APARTATS

23 de febr. 2015

CARNAVAL 2015




No és un temps que m’apassioni massa –com molts ja sabeu- però bé sempre ve una mica de gust descobrir disfresses originals i diferents, així com veure com la gent se les pensa per denunciar el que està d’actualitat. De totes maneres sempre és una festa de la que m’acaben sobrant més coses que no pas manquen.





REUS
La polèmica va estar servida a la nostra ciutat ja que fins ben a tocar del carnaval una de les carrosses amb més solera de la ciutat no se sabia si podria sortir. Al final va ser autoritzada.  En termes generals, em va agradar molt la carrossa dels Carrasclets, de les més originals i els missatges subliminals a la Pantoja entre reixes, el Pequeño Nicolàs, el cor trencat a nivell local entre CIU i el PP  l’ajuntament i les al·legories en forma de polls a l’alcalde Pellicer, el Mas i el Jonqueras.  Els vam veure una estona el dissabte al vespre en la rua nocturna del passeig Sunyer i pel centre de la ciutat el diumenge al matí. El cert és que la diferencia és abismal. El dissabte la gent balla i segueix les comparses, mentre que el diumenge la gent deambula intentant dissimular com sigui la ressaca. No tothom clar!



















El més interessant del carnaval ha estat la recuperació del Ball de Quaresma i les set Virtuts. Es va estrenar al Palau Bofarull i es va fer una ballada a la plaça de les Peixateries Velles.

Foto: http://blocs.mesvilaweb.cat/puigdencama/

COLLDEJOU
Com si la polèmica anés per barris, a Colldejou també li va tocar el rebre. El Centre Cultural havia plantejat una festa diferent organitzant el sopar el i ball a la mateixa sala, adquirint tots els elements necessaris a la botiga. Doncs bé, el senyor del bar va organitzar un sopar paral·lel el cap de setmana abans del carnaval. Reunit d’urgència el Centre Cultural va decidir retirar-se de l’organització del sopar per evitar polèmiques, en un gest que l’honora i que demostra la categoria, humanitat i sentiment de poble dels que en formen part.



Dit això... Res, ni el vent, ni molts dels brumerots que tomben per casa nostra, va evitar que a les vuit comencés a sonar la música pels altaveus del poble. El Carnaval havia arribat a Colldejou i amb ell el seu rei (improvisat) va prendre el protagonisme de la vetllada. La gent, amb disfresses ben diferents i llampants, es va anar arremolinant a la plaça. Es va procedir a la lectura del pregó per part dels emissaris del Carnestoltes. Acte seguit una passejada pels carrers freds del poble i finalment la crema del ninot van posar el punt i seguit a la festa.











Sopàrem i posteriorment Dj Marilís oferí un primer repertori de cançons a la sala del ball. La segona part, amb la gent més gran a casa seva, va fer que els més joves ocupéssim la pista amb els nostre balls delirants, fotos, selfies i ximpleries diverses... 


Al final; malgrat tot i malgrat alguns... un bon carnaval; per qui ho va voler clar!