APARTATS

23 de gen. 2012

Amor a sang freda; SÍLVIA ROMERO OLEA

Amor a sang freda; SÍLVIA ROMERO OLEA   
El títol es ben suggerent. Ens narra la història criminal d’un home en Gustau capaç d’acabar amb la vida de tres de les seves amants després d’aprofitar-se d’elles. Allò que diuen del crim perfecte queda ben clar en aquesta novel•la. Per molt que la investigadora Campos li segueix la pista de ben a prop en Gustau elimina les seves víctimes sense deixar grans pistes. La primera mort és la de la Rita que mort consumida per les flames de la seva casa. La segona és la seva dona la Carol que misteriosament mor a l’agafar el cotxe de la seva filla que casualment perd una roda. I la tercera és la pròpia filla de la Carol, la Rosa, al donar-se un cop al cap a alta mar per un cop de vent sobtat.
El lligam aquestes tres històries desgraciades el posa la Sònia. Ella coneix el Gustau en un curs de vela i s’enamora. Evidentment, ell se n’aprofita. No compta però la Sònia que la Rosa –la seva fillastra- també està enamorada d’ell. Les dues nois comparteixen afició pels cinema i es fan amigues. La tibantor comença però quan ambdues lluiten per ell. La Rosa i el Gustau  mantenen una relació i ella fa veure que està embarassada. Definitivament, la Sònia deix en Gustau malgrat que ell l’amenaça i fins i tot la maltracta. Mortes la Carol i la Rita, la nova víctima serà la Rosa, la qual, descobert l’engany de l’embaràs fa xantatge el Gustau amb el fet ella encara conserva els texans tacats de sang del dia que va matar la Rita. Ell, lluny d’atemorir-se, comença a maltractar la Rosa perquè li digui on són els pantalons. En aquestes que la Rosa i la Sònia recuperen la relació. Poc a poc la Rosa fa palès que el Gustau la maltracta i que sospita que ell va ser el culpable de les morts de la Rita i la Carol. Com a prova li dona un collaret que la Rosa havia conservat dels pantalons del Gustau. A partir de llavors elles, després de fer les paus, es posen a treballar en comú per desemmascarar en Gustau, però aquest hàbilment fa desaparèixer la Rosa. Llavors es quan la Sònia es posa en contacte amb la Campos i fa d’esquer per pescar el Gustau que es veu acorralat. Al final, mentre xerren a la barana del port, en un gest de venjança i sota l’atenta mirada de la Campos, ella l’empeny i el fa caure de dalt baix. Un fill de puta menys!
És un llibret que et permet passar una bona estona. Té 236 pàgines, està estructurat en capítols curtets i la lectura no es fa gens pesada. Sap intrigar-te tot i que el final podia haver estat millor. El recomano! Iblama