APARTATS

11 d’oct. 2011

TROBADA D'ALCOVER 091011





TROBADA ALCOVER 091011

Cada any en aquesta trobada tocava córrer i no perquè amb els gegants anéssim darrere de la gent sinó perquè plovia. Recordo fins i tot algun any quasi no tenir temps ni de tapar els gegants ni traslladar-los a aixopluc. Enguany, en canvi, el clima ens ha ofert un premi en forma de dia esplèndid en terres de la Fira dels Bandolers i és que estem tenim un octubre i un setembre millors que molts dies de l’estiu ja passat.

Al voltant de les 10 hores ens vam anar trobant els membres de les diferents colles davant de la sala de les Escoles. Allà, al davant, s’estaven acabant de fer les brases per poder coure l’esmorzar. Enguany hi havia per persona botifarra negra, llangonissa, cansalada i pebrot, albergínia i tomàquet escalivat, amb pa i de postres avellanetes i galetes. En temps de crisi un “menú” molt treballat, rematat amb cafès i tot.

Posteriorment, les diferents colles van anar plantant els seus gegants i els seus nombrosos capgrossos a sota de les escoles, mentre el carrer s’anava atapeint de gent interessada en acostar-se a aquestes grans figures. A les 12 hores passades, les colles d’Alcover, la Riba, Colldejou, Reus, Almoster, Salou, Valls, Calafell, Mont-roig i Vilanova entre d’altres van iniciar el cercavila. Sense cap mena de dubte aquesta és una de les trobades en la que et segueix més gent al carrer. I compte, no només gent menuda amb ganes de gresca sinó gent d’edat avançada encuriosida en conèixer aquestes grans personalitats. Vam anar, doncs, zig-zaguejant pels carrers de la vila fins aturar-nos a tocar de la plaça de l’ajuntament. Allà les colles van esperar l’arribada del seu torn per entrar a la plaça i fer els seus balls tradicionals. A aquella hora del migdia queia un sol força molest. Un dels moments més divertits el van protagonitzar els Pitots que es van enfilar fins al balcó de l’ajuntament per saludar la multitud. Finalment, es va fer el ball de cloenda i l’entrega dels recordatoris de la trobada. Qui més qui menys va tenir temps de donar una volteta per la fira de Bandolers del nucli. Iblama