APARTATS

7 de juny 2010

PROCESSÓ DE DIUMENGE DE CORPUS 060610

PROCESSÓ DE CORPUS. REUS 060610
Hem inicat la passejada, entre els núvols d'un cel amenaçador, al Fossar vell i a les Peixeteries velles. Allà les primeres catifes ens esperaven junt amb els gegants i els nanos plantats. S'ha re reconèixer el mèrit que suposa muntar aquestes gegantines catifes per on passarà la processó amb el cos de Crist. Al migdia, entre gotes de pluja, molt jovent s'afanyava a ennllestir-les. Personalment, em quedo entre la del mig del Fossar vell, on hi apareixien Jesús amb els apòstols i la de davant del Centre Catòlic.
Enguany hem vist la processó a la cantoda de l'absis de Sant Pere, acompanyats de la Iolanda, el Marc i el Nil. Els primers en arribar han estat els nanos, els quals han ballat davant nostre mateix. Després esplendorosos han anat passant un per un els gegants més bonics del món: els de Reus; amb aquella música que t'enganxa i et transporta a un altre món. Darrere venia l'àliga. Per Corpus porta un colom blanc a la boca. Sembla ser que anys enrere el colom que li posaven a la boca era viu; mataven un colom vaja! Finalment, el gruix de la processó. Primer amb la creu i les espelmes, els diferents estandards de la ciutat, el cor, el pali amb la El Cos de Crist i la resta de gent que segueix la processó. De fons les campanes no deixaven de repicar, des de que la Sagrada Forma surt de Sant Pere fins que en torna.
Al cap d'una estona, coincidint amb unes gotes de pluja, hem pujat fins a la Plaça del Mercadal on hem tornat a precenciar la desfilada. Iblama

Recull d'imatges del Corpus de Reus