final.



La crítica _______________________________________
És evident que Catalunya necessita un canvi ja que tan Espanya com Europa no ens tenen per massa cosa. El problema està en com afrontem aquest repte. El que proposen des de Reagrupament és ben evident però segueixo pensant que falta cohesió dels partits polítics catalans. La grandesa i la força de Catalunya es demostraria fent com una mena de Front Popular en el que totes les forces polítiques anessin a una defensant Catalunya. La gent del carrer està tipa de tripartits i dels polítics. La gent se sent enganyada ja que sent que no s'ha fet els que els havien promès. Per això aquesta elevada abstenció. La gent prefereix quedar-se a casa abans que perdre el temps anant a votar, quan després saben que una vegada al poder faran el que voldran.
Ara cal també saber quin projecte tindria Reagrupament una vegada tingués la força suficient per entrar en un govern. Ahir no va quedar massa clar. Van quedar clares unes intencions respecte a la millora de la situació de Catalunya però ara ens han de fer conèixer mesures concretes per fer tirar endevant el país.


Els videos de la jornada _________________________________



Donar les gràcies tant a la Sandra com al Joan!

Més informació a http://blocs.tinet.cat/blog/lo-collet-digital