APARTATS

14 d’oct. 2013

CAP DE SETMANA DE LA MARE DE DÉU DEL PILAR


DIVENDRES 111013. ESTRENA VÍDEO VIA CATALANA A MONT-ROIG
Que el dia 11 de setembre de 2013 va ser un dia històric va quedar ben clar però més encara ho va ser per tots aquells que hi vam participar activament. La gent de Mont-roig vinculada a l’Assemblea ens va convidar a l’estrena del Vídeo de la Via Catalana a la sala del Local de Joves K-1. 


En un primer moment vam estar veient imatges de les diferents Vies que s’havien organitzat a tot el món. Després dues cançons amb imatges impactants de la via es van anar passant d’una punta a l’altra; des del Perthus fins al Sènia. En una tercera part vam poder ser testimonis de la infinitat d’imatges que ens van deixar gegants, grallers, castells, sardanistes i dansaires diversos en diversos trams. Un dels moments realment històrics i que encara ara farà posar la pell de gallina a més d’una i més d’un va ser el discurs que va fer la Carme Forcadell. En el vídeo s’hi recull sencer.


I bé, amb els ulls humitejats, es va acabar el passi. Els membres de l’Assemblea de Mont-roig ens van obsequiar amb un pica-pica ben generós a base de llesquetes de pa amb tomàquet i embotits variats, patates de xurro, olives i tot tipus de beguda.


No ens vam acomiadar sense brindar per un dels dies més bonics i més reeixits de la història. Com ja hem anat dient el poble s’ha mogut. Ara és l’hora que es moguin els nostres representants. Visca Catalunya Lliure.


DISSABTE 121013. FIRA DEL BANDOLER D’ALCOVER. ANIVERSARI MÒNICA L’AIXAVEGA. ENSCESA ESTELADA ALCOVER. CONCERT LA COLÒNIA A VANDELLÒS
A mig matí ens vam arribar a Alcover en el que va ser el tret de sortida de la Fira del Bandoler 2013. Els carrerons del centre de la vila s’omplen de paradetes medievals ben caracteritzades amb tot tipus de productes artesanals. Hi pots trobar embotits, formatges, pa, mel, sabons, olis, creperies, botigues de dolços, de roba... De fet hi pots trobar tot el que vulguis. Feia especial goig el carrer Major, on al final el Casal la Bretxa fins i tot va organitzar un concert a l’hora del vermut al final del carrer. I entre mig de la gent  joglars que recitaven les seves composicions i nens fent de bandolers jugant i esquivant aquella interminable munió de cames.

















A l’hora de dinar vam fer cap al bonic llogarret de l’Aixàvega. Allà vam dinar plegats amb la colla de Nenes de Reus per celebrar el 38è aniversari de la Mònica. Rovellons no en vam trobar però si que vam assaborir un entrecot únic. I al final ens vam capbussar en una orgia de pastissos interminable. Per 
molts anys Mònica! Per cert... Si voleu fer un regal als vostres petits i no sabeu que regalar, podeu regalar-los la col·lecció de gegants dels seguicis de Catalunya. Dóna molt de si! Després de dinar vam anar a fer una tirada de bitlla catalana al carrer i la veritat és que va quedar ben clar que hi ha gent amb sort i altres que no en tenim tanta (hehehe). I per acabar la jornada berenar amb coca i xocolata i ben calentets a la vora del foc; com s’agraïa el foc allà dalt!


















Al vespre vam tornar a fer cap a Alcover. Membres de l’Assemblea Nacional Catalana van fer l’encesa d’una Estelada gegant aprofitant el context de la Fira de Bandolers de la vila. Tot i que s’ha de dir que l’acte va ser una mica fred, s’ha de reconèixer el mèrit que té encendre una estelada d’aquestes dimensions. A la part baixa de la mateixa el lema: Alcover per la independència.





I amb temps justet per passar per Reus i canviar-nos una mica vam fer cap a Vandellòs. Allà, al pavelló es va organitzar la Festa de Clotxa en el Context del Correllengua. Es va aprofitar l’ocasió per recaptar diners per ser enviat als nostres germans catalans de les Balears per poder arreglar una miqueta els diners que han perdut amb la vaga contra els decrets quasi dictatorials que ha aprovat el govern Bauzà. Per ells es va fer una recaptació d’uns dos-cents quaranta euros. Entre els participants es va procedir a un sorteig d’un lot. També es va llegir un manifest a favor del català i de la nostra terra. Ben emotiu! I finalment va arribar el plat fort de la nit: el concert de la Colònia. El grup de Reus ens va oferir un concert una mica estrany ja que la gent no es va moure massa de les cadires i estava molt separada de l’escenari. Pels que els coneixem encara va ser molt millor ja que vam poder gaudir més en petit comitè de les seves brillants cançons: Pernil Dolç, Mareta, Boca petita, Somnàmbul, Temptant la sort... del seu primer disc Capítol 1. Gràcies pel vostre treball!










DIUMENGE 131013. HORTS D’EN RIC: PLANTANT BLEDES
A Colldejou es va inaugurar una exposició de pintures del poble molt interessant en el que es poden veure diferents racons de la vila. Pots observar diferents traços i estils i la veritat és que val la pena observar de ben a la vora la traça de veritables genis. I destacar que entre nosaltres tenim el pintor local Anton Rofes.





l'Exposició romandrà oberta a l'Ajuntament Vell fins la festa major de sant Rafel.

El tiet Anton ens ha donat bledes del seu hortet i les hem posat al nostre. Feien la mar de goig. Ara entrem en aquella fase en la que el sol cada vegada costa més que toqui a l’hort i per tant hem d’anar amb molt de compte amb el que plantem. Hem collit uns quants tomàquets de la filera més tardana de l’hort, la qual sembla que encara donarà més de si. Hem tingut temps d’arrencar unes pastanagues, unes cebes i els primers porros. A més hem deixat semi arranjats dos bancals més per ser llaurats. De moment ara disposem de cinc bancals en total per sembrar de cara a la primavera. El pobre hort ja fa una altra cara i sort en tenim de les tanques que el Ric va posar ja que ben a la vora han passat els senglars i sembla que hagin llaurat.




I per acabar el dia una sorpresa més que ens ha fet anar a dormir tard a tots plegats. Ens hem retrobat amb el Martí que ha fet un parèntesi per venir a casa uns dies. I ho vam aprofitar bé per fer una tanda de Campus i una petita degustació de khebabs bomba.


Amic desitjo tenir-te aviat aquí!