APARTATS

26 de des. 2016

PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 19-251216


1) ÉS UNA VERGONYA. Puigdemont i el seu govern reben la resolució del TC sobre la suspensió del referèndum. Avisats ja per endavant i amb tot luxe de detalls. En comptes de fer-ho als despatxos, han volgut fer-ho ben públicament i que es veiés ben bé. Tal com ha dit en Llach ja només falta que ens tapin les boques. No passa res! Nosaltres seguirem endavant. Aquest estat no té vergonya!
2) PER APLAUDIR. Barcelona en el top ten de les ciutats europees més atractives en emprenedoria. Normal. Ben situada, ciutat d’acollida, port, aeroport... no necessitem massa cosa més! Bé si, una: prendre les nostres decisions sense haver de demanar permís a la ‘madre patria’. Si això no calgués estic segur que Barcelona seria una de les ciutats més decisives del món. Ara, mentre les rates de l’estat optin per la centralització borbònica, sempre estaran per davant i mai deixaran veure el potencial real que tenim.
Dinar solidari de Nadal a la comunitat de sant Egidi. Una gran iniciativa com moltes altres que suposen que la gent més necessitada pugui tenir un nadal digne. Per aplaudir totes aquestes iniciatives en aquests dies assenyalats. Això si que es fer nadal!
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Els bancs hauran de tornar les clàusules sol segons el Tribunal Europeu. Apaliiii! I això que Espanya va voler blindar la banca dient que no s’havien de tornar. Bufa de la UE als lladres dels bancs i a Espanya. Ara ja parlen de fer un pacte per pagar una quantitat fixa i bla bla Noooo! A lluitar fins al final i si es pot demanar interessos i tot, doncs a demanar-los!
4) EM SAP GREU. Que el ministre espanyol Dustis digui que el jovent marxa d’Espanya per gust con ell va fer. Em sona com aquella cagada del Zapatero que no sabia que valia un cafè. Ni puta idea vaja! Tenim uns polítics espanyols de pena que no saben realment que passa a la gent del carrer i diuen simplement ximpleries. El jovent marxa doncs perquè aquí no hi ha oportunitats, amb la desgràcia que potser allà on van la situació igual tampoc és massa bona. I sinó que ho preguntin als Au pairs!
5) QUE N’APRENGUIN. La UEFA reconeix el dret a lluir estelades. Espanya no! Pacte i llibertat! Arreu més llibertat que a casa teva. I això que s’omplen la boca dient que Espanya té una de les democràcies més antigues d’Europa. Res a fer! A tapar i a manipular i prohibir el que no interessa. No passa res!
6) NO HI HA RES A FER. Fins a 12 trucades i 25 sms va fer un funcionari del CNI per fer treballs contra la independència. Proves i més proves! Què més es necessita per demostrar que l’Estat va contra Catalunya? No hi ha dret! I amb aquests la llei, doncs mira... ningú denuncia, ningú imputa, allà tot és vàlid. Podràs estar a favor o en contra de la independència però és una idea que pot ser defensada democràticament. Bé; segons el PP no! Ells són partidaris de la democràcia a la carta i el decret llei.
7) CALDRIA MILLORAR. La prevenció contra els atacs en llocs públics tipus mercats, festes. Milà, París, Londres... han reforçat el control i la vigilància. Una cosa que ja s’hauria d’haver previst amb tants serveix d’intel•ligència que hi ha. Alemanya ha pecat d’il•lusa i va deixar posar el mercat atacat en una plaça al costat d’una carretera. Amb el terrorisme és com amb el càncer; si no t’hi avances malament!
8) CAP MENA DE PIETAT. El periodista Alfons Quintà mata la seva dona Victòria Bertran perquè se’l volia deixar. Una pena que haguem d’arribar a aquestes situacions. En el darrer article publicat ell deia que tenia por a la mort. Ja em diràs!  Qualsevol mesura és poca per prevenir aquesta xacra.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. L’astrofísic Guillem Anglada entre els 10 científics de l’any segons la revista Nature. El mèrit: ajudar a descobrir el nou planeta Pròxima B. Bona feina! Per aplaudir. Un prestigi que un català tingui aquest honor. ‘Al loro’ Xavier Sardà!
