APARTATS

15 d’abr. 2010

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2009-2010

LLIGA BBVA
Barça 3 (Bojan, Pedro i Touré) - Deportivo 0

Els gols del partit. Narració sudamericana __________________________




La crònica _________________________________________________

Una de les primeres parts més impactants que he vist del Barça d'en Pep. Arribem a la terç més important de la temporada i l'equip surt endolladíssim. Hem fet un solitari gol de Bojan (1-0) abans de la mitja hora, després d'una brillant passada del Mestre Xavi, però hem tirat dues pilotes al pal: una de Pedro, a boca de gol i una altra d'Alves de cullera.
L'equip ha tingut les línies molt juntes i avançades i gràcies a la pressió ben amunt de la davantera hem pogut robar la pilota amb rapidesa. La posseió ha estat aplastant: més del 70% per un 30%. Increïble! I és que no els hem deixat donar més de tres passades seguides.
És evident que el Barça té facilitat per canviar de sistema darrerament, segons el rival o les circumstàncies del partit. Avui en molts moments semblava que jugàvem amb un 3-3-4. L'Alves ha pujat la banda infinitat de vegades, permetent l'entrada al remat de la segona línia: Keita, Touré. S'ha de reconèixer que en Márquez porta dos bons partits.
A la segon part ens hem relaxat una mica massa. No ha estat fins al llindar del minut 20 que arran d'un mal refús d'Aranzubia, Pedro ha engaltat un xut amb paràbola que ha suposat el segon gol (2-0). Reconec que Pedro és un lluitador nat i a més té gol. La llàstima és que no encari més com ho fa per exemple Jeffren.
A les acaballes hem pogut tornar a gaudir de la màgia d'Henry. És una llàstima haver perdut aquest jugador. Mira que era bo, eh! Crec que encara ha de dir alguna cosa més al Barça.
Finalment ha marcat un altre dels jugadors que ha perdut protagonisme darrerament: Touré amb un dels seus Iaiardos (3-0). I dormir les 76.000 persones que valentment han anat al camp.

El millor del partit: entre Alves, Pedro i el Mestre Xavi. I la gent!
El pitjor. L'extrema duresa de Lopo i Sergio, dos ex jugadors de l'Espanyol; curiosament proper rival del Barça.

La crítica ____________________________________________

A l'horari. És una bajanada posar partits a les 22h entre setmana. Tanmateix la gent ha respost a la crida del Pep.
En alguna ocasió -puntual- l'extrem individualisme de Messi. A vegades podria passar més la pilota a un company en millor posició.
Al tiqui-taca que el Barça fa al voltant de Valdés. Perdre una pilota en aquesta zona i amb un bon equip rival pot provocar més d'una taquicàrdia.
Avui llàstima dels pals!
Finalment, als d'Intereconomia; concretament als comentaristes de Punto Pelota que segueixen veient mans en el gol de Messi i avui veuen un penalti a Lopo. Ells parlen -infructuosament- de Villarato i de "las ayudas de siempre". Tal com els ha dit la Carme Barceló -culé- "el sábado pasado os demostramos lo que es el Villarato". Per tant; ajo i agua... de moment! Iblama