APARTATS

21 de nov. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA DEL 14-201116

Mor una dona de 81 anys a causa d’un incendi provocat per les espelmes que feia servir al ser una víctima de la pobresa energètica a Reus. Lamentar el decés! En segon terme denunciar l’intercanvi d’acusacions entre l’administració i gas natural. La pobra Rosa s’havia quedat sense recursos i al final va optar a les nits per posar espelmes. Culpables? Poc o molt en som tots. Potser per no preveure-ho i alertar de l’estat de l’anciana. A veure si ens deixem d’excuses i ens posem mans a l’obra per afrontar millor aquests casos. I si es demostra que no s’ha actuat correctament que hi hagi sancions severes.
Millo nou delegat espanyol a Catalunya. Diuen que té un tarannà més obert i dialogant. Com si la Llanos hagués fet alguna cosa. Ha obert 396 processos per temes tan cabdals com penjar estelades. Va, home va! Però tornem al gran Millo. Un senyor ex afiliat a Unió que resulta que va oferir-se fins i tot a ERC i va a acabar caient al PP; un gran criteri! Doncs això; a veure si demostres un tarannà diferent. Jo crec que caurem en els mateixos tòpics i tics i no faran res de diferent.
L’església del Sagrat cor de Barcelona farà una missa en honor a Franco i José Antonio. La setmana que ERC ha demanat que es retirin les restes d’ambdós del Valle de los Caídos. Quin tarannà tant diferent. Se n’hauria de donar vergonya l’església que tanta anys després es permeti que es faci una missa a aquest... Totalment a favor de treure aquell mort d’allà i convertir-ho en un monument real als morts en la guerra civil. Prou que aquest criminal tingui un mausoleu. Prou de no reconèixer els errors del franquisme.
Arriben immigrants a Lliçà d’Amunt en un camió camuflats. Van haver de pagar 9000 euros. Pobra gent! La gent passa i no acaba de ser-ne conscient del mal que pateix aquesta pobra gent. Els que intenten arribar per mar o per carretera o com sigui. Un problema que no es vol solucionar!
Una camioner multiplica per 11 la taxa d’alcoholèmia enxampat a l’AP-7. Cap mena de pietat contra aquests criminals. La cabina estava plena de brics de vi i es veu que anava a 25 per hora fent esses i l’home estava a punt del desmai. Per molta multa que li posin no hi ha justícia i menys sabent que el tio pot conduir fora d’Espanya. Quin fàstic! No hauria de poder conduir enlloc mai més.
ICPS institut de les ciències polítiques i socials fa una enquesta en la que guanyarien les eleccions ERC seguit dels Comuns i Convergència. En un referèndum que se celebrés ara, un 46,6% dels catalans votaria a favor de la independència, però només el 37,8% desitja que arribi i tan sols el 16,5% creu que es farà realitat. En canvi, el CEO apunta que el no en el referèndum s’imposaria. Enquestes i enquestes inútils. A l’hora de la veritat la gent acaba votant el que no ha dit o votant pel de sempre. Les enquestes no serveixen per a res!
Res de mòbil fins els 12 anys i sense whassap fins els 16. Ben fet! Totalment d’acord! Ara a veure si els pares no es passen les recomanacions del forro. Caldria la màxima implicació, més que res perquè no hi pugui haver enveges i comparacions amb la resta de nens de la classe.
A Bagà enverinen 12 gats. Es veia venir que en algun lloc passaria. Ens estem envoltant de llocs abandonats o semi abandonats on els gats se n’acaben fent els amos. La gent els alimenta i van criant sense cap control. Es pixen per tot arreu, mosquits, malalties, males olors... La gent se n’ha afartat i s’ha pres la justícia per la mà. Cal que es legisli vers el tema i es segueixi un protocol d’actuació que afavoreixi a tothom.
Protestes estudiantils per rebaixar un 30% les taxes estudiantils. Gràcies al gran govern de Don Mariano Rajoy s’ha invertit en tot menys en ensenyament i universitats. Així que les taxes han pujat una barbaritat. Han convertit els ensenyaments en una cosa elitista; és vergonyant! Quan l’ensenyament hauria d’estar a l’abast de tothom ens trobem que cada vegada estudiar queda més lluny de la gent normal. Per tant; totalment a favor de les protestes dels estudiants!
FCC va defraudar 800.000 euros a Barcelona. I pel que es veu la ciutat comtal no és la única que ha trobat irregularitats. Que s’investigui i que s’esclareixi. Seguint amb Barcelona. En episodis de màxima contaminació no es podrà circular pels voltants de la ciutat. Si no posem una mica més de coneixement amb aquests temes acabarem per rebentar el nostre entorn. Siguem-ne més conscients.
La Lomce (reforma educativa del PP) queda aturada al no tenir suport. És una gran notícia especialment per Catalunya que té les competències en ensenyament. Així queda eliminada la famosa llei-despropòsit Wert.
La nova ministra de sanitat nomena cap de gavinet una anti abortista. Sort que el que volien era obrir les mires. A veure si tornarem a l’època de Gallardon i les animalades que es van arribar a dir i a fer amb el mestratge dels tarats de la Conferència episcopal. Veurem que depara aquesta nova etapa. Si seguim els paràmetres d’altres temps segur que acabaran fent el que volen com amb la llei antipobresa. La dada és aplastant! El PP ha tombat totes lleis anti pobresa energètica des de que governa. Un gran exemple a seguir si senyor!
En una entrevista, fora de micro l’any 75 Adolfo Suàrez afirma que té por que si fa un referèndum a Espanya surti República. Tal com va dir en Rufian -i com pensa altra gent- la transició va ser una farsa. La única por que hi havia és que no tornessin a aixecar cap Catalunya i els que es consideraven comunistes. Tot apamat, posem un rei, cafè per a tothom i donem certa autonomia a les perifèries. Ah i donem als bascos el que demanin, això si. Uns partits que s’anirien alternant en el poder simulant ser més de dreta i més d’esquerra i una llei feta a mida dels que governaven perquè només ells poguessin canviar-la.  Tot destapat amb unes declaracions fora de micro d’Adolfo Suàrez.
Silenciada la veu del PSC al Congrés. El PSOE aparta i multa el díscols com Meritxell Batet. Continua el cop d’estat sense cap impunitat. Ara arriben les sancions contra els que van voler votar lliurement en contra de Rajoy. Una mostra més del feixisme que ja també esquitxa el PSOE. Què queda de net a Espanya? Que algú m’ho expliqui! Si el PSOE vol ensorrar-se que s’ensorri. Si els del PSC són intel•ligents han de veure que ha arribat el moment d’anar per lliure i fer un partit deslligat de l’espanyol. Tornar a la base al PSUC i deixar-se de fer el paripé. I mira que tenen un bon líder. L’Iceta pot ser molt més que una titella del PSOE.
Discurs d’obertura de legislatura de Felip VI. Demana debat al govern i respectar la llei als independentistes. Aquí ningú es planteja si la llei és justa o no, simplement que s’ha de defensar la llei. Si aquest rei no fos un ninot, és el primer que hauria de reunir tots els grups, si vol que Espanya no es trenqui, i fer unes lleis noves actuals en les que s’hi pugui encaixar a tothom. Està bé que demani que dialoguin però no amb un NO ja per resposta en la recambra. Fins i tot Carlos Ruiz Zafon diu que hi ha d’haver una solució política al procés. Premis Foment del Treball. Puigdemont davant del rei diu que Catalunya progressa tot i les traves del govern espanyol. El rei no fa cap referència a Catalunya. S’ha de reconèixer que els té ben posats el president i és que les dades canten. Mirem-ne una només. Els índexs d'èxit de l'economia catalana; que amb el 16% de població té el 20% del PIB espanyol. Les dades són aplastants. Malgrat tot Catalunya segueix creixent i demostrant el seu lideratge a Espanya i el món; i no és perquè Espanya els ho posi fàcil. Per tant, el meu aplaudiment!
Gihaisistes agafats a Madrid i Catalunya. Bona feina dels cossos de seguretat. Es veu que havien jurat fidelitat a Estat islàmic i que estaven a punt per actuar. Terrible!
En nòmina una vintena de familiars d’ex dirigents del PSOE en una agència de la Junta d’Andalusia. I a xupar del bote que són dos dies! Cifuentes diu que els madrilenys paguen l’educació dels andalusos. La Susana Diaz la tracta de mentidera. Si això ho hagués dit algun català -com ja va fer Puigcercós o Duran i Lleida- hauria estat dramàtic. Però és que el tinglado que hi ha muntat amb les comunitats autònomes és inaguantable. La Cifuentes té tota la raó del món i per molt que la Susi Diaz s’enfadi és una realitat claríssima. Hi ha territoris que viuen a l’esquena dels altres. La trampa de la Cifu és no incloure Catalunya entre els territoris aportadors. Espanya pot aguantar això? No. Per això mateix caldria restructurar l’Estat i treure poder a certes comunitats. O això o Espanya es desfarà com un sucret.
Trump fa neteja per fer govern; canvia un munt de membres del que havia de ser el seu govern. Altrament segueix fent de les seves Trump haurà d’indemnitzar els estudiants que va estafar en crear una mena d’acadèmia. Mentrestant, el president americà va acomiadant-se del món. Obama alaba la Merkel a Alemanya és escridassat a l’Argentina. Per cert, s’oblida de Rajoy. Aquesta és la importància que donen a Espanya.
Una noia a Londres es congela amb l’objectiu que al futur es pugui curar. En perspectiva d’avui en dia totes les persones analitzades diuen que és una animalada però qui sap si en un futur... La ciència és imprevisible.