10) TIP DELS IUESEIS.  Des del que el Trump ha guanyat les eleccions el Dow Jones no ha deixat de pujar. Entenen que ell reflotarà i reactivarà l’activitat com a empresari que és, malgrat que ha proposat apartar-se dels seus negocis. Trump aspira a expandir la capacitat nuclear dels EUA. Al revés del món. La resta es reuneixen per reduir les emissions i l’energia nuclear, i ell la potencia. Un gran exemple per la Humanitat. Darrer Nadal dels Obama a la Casa Blanca. Almenys a ells se’ls veu entenimentats i persones, i és que els Trumps no inspiren cap mena de confiança, especialment ja que tenen el mateix careto de persones no fiables de son pare.
11) LA CAGADA. El TC anul•la articles sobre horaris comercials catalans que no són vigents des de 2012. Són tant rucs que anul•len una llei que ni és vigent. La qüestió sigui tocar el que no sona als catalans. Rucs!
12) UNA DADA.  Per 4a vegada treuen diners del fons de reserva: 936 milions d’euros. La Fàtima Bañez ha entrat amb bon peu. A esgarrapar del fons de reserva, que no ho oblidem són diners per emergències, no per suplir la inutilitat d’un govern incapaç de crear llocs de treball i per tant de tenir el màxim de gent treballant perquè cotitzin, i d’allà se’n puguin treure els diners de les pensions. A pagar pagues dobles als jubilats perquè estiguin contents per nadal i gastin. Au va!
13) LA DONA-L’HOME. Segrestat al Nord de l’Afganistan un cooperant espanyol de la Creu Roja. I ja en van 57 en els darrers 20 anys. No se’n donen detalls! Terrible! Gent que va ajudar els més necessitats i els segresten per fer-se propaganda.
14) EL FET. El PP a la CUP: ‘En temps de Franco, seríeu morts o detinguts’. Ramon Riera dixit (portaveu del PP de la Diputació de Barcelona). Grande, grande! Si senyor. Una afirmació que aporta molt. Per dir aquestes ximpleries més valdria que hagués callat la boca. Aquí es veu com a molts del PP se’ls hi veu encara el viso feixista que duen sota de la roba de cada dia.
15) ELS ‘DURUS’. Loteria nacional. Sorteig del 22 com sempre passant de llarg de Catalunya, i repartint a Madrid. Aquest sorteig realment té una potència bestial si els comparem amb la resta de jocs i sortejos. És el que marca l’entrada al nadal i és el que deix imatges d’alegria i remullades típiques amb cava de la gent afortunada. Ara, el qui fa el negoci més gran però és Hisenda, ja que amb impostos es queda el 20% dels premis. Catalans: comprem la grossa!
16) EL PACTE. PP, PSOE i C's tomben la iniciativa d'ERC per derogar els delictes d'injúries a la Corona i ultratge a Espanya. Normal! Ara, van a una! Veurem el que dura! Ens posem les mans al cap quan veiem les represalies que es prenen quan la gent es fica amb Al•là -totalment execrable per cert- i aquí fan una llei perquè no puguis tocar els pilars del seu tinglado. Fàstic!
Pacte PP i PSOE per evitar la pobresa energètica. Una altra còpia del que s’acorda a Catalunya i ells impugnen perquè diuen que envaïm competències. Tot sigui en fi de bé per ajudar la gent amb menys recursos.
17) POR. Enfrontament entre l’ONU i Israel. Israel no s’ha cagat i està plantant cara a l’ONU. Clar com que sap que darrere té els EUA es passa pel forro el que li puguin dir. El que han fet contra els palestins no hi ha dret. En aquest sentit el món també ha mirat cap una altra banda. Aliances, pactes... i malviure per la gent corrent. Controls, murs, atacs, atemptats... Indignant!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Declaren els membres de la mesa del Parlament per la imputació de la Forcadell. Paper galdós dels membres del PSOE i C’s. PODEM a favor de la presidenta. La imatge va ser molt potent. Veure el suport que la Forcadell va rebre més enllà dels colors polítics va ser impressionant. PSC i C’s van fer el ridícul una vegada més. Abans prestant-se al joc de les posicions electorals abans de defensar la presidenta escollida democràticament. Gent del PSC, uniu-vos a nosaltres! Molt bé per PODEM.
19) NO ME’LS CREC. Aznar deix la presidència d’honor del PP. I ho deix per discrepàncies amb l’actual direcció per ser massa fluixos amb Catalunya. Segur que no se n’anirà cap a casa a comentar sèries de tv. Ves que encara no torni a la política!
20) EL TEMPS. Aiguats a Múrcia i València amb sis morts. A València ha caigut en 4 dies la pluja de tot un any. Fortes ventades a tot el litoral, especialment a la costa Brava. Al final de la setmana, per nadal, temperatures elevades. Quins contrastos!
21) EL TEXT. Acord per fer un referèndum pactat. La reunió va acabar amb un pacte ampli per fer campanya aquí i a fora pel referèndum. Es recupera el pacte pel dret a decidir reformulat amb un ampli suport, recuperant els Comuns. Una bona notícia. Malgrat tot, una nova utopia del qual l’estat espanyol en farà baixar ben aviat, ja que com pensa en Jonqueres, ells no ho permetran
22) EL FRAU. La probabilitat que els resultats dels sortejos de la Champions dels dos darrers anys siguin fruit de l’atzar és inferior a una entre 4.000. Ja es veia que aquest sorteig era rar, ja que sempre queia el rival fàcil al Madrid. Si es demostra que li retirin els títols que ha guanyat. La setmana que el TAS ha rebaixat la sanció de no poder fitxar el proper any. Tot fa olor a merda!.
23) A REUS/AL CAMP. Injecció al Baix Camp 1.000.000 d’euros per a polítiques d’ocupació. Iniciativa benvinguda. A veure si així es reactiva el món laboral i es generen nous llocs de treball.
La immigració fa créixer la població des de 2011. Bon símptoma. Si la gent torna vol dir que hi ha feina i al revés; si la gent marxa és un clar indicador que no hi ha oportunitats a casa nostra.
Pellicer refusa municipalitzar el servei de recollida d’escombraries. El que cal és tenir un bon servei i la veritat és que a Reus ja fa temps que hi ha moltes zones deixades de la mà de déu, com per exemple el barri del Carme, on les cagarades i la brutícia omplen els carrers. Falta control i bona feina!
447.000 quilos de menjar recollits a la província en el gran recapte. Només queda treure’s el barret i aplaudir la generositat de la gent.
La Pastoreta reparteix 2’5 milions euros en la loteria nacional. Doncs felicitats a tots aquells als que la sort no els hi és esquiva i a gaudir-ne.
Un conductor drogat mata dos esportistes a Amposta. Fet tràgic i lamentable. No hi ha prou campanyes perquè fer veure a la gent del risc de les drogues i l’alcohol. Compartir el dol de les famílies d’aquests noiets que anaven en moto. El conductor no hauria de tornar a tocar un volant.
24) NO N’HI HA PROU! Dimiteix Manuel Muñoz del PP andalús per agressió masclista a Teresa Rodriguez. Oer una vegada estaré d’acord amb la Susana Diez i C’s en la condemna de l’acció. Vergonyós i humiliant per molt borratxo que anés. Falta molt més! Faltaria una condemna exemplar perquè escarmenti i se n’aprengui.
Amb que el Papa perquè demani pau i condemni les guerres i els abusos en la benedicció Urbi et orbi. Falten més gestos. Menys paraules i més gestos per fer un món mes just. Ha demostrar tenir valor en molt del que diu i fa però vam cal molt més. És un bon començament!3
25) L’EFEMÈRIDE. 50 anys de Maria del Mar Bonet als escenaris. La nova cançó ens va deixar conèixer aquesta noia mallorquina de veu angelical. Avui, 50 anys després, segueix ocupant un lloc privilegiat en la música catalana -i a més segueix en viu- al costat del Llach, Raimon, Marina Rossell o Pi de la Serra. El seu treball ha permès acostar-nos a aquesta parla mallorquina emmetzinadora. ‘Sa balanguera’ és un dels temes que gràcies a ella duem al cor. Per molts anys!
25 anys de la caiguda de la Perestroika. Aquell mateix any, el mes d’agost, vam fer cap a Moscou en un intercanvi amb noies i nois d’allà. Va ser una experiència única. Carrers sense llum, forats, antics símbols comunistes, mercats improvisats al carrer. Doncs bé! Allà vam ser testimonis del final de la Perestroika. Ieltsin agafava el poder d’un país trencat que s’havia anat desmoronant. 25 anys després, amb Putin al govern, el 60% voldria recuperar l’estatus d’abans. Segur que molts països s’hi avindrien, però segur que molts altres no.
83 anys de la mort de Francesc Macià. En record a l’avi aquest petit homenatge. Ja als anys 30, va adonar-se que a Espanya el regeneracionisme passaria de llarg, així que va apostar perquè Catalunya fos una República independent dins de la federació de repúbliques ibèriques. Va ser el 122è president de la Generalitat de Catalunya, càrrec que només va poder exercir un any. Moria el 25 de desembre de 1933.
Gustavo Adolfo Béquer. El 22/12/1870 moria aquest gran poeta romàntic. Qui no s’ha llegit les Rimas y leyendas? Un llibre que per obligació fot fàstic però que amb temps i d’esbarjo li acabes trobant una màgia especial. Sobretot pel que fa a les Leyendas; el ‘Maese Pérez, ‘el rayo que no cesa’, ‘el monte de las ánimas’... Móns misteriosos i enigmàtics, llunyans, espirituals.. a vegades incompresos però que t’acaben enganxant. I pel que fa a les rimes, doncs molt d’enamorament i desengany. Tòpics típics amb poemes ben travats i treballats.
26) NO HO VEIG CLAR. El govern ha convocat un concurs per a totes les escoles i instituts. Han de presentar un treball sota el títol “Constitución Española, sota el títol: una Constitución para todos”. Propaganda nacionalista espanyola. Així val tot. Ara, que a Cambrils representin el setge que va patir la vila i que els nens s’aprenguin textos d’escenes del Setge, això és manipular. La incongruència de la manipulació és tan gran que encega a les persones i les allunya del senderi. Manipulacions no! Aquí es van treure del davant el ministre més nefast de la història que va venir per a espanyolitzar els catalans i alliberar-los de la deriva catalanista.  Doncs bé, ara ens hem alliberat d’aquest ninot però a la fira hi han posat altres ninots per seguir amb l’evangelització espanyolista. Més light i en català, no obstant l’objectiu és el mateix. No oblidem la proposta dels venedors de fum de C’s. En el seu deliri volen proposar el trilingüisme a Catalunya. Se us veu massa el plomall! El que voleu es carregar-vos el català, podrits! I seguint amb la dinàmica tenim la Dolors Montserrat com a ‘nova solista de violoncel’. Aquests dies ha anunciat la segona onada evangelitzadora: un Erasmus territorial per fomentar la cohesió territorial. Au va! Aneu a la via!
27) ENS HAN DEIXAT. 64 membres del Cor i conjunt de dansa Alexandrov moren més 28 persones més en un avió rus que ha caigut al mar Negre. No se’n saben les causes, i tot i que han descartat que sigui un atemptat en té tota la pinta.
28) EL PARIPÉ. De Zapatero rescatat de l’armari dels records per donar suport a Susana Díaz. Els vells gerros japonesos es veu que de tant en tant han de sortir a la passejar-se una mica per airejar-se. La única mesura decent que va fer el seu govern la ser la Llei de la memòria històrica; recordem que abolida pel PP. És evident que la Susi serà la nova líder del PSOE, perquè la vella casta així ho vol; tal com ja va passar quan ells van governar.
En el discurs de nadal de Felip VI. Ha deixat descontents els sobiranistes i Podem i contents els unionistes. Senyors passen coses! Però vosaltres mireu cap a una altra banda! Començaré a creure en aquest estat el dia que la casta critiqui la casa reial. Fins llavors situació semblant a la de la Restauració.
29) UN BRINDIS AL SOL. Errejon aposta per un referèndum unilateral. Considera que Catalunya té dret a fer-ho. De què serveix que diguin això si entre ells estan dividits. Fa falta tenir un discurs únic i clar i amb el tema català no el tenen ni de lluny. Si s’aclareixen amb això estic segur que desbancarien el socialisme.
30) LA DESGRÀCIA. En vigílies de Nadal atacs diversos terroristes. A Berlín atropellament d’un camió; 12 morts. Al final n’han trobat l’autor i l’han abatut quan fugia per Itàlia.
Assassinat l’ambaixador rus Andrei Karlov a trets a Ankara cridant consignes a favor d’Alep abans que l’abatin. Ha estat una imatge potentíssima i impactant. Mentre xerrava el seu propi escorta per darrera l’ha disparat sense pietat.
Tiroteig contra un centre islàmic a Zurich. Han trobat mort l’autor. No hi ha hagut morts però la islamofòbia és ben evident.
Una trentena de morts en esclatar una mena de súper de petards a Mèxic. Imatges d’impacte. Una mena de mega botiga volant pels aires amb centenars de cotxes ben a la vora, uns calcinant-se. I enmig coets que embogits segueixen esclatant. Ha de ser una mort terrible!
Segrest d’un avió libi que acaba però sense morts. Al final no duien armes de foc. Reclamaven la creació d’un partit pro Gadafi. Per això cal segrestar un avió amb 117 passatgers? Va home va!
31) LA MODA. Tenyir-se el cabell amb Nutella. La qüestió és fer-ho ben extravagant. Quan era petit, ma mare era perruquera. A la nevera sempre hi havia una cervesa mig mal tapada. Doncs resulta que la cervesa era per una clienta que li posar al cap per regenerar millor el cabell. Modes!!
32) QUÈ CELEBREM? La nit de nadal. El 24 a la nit hem anat a casa de la tieta Lurdes a Colldejou i hem sopat plegats. En acabar el tió ha pres el protagonisme, fent embogir la canalla. Coses per picar, torrons, neules i mooooolt de vi i cava. I per rematar-ho revetlla al casal del poble. Retrobament amb els amics i jocs de cartes!
Nadal. El dia de Nadal hem dinat plegats amb mons pares. Sopa de galets i pota de corder. Vermut per començar i torronets i neules per acabar. Un menú no molt carregat! Un dia de recolliment, descans i compartir amb la poca família directa que tinc!
33) LA REFLEXIÓ. Nadal; família i valors o gastar? Pot semblar un tòpic però són dies en els que m’agrada retrobar gent que estimo i compartir amb ells un bon menjar, una mica de ‘trompeta’, xerrar, jugar... deixar passar el temps a la vora de l’escalfor i avorrir-me! El gastar mira... és el de menys! M’importa més un minut d’amor i felicitat i companyonia que qualsevol regal. La societat de consum ens ha ennuvolat amb el consumisme i això no ho és tot. Gaudim de les festes tenint ben a la vora els valors que ens va inculcar Jesús i intentem ser feliços. Bon Nadal!