APARTATS

11 de des. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 05-111216


ÉS UNA VERGONYA. Que Montono-Burns penalitzés abans de ser jutjat Messi i Neymar i ara digui que no ens hem de precipitar amb el Cristiano. Com sempre la diferent manera de mesurar i prendre decisions. Ja ho deien als 80: ‘el equipo del gobierno, la vergüenza del país’-. Què ha canviat des de llavors? Res. Recordeu el cas Castor? El cas del túnel del Pertús? Qui hi ha al darrere? Acesa, l’empresa de FlorentTIMO Pérez; a qui haurem d’indemnitzar en els propers anys per la inutilitat dels governants. Segur? Volem anar més enllà? Anem-hi. Es veu que l’Aznar amb el Blair i el Bush havien pactat la reconstrucció d’Iraq després de destruir-la. Sabeu qui estava entre els candidats per començar la reconstrucció? Si amics; FlorenTIMO i les seves empreses. No m’agrada pensar-ho però molta gent s’apunta al carro de les connexions del govern i el magnat i la col•laboració estreta entre ells. I les requalificacions dels terrenys del Madrid? Ai senyor. Ah i una altra. La mà llarga fins i tot arriba a Europa. En la majoria de sortejos després de la lligueta al Madrid sempre li toquen equips que fan riure. Boles calentes? M’ho puc creure tot!
És una vergonya que molts malparits segueixin llençant galgos en pous quan creuen que no serveixen per caçar. Que posin fil a l’agulla d’una vegada per fer una llei que protegeixi els animals. No hi ha dret que en un país com Espanya segueixi tan impune el maltracte animal.
Citat a declarar el fotògraf que va fotografiar la Policia Nacional requisant estelades. És el summm de la incompetència. En una celebració del Barça quan jo estava fent fotos de la festa, em van obligar a ensenyar-los les fotos i en les que sortien polis esborrar-les. A més, per què han de requisar estelades? On és la llibertat d’expressió? Ara si, quan hi ha manifestacions feixistes es deixen exhibir tot de símbols nazis, feixistes i pre constitucionals. Buffff!
2) PER APLAUDIR. Desmantellada la principal xarxa de producció i distribució de top manta de Barcelona i rodalies. A TelAviv hi ha senyals que si tens conductes incíviques et graven i et poden penjar a les xarxes socials. Desarticulada una banda de falsos policies que atacava a la gent a les autopistes i desmantellada a la Jonquera una banda de falsificadors. Felicitar els cossos de seguretat que ho ha fet possible. I a seguir en la lluita contra aquestes xacres.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Itàlia ha votat no al canvi de constitució i Mateo Renzi plega. Coherència n’ha demostrat tenir. Es podran criticar moltes coses d’ell i del seu govern però almenys ha complert la seva paraula. Igual que a la Gran Bretanya. I a Espanya? No s’han complert programes electorals, el partit que governa està ple de corrupció etc Malgrat tot ningú plena! Al contrari obtenen majories absolutes. Quines contradiccions té la vida.
4) EM SAP GREU. Que el dia de la Constitució en Rajoy es tanqui en banda i digui que mai el text reconeixerà el dret a decidir. Clar que si! Però si és el que pensen. Doncs ja està; que ho diguin en veu ben alta i clara i deixin de mentir amb falsos diàlegs. No hi ha cap escletxa. Tot està tancat a pany i forrellat. Ah, i les engrunes se les poden fotre on els hi càpiguen! Per cert; res a celebrar el dia de la Constitució. Un text que no he votat i que cada vegada menys em representa.
5) QUE N’APRENGUIN. Molts regidors catalans han anat a treballar el dia de la Constitució. Ben fet! Tot el meu suport. Que treguin aquest festiu i ens donin festa per sant Jordi. Per cert; cap repercussió pels que hi han anat voluntàriament. Mentrestant, una ‘gran’ manifestació es va convocar a Catalunya per defensar la Constitució. Es veu que no es van posar d’acord amb les xifres de la ‘gentada’ participant. Es parla d’unes xifres que fan fredat: 100 persones. Per fer riure. Recorda algú les xifres de les manifestacions dels darrers temps de l’independentisme? 1 milió, 1,5 milions... Igual, igual! Aquí queda ben representada la gran magnitud de les mateixes durant aquests sis anys. I és que fins i tot hem igualat o superat les manifestacions que hi hagut a Corea del Sud després que fessin fora la presidenta. Allà es parla d’1,5 milions de persones.
6) NO HI HA RES A FER. Amb la vella casta del PSOE. Alfonso Guerra ha dit que no es poden legitimar Rufianes. També ha dit que Espanya no és una nació de nacions i ha dit que el verí independentista està afectant el PSC. Grans perles d’aquest gran mentider, manipulador i mal... en fi, m’ho callo! Quan mal ha fet a Catalunya. De fet amb ell va comença tot amb la retallada que va fer de l’Estatut aprovat pel poble català. Va riure-se’n a la nostra cara! Apartats que fins i tot van ser aprovats a l’estatut andalús, al català van censurar. Però és que a més de pervers demostra la més absoluta de les ignoràncies dient que Espanya no és una nació de nacions. No cal dedicar-hi massa paraules a aquesta versió rància i caduca del PSOE. Els dos grans gurús del socialisme han condemnat Espanya a la majoria absoluta del PP per la seva incompetència.
7) CALDRIA MILLORAR. El BCE i la CE reclamen una gestió més efectiva de la Sareb a Espanya. Que es posin les piles perquè em fa l’efecte que encara queden massa actius tòxics en el banc dolent. Si no hi posa remei Europa, Espanya no farà massa cosa més.
8) CAP MENA DE PIETAT. Es mantenen les penes a Rato i Blesa de 4 i 6 anys per les targetes black; tot i que ha reduït les penes d’altres investigats. Què paguin! I si hi hagués decència aquí hauria de donar alguna explicació el que va permetre també que Bankia entrés en Borsa.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Si inhabiliten la Carme Forcadell, ERC anuncia que es podria avançar el referèndum. Per molt que això succeeixi jo mantindria les dates més que res per ampliar la base sobiranista o pel dret a decidir. Cal temps per consolidar i arribar a més gent i millor. El món poc a poc comença a fer cas del procés. Els parlaments de Suïssa i Estònia creen un grup per seguir el procés català. No deu ser una deriva per l’espai doncs tal com deia el Margallo.
10) TIP DELS IUESEIS.  Trump portada del Times, posa de ministre de medi un negacionista amb el canvi climàtic i paralitza les mesures que havia engegat n’Obama per ajudar el medi ambient. No cal dir gaires coses més. Ara cal esperar per veure quina resposta té el món als seus deliris de boig.
En un altre ordre de coses, ens hem assabentat aquesta setmana que s’està posant de moda que els nens també facin carta el pare Noel. Una altra imposició i una còpia burda d’una tradició que no és nostra. M’hi mostro totalment en contra. No podem enfocar-ho tot de cara al consum sinó ens quedarem sense valors.
11) LA CAGADA. Es va proposar un ferri Barcelona-Sitges i amb el temps s’ha vist que és un fracàs. Fins i tot els treballadors han demandat Blue Mar Ferries per impagament. L’empresa diu que ha venut el vaixell per fer front als deutes. És vergonyant! Projecte fallit, una ruta fallada, fracàs d’un projecte gent al carrer... lamentable!
12) UNA DADA. Massa morts en el pont de Desembre. El temps, la imprudència, les distraccions i les presses a l’ordre del dia dels casos. La palma d’or se l’ha endut un cotxe en el que viatjaven adults amb nens a la falda i sense cinturó de seguretat. Nens morts junt amb una de les dones que estava embarassada.
13) LA DONA-L’HOME. 100 anys de Kirk Douglas. De les seves pel•lícules em quedo amb Espartacus. Va ser de les primeres que vaig veure de temàtica similar. Amb les limitacions dels anys 60 van muntar un film ja a l’Olimp del sector. De les tardes diumenge em quedo amb les seves aparicions en westerns com Un home sense estrella. Donen el Premi Nobel de la pau a Juan Manuel Santos president de Colòmbia. Aquest ha estat un bon any per Colòmbia ja que han aconseguit posar una primera pedra perquè hi hagi pau al país i les FARC entreguin les armes. Queda molt per fer encara i segur que el camí no serà fàcil.
14) EL FET. El papa diu que els mitjans pequen quan menteixen. Doncs ja poden preparar confessions en massa perquè la premsa és extremadament manipuladora. L’església crea una App per fer confessions. Ben fet! En l’app podràs veure quin capellà tens més a la vora per confessar en un lloc públic proper o en una església propera. Una bona eina pels creients.
15) ELS ‘DURUS’. ‘Catastrassu’. 60 municipis veuran augmentat l’Ibi d’un 3 a un 8%. Au, a pagar que falten dinerets. En els temps que corren de crisi és una immoralitat que vagin a tocar el poc que moltes famílies.
16) EL PACTE. De molts ajuntaments perquè puguin acollir immigrants. Reclamen poder prendre les seves pròpies decisions en aquesta matèria. Acorden fer un pacte per acollir immigrants. En la cimera feta al Vaticà hem pogut veure la Colau més captivadora. No en va l’han escollit en 28è lloc dels personatges més influents d’Europa. Algun magnetisme té perquè tothom en parla.
17) POR. A l’amiant. Es preveu que en els propers 14 anys la gent emmalaltirà a l’haver estat exposada a aquest mineral. La principal malaltia serà el càncer de pulmó. Terrible! Una notícia desgraciada més si sabent dels milers de persones que han estat treballant exposant-se al mineral.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Holanda per l’acceptació de l’extrema dreta de Geert Wilders. Una de les seves grans aportacions, que deportaria els musulmans. Execrable! A més aquest impresentable trobo que té una retirada al Trump. Duu un pentinat amb una tofa gatuna rossa realment lletja. Opta a la presidència. Esperem que el sentit comú arribi als holandesos i no hagin lamentar el seu vot com ho van fer els americans.
19) NO ME’LS CREC. El Periódico i la Vanguardia avancen que el PP vol tenir un gest amb la llengua catalana. Són els mitjans que han estat escollits per servir de panflets de propaganda de l’unionisme. Ni em crec el PP ni em crec els diaris. Ni diàleg ni res a fer amb tota aquesta camarillada.
20) EL TEMPS. Pont amb bon temps i temperatures a l’alça. Una mena d’estiuet enmig del desembre. Llàstima de les boires a les fondalades. Ha permès que es poguessin fer unes fotos espectaculars ja que des de dalt de les muntanyes es veia un mar a sota dels peus.
21) EL TEXT. Informe PISA. Els alumnes catalans van fluixos en matemàtiques i ciències però per primera vegada es mantenen per damunt de la mitjana de l’OCDE. El Suprem aprova que els lots de Nadal són obligatoris. Una gran decisió beneficiosa pels treballadors. Per fi una mica de justícia. No podem deixar de pensar que en moltes cases el lot és rebut com un regal immens.  El New York Times fa un article en el que denuncia que Espanya no ha fet net amb el franquisme. Culpa Rajoy de paralitzar la llei de memòria històrica i deix a la cuneta les 114.000 víctimes per identificar. Una de tantes vergonyes que Espanya ha deixat per resoldre. Fins que no es resolgui mai es podrà tancar la ferida que va suposar el franquisme. Ni oblit, ni perdó!
22) EL FRAU. El cas Nàdia. Van arribar a7 recaptar 1.000.000 d’euros en una campanya per poder pal·liar els mals de la seva filla malalta. Doncs pel que es veu se’ls han gastat amb temes personals. Han comprat joies, una pistola de fogueig, rellotges... Han pagat un lloguer d’una casa desorbitada etc Una indecència! S’han passejat pels platós de mig Espanya per fer pena i han recollit una morterada de diners increïble perquè la gent és solidària i ara ni els troben els investigadors. De moment el pare és a la presó i la mare en llibertat. Si es demostra que han estafat no mereixen tenir la custodia d’aquesta pobra criatura. De fet el jutge l’ha donat a una germana de Mallorca. Pobra nena, en qualsevol cas!
Inditex. Aquesta setmana El Confidencial ha denunciat que Inditex han deixat de declarar 900 milions d’euros a Espanya aprofitant un buit legal. Doncs au; que la festa continuï i l’estafa legal segueixi home, clar que si! I els que fan la llei que hi tenen a dir? Res. Perquè són ells mateixos els que han fet la llei i han deixat les escletxes necessàries perquè les grans empreses les aprofitin. A la classe mitjana ofegada fins a coll i la classe alta fent el que vol. A més no oblidem que Inditex tracta els  seus treballadors com a merdes. Quin fàstic de món!
23) A REUS. Aparells sonors dissuasius de coloms en edificis. Realment la colònia que hi ha de coloms a la ciutat és desproporcionada. Les seves defecacions i pixarades són altament corrosives i produeixen un deteriorament brutal d’allà on cauen. Per tant, qualsevol mesura és bona. Ara caldria que es fes alguna cosa amb les colònies de gats.
24) NO N’HI HA PROU! Amb que la UE amenaci de sancionar Espanya i altres països per no haver sancionat Wolkswagen. Alguna cosa hi deu haver al darrere. Tenen tres mesos per fer-ho. Ja haurien d’haver sancionat Espanya
25) L’EFEMÈRIDE. 5/12/16 3 anys de la mort de Nelson Mandela. Tant de bo en prenguéssim bon exemple del mestratge d’aquest gran home. Falten homes i dones com ell per fer un món més just i més proper a la democràcia.
75 anys de l’atac a Pearl Harbour.  És va demostrar que ningú és invencible. Hi havia la segona guerra mundial i ells se’n volien mantenir al marge. Com si allò no anés amb ells. Arran de l’atac van haver de ficar-se en la guerra i ajudar els europeus a vèncer el nazisme. Però que els hi serveixi de lliçó.
26) NO HO VEIG CLAR. Xavier Sardà i el Periódico acusen la Generalitat de pagar un article de la revista Nature per defensar la ciència catalana. Crec que els científics catalans han demostrar tenir un nivell suficient internacionalment reconegut. No es necessiten articles per corroborar-ho. Joan Masseguer, Bonaventura Clotet, Jordi Galí, Josep Baselga, Francesc Xavier Bosc o Joan Bladé són noms mundialment coneguts. Per tant ridícul espantós del Periódico i del patètic -quan vol- Xavier Sardà. No serà que el lligam de la crítica ve perquè els tres primers han donat suport a JxSi i s’han mostrat propers al procés? Va home va!
27) ENS HAN DEIXAT. 4735 persones al Mediterrani en el portem d’any. Terrible! Indigne!
28) EL PARIPÉ. El govern espanyol diu que dialogarà i el Ministre Zoido diu que s’ha d’imposar el diàleg amb el que pensen la majoria dels espanyols. Quin ministre que tindrem, ens regalarà tardes de glòria. És la viva essència del susanisme estrambòtic andalús -alcalde de Sevilla-. I evidentment d’aquella colla de lladres que tenen un pensament feixisto-constitucional d’Espanya. És a dir; defensen una Espanya ‘grande y libre’ pagant Catalunya -entre altres- i cobrant Andalusia. Per tant, de moment, cap mostra de diàleg noi!
29) UN BRINDIS AL SOL.  Els del propi partit acusen Arrimadas d’haver-se tornat nacionalista. És per fotre’s a riure! L’Arrimadas nacionalista? Va home va! Amb aquests comentaris es demostra la ignorància i la tendenciositat de molts mitjans.
30) LA DESGRÀCIA. Nou accident aeri aquest cop al Pakistan amb 47 morts. Atemptats. A Nigèria amb 40 morts i Istanbul amb 39 víctimes i reivindicat pels kurds. 30 morts a Somàlia i 25 al Caire. Estat islàmic reconquereix Palmira. Fets davant els que els governs demostren la seva impotència tot i la força i poder que es pensen que tenen.
31) LA MODA. Dels ‘influencers’. Gent que amb les xarxes socials es capaç de tenir més força que un mitjà de comunicació. Aquest és el món en el que ens movem. Un món en el que la gent anuncia atemptats, suïcidis... o altrament crea un estat d’opinió per influir a les persones. Per exemple; es volia que guanyés Trump i es va fer tot el possible perquè així fos, si convé amb falsedats. Aquests influencers són tant o més poderosos que el mitjans de comunicació convencionals.
32) QUÈ CELEBREM? 06/12 Dia internacional del voluntariat. És un orgull veure com la gent s’implica en causes justes de manera voluntària. El màxim reconeixement a la seva tasca. Ells si que haurien de rebre nobels. 09/12 Dia en contra de la corrupció. És per posar-se a riure en aquesta Espanya corrupta i caduca. Cap mesura per acabar amb els corruptes. Silenci i poca cosa més. 10/12 Dia internacional dels drets Humans. En aquesta Europa allunyada dels ideals de la Revolució Francesa, en la que s’aixequen fronteres contra els immigrants no es pot celebrar res. No la vull aquesta Europa.
33) REFLEXIÓ. Pont i aqüeductes abans de Nadal inútils. És insòlit i no passa enlloc d’Europa. Rajoy va dir que eliminaria els aqüeductes i què ha fet? Mantenir-los i potenciar-los. A punt d’arribar a Nadal i amb dos mesos i poc més lectius, aquest pont és indigne. L’altre desgavell és que cada cole ha fet les vacances com ha volgut; uns el dilluns, els altres el dimecres i els altres el divendres. Prou desgavells. El curs ja és prou just com per permetre’s aquestes trencadisses.