APARTATS

19 de des. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 12-161216


1)ÉS UNA VERGONYA. Tant la resposta que ha tingut l’Estat coartant la llibertat d’expressió citant-los a declarar, per mostrar-se en contra del rei com la reacció de la CUP estripant i cremant cares del Rei. Lamentable que hagin aparegut pintades amb el lema ‘ho pagareu’ contra Pascal, Jané i Mas. Ha estat una setmana esperpèntica i de procedir de nen enfadat, ja que no tinc la joguina que vull. No volem rei, ni compartim aquesta constitució i volem ser independents, però ho volem tot plegat d’una manera neta i no atiant el foc de l’odi. Fa més mal el silenci que el soroll. Aquesta hauria de ser la nostra premissa. A ells els hi fa més mal que s’aprovin els pressupostos i que ens vegin ‘units’ i no aquests escarafalls posturoides de cara a la galeria.
La fundació Francisco Franco premia tres càrrecs del PP: Juan Antonio Morales, Antonio Pozo i Ana Rivelles. Clar que si, i ells ben orgullosos. D’alguna manera s’ha de reconèixer la tasca dels fills del dictador. Aquesta és la prova més evident que la societat espanyola segueix amb tics dels anys 50, ja no només permetent que aquesta fundació existeixi sinó que fins i tot hagi estat subvencionada per ells mateixos.
Que es maltractin animals. No hi ha dret. Falta una llei molt més estricta contra aquests criminals. I que paguin; que paguin pels crims que fan contra aquestes pobres bèsties indefenses, com penjar-los, llençar-los en pous o simplement abandonar-los! Cap pietat!
Que el Suprem no accepti a tràmit la querella contra Fernàndez Diaz i de Alfonso. Homeeee! Clar que no! Argumenta que les converses podien haver estat manipulades. No importa el què, sinó com ho va dir. És increïble! Aquí muntant conxorxes per fer caure Catalunya i això no es delicte i en canvi deixar votar o deixar que hi hagi diàleg això és punible. Va home va! Se us veu el llautó feixistes. Tota la maquinària funcionant des del que fa les lleis al que les jutja, i el que permet aquest macabre engranatge amb el seu vot i el seu silenci. Aneu a pastar fang!
La ‘periodista’ -per anomenar-la d’alguna manera- Carmenchu Marín, en una enquesta en la que el 25% dels espanyols estaria favor del referèndum, diu que haurien d’afusellar-los. I clar, en tot bon engranatge també hi cal tenir un toc de premsa tendenciosa i manipuladora; aquí la tenim. Una tertuliana que és capaç de dir que afusellin els espanyols és inqualificable però és que la resta de la taula li va riure les gràcies. A Alemanya per menys et fotrien a la garjola. Quina vergonya!
Que el pantà de Flix, després de donar per acabades les tasques per descontaminar el iot del fons de part de l’empresa Acuamed, segueix contaminat. Preguntada l’empresa va dir que n’era conscient. Mare de déu senyor. Han tingut la barra de plegar tota la maquinària essent conscients que encara hi havia fang al fons contaminat. Fills de mala mare. Els hi hauria de caure el pèl a aquests desgraciats.
2) PER APLAUDIR. El Clínic, la Vall d'Hebron i el Sant Pau entre els millors hospitals d’Espanya. I això que alguns mitjans com el Periódico o la Vanguardia i gent com el Sardà, tal com vam informar, desprestigien el món de la ciència i investigació catalana. Fins i tot, alguns d’aquests hospitals són utilitzats per gent que ve d’arreu per fer-se tractaments o operar-se.
El restabliment de relacions entre València i Catalunya i el retorn de València al Ramon Llull. És de calaix que tots els territoris de parla catalana tinguin bones relacions i que es mostrin units per la llengua que comparteixen. El problema és que des de la dreta feixista i rància s’ha volgut criminalitzar Catalunya perquè els valencians l’odiessin. Poc a poc la normalitat es recuperarà. Cal lluitar ara pel restabliment d’un canal propi valencià rigorós. Benvingut també el retorn al Ramon Llull. Per aixecar-se i aplaudir. El lamentable és que una cosa tan normal hagi de prende’s com un fet extraordinari.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. Ofensiva contra els cotxes contaminants. Els cotxes de més de 10 anys dièsel no podran circular per Barcelona en dies de màxima contaminació. Tota mesura és poca per ajudar el medi. Hem vist imatges aquests dies de la Xina i la veritat és que fan feredat. Els nivells de contaminació són elevadíssims, l’aire no es pur. No podem arribar a aquests extrems! Falta molta conscienciació, falten petits gestos del dia a que, en conjunt, acabin beneficiant la natura. I  amb imbècils com el Trump poc avançarem!
4) EM SAP GREU. Que algerians facin vaga de fam al CIE per haver de cridar l’atenció de les autoritats perquè no els facin fora del país. Aquest sistema imposat espanyol no el volem. Catalunya és una terra d’acollida de gent d’arreu i així volem que continuï sent. Si al tancament d’aquest centre inhumà i inútil.
5) QUE N’APRENGUIN. Augmenten les desercions de les xarxes socials per trobar pau i felicitat. Com sempre de tot se’n fa un gra massa. Amb mesura tot és bo; desmesuradament els extrems solen portar problemes i és això el que hem d’evitar. Primeres patologies relacionades amb mals usos del mòbil per excés posen la pell de gallina.
6) NO HI HA RES A FER.  El TC suspèn el referèndum català i amenaça d’inhabilitar tots els membres del govern. Ben fet home! Un tribunal que hauria de vetllar per discussions sobre la interpretació del text, el que fa és jutjar i criminalitzar.
Amb l’Aznar, per les crítiques que ha fet des de FAES pel procés de obertura del suposat diàleg vers Catalunya. Ell és partidari de mà dura i de cap pietat vers Catalunya. És un miserable! Els del propi partit no han volgut ni opinar. Ara que, el que veiem blanc potser és negre. Igual és una estratègia perquè vegin major democràcia amb el Rajoy.
PPSOE-C’S veta el diàleg sobre el tema català al Congrés. Clar que si! Ben fet home! Silenci, que callin i tal dia farà un any. Doncs no! O afronteu el tema català o Catalunya tirarà pel dret.
7) CALDRIA MILLORAR. La falta de llits als hospitals que fa que les urgències s’eternitzin. Cal que el govern no retalli en els dos puntals cabdals de la nostra societat: sanitat i ensenyament. Que retallin a l’exèrcit i a la casa real. Doncs no, ens retallen el més bàsic, havent-hi ratios massa elevades a les escoles i manca de llits als hospitals. És inacceptable! Només per això ja hauríem de llençar-nos al carrer a demostrar el nostre malestar.
8) CAP MENA DE PIETAT.  Amb l’assetjador dels lavabos de la universitat de Girona. Hi ha temes que no es poden tolerar i aquest és un d’ells. Tenen imatges enregistrades de l’assetjador, doncs que l’agafin i que escarmenti. No en podem deixar passar ni un mil·límetre. Ni llibertat amb càrrecs ni res. Aquest tio ha d’estar tancat.
Contra M.A. Millan, l’entrenador de Antonio Peñalver ja que va abusar en silenci d’ell i d’altres quan eren adolescents. Després de passar per una llarga depressió al final ha trobat forces per denunciar-ho. De moment la jutgessa va arxivar el cas, ja que en parlar amb altres nois amb els que va coincidir,  van afirmar que no es van trobar amb la mateixa situació. Poc a poc però, nous testimonis han fet reobrir el cas per intentar esclarir-lo. Quina xacra, quin fàstic... ni oblid, ni perdó.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Àlex Salmond diu que el procés contra Forcadell preocupa Europa. Normal! Tot i la distància, qualsevol país i persona que tingui un dit de seny sap que imputen a la presidenta que es pugui debatre i que es pugui votar. Des de la caverna espanyolista ja s’han encarregat de desprestigiar-lo tractant-lo d’incompetent i fracassat.
10) TIP DELS IUESEIS.  Ara que s’acosta a Putin escollint com a secretari d'Estat Rex Tillerson, un empresari del sector del petroli, s’ha sabut que Rússia va voler influir en les eleccions amb cíber atacs. A diferència del magnat, el sortint Obama ha atacat directament  els russos. Ara és molt fàcil de dir amb el temps transcorregut. Que reconeguin que ell i la Hilària la van cagar i van menystenir el rival i mira, entre una cosa i una altra, president el Trump. A veure que encara no esclati un conflicte obert entre els dos països abans que no plegui el Barak.
L’equip de Trump no troba cap cantant conegut que vulgui actuar en la seva investidura. És boníssim! Doncs que portin la Pantoja de Puerto Rico o el Paquirrín que faci de dj.
Trump haurà d’anar a declarar per haver demandat al xef José Andrés, ja que aquest es va negar a posar un restaurant a la seva torre. Ell xef va dir que no volia fer-ho pels atacs xenòfobs de Trump als immigrants. Ben fet nano! Tot el meu suport!
11) LA CAGADA. Soraia Sàenz enganxada amb el cotxe oficial aturat al carril bus esperant que ella tornés de comprar. Fa un any l’Aguirre la va ‘liar parda’ amb la policia. Ara la Soraia ens fa una segona entrega de la prepotència i xuleria que les caracteritzen. La tia amb dos collons fa aparcar el cotxe oficial durant un quart d’hora ocupant el carril bus per anar a comprar roba. No som un país normal. En un altre país ja hauria dimitit. Aquí no; aquí tota la cavernada encara li ha rigut les gràcies.  Quin fàstic de personal!
El PP d’Alella felicita el Nadal amb una felicitació en la que hi surt l’àguila franquista. En la normalitat és on deixen veure els tics feixistes. Ja em direu. Aquí si que es protegeix la llibertat d’expressió. Manipuladors! Rajoy s’acomiada en un discurs a la militància dient que fins aviat i a preparar les properes eleccions. Després ha hagut de sortir a rectificar que no hi haurà eleccions en 4 anys.
12) UNA DADA. L’atur juvenil s’ha triplicat des de l’inici de la crisi. La Taula del Tercer Sector denuncia que els joves universitaris cobren 446 euros menys que la generació anterior. Un 20% dels joves no estudien ni treballen i gairebé un 40% fa més d’un any que no troba feina. Dades que donen una mostra del que succeeix a Espanya. Estant afavorint la creació de la generació NI-Ni. El jovent se sent desencoratjat, què no ho veieu? Mal si no estudien i mal si estudien per trobar una sortida digna o per tenir un sou mínimament humà. Què succeirà d’aquí a uns anys quan la societat depengui d’ells? Són unes dades esgarrifoses!
13) LA DONA-L’HOME. Daniel Fernàndez ex membre dels GAL detingut per jihaidista. El colofó a una vida desorientada el tanca quan el saben sospitós de dur a terme un atemptat. Tela! Quina capacitat de convenciment que tenen. O és que ja perdut per perdut el tio va dir, va m’allisto amb aquests i a crear caos!
El català Antoni Brufau (Repsol) rep la 'Medalla de oro al servicio de España'. Molt bé! Felicitats! Aquests és dels que diu que a Catalunya no hi ha llibertat d’expressió ja que el govern ens té abduïts, com si fóssim ignorants. Què t’aprofiti el premi!
14) EL FET. La nit de Reis de 2012 va morir al CIE de Barcelona Idrissa Dallo. La família no ho sabia i no saben on és el cadàver. Un fet terrible per la família i una injustícia més d’aquest món cruel. No pot quedar impune aquest cas!
Unió a un pas de la liquidació. Doncs au! Aneu donant lectures errònies a la realitat del país; vosaltres ja no hi teniu lloc tal com van demostrar les darreres eleccions catalanes. Heu viscut a aixopluc de Convergència i quan us heu separat s’ha vist que la vostra indefinició botifleril no us col•loca ni aquí ni allà. No hi ha res pitjor que la indefinició. I ara, amb el partit a punt de quebrar, crec que no us queda altra que plegar definitivament i deixar de fer el penes. S’ha acabat Unió!
Suport multitudinari a la Carme Forcadell en la declaració al TSJC. Com no podia ser d’una altra manera, els representants polítics dels partits democràtics han donat suport a la Presidenta del Parlament de Catalunya. Si els casos de Rigau, Mas i Ortega van ser patètics, el de la Forcadell ha estat de peli cutre. Fer-la anar a declarar per permetre el diàleg? Per fer una votació? Estan caient en el més absolut dels ridículs i en són còmplices, a part dels cacics del PP, el PSOE i C’s. No obstant, el que més greu em sap és que el PSC no ha dit res, ha callat i ha donat suport a la gestora. Ja m’explicarà algú qui tipus de democràcia té Espanya.
15) ELS ‘DURUS’. Curiós que l'Estat trobi 5.500M € per rescatar les autopistes radials de Madrid i no trobi 306M € per les inversions urgents de Rodalies a Catalunya. Una de més que se suma a tantes i que fa néixer independentistes. Au, a rescatar les autopistes fantasma que es va inventar l’Aznar. I mentrestant, els catalans que es mantinguin amb les mateixes infraestructures de merda, que paguin i que callin. N’hi ha un tip!
Espanya elimina l’ajornament del pagament dels tributs cosa que afecta les PIMES. Bé. Ara que semblava que els modernets de C’s ajudarien la classe mitjana, 4 doncs va i permeten que de nou se l’ataqui. Gràcies! Si no respecten les Pimes Espanya està morta, ja que tenen una importància cabdal en el teixit empresarial.
16) EL PACTE. Cantada de nadales conjunta entre membres de JXsi i la CUP. Que cantin i deixin de fer el ridícul barallant-se pel conseller Jané, les cremes infantils o les ocupacions de Gràcia. El que volem és uns pressupostos dignes i a treballar se valent per fer un país millor.
17) POR. La pobresa extrema s'enquista i a Catalunya hi ha més d'un 10% de persones que cobren menys del 40% del salari mig. És penós! Hem retallat els sous i hem empitjorat les condicions laborals. Aquest sector social, aquest 10% que no cobren ni el 50% del salari mig, què han de pensar? Què poden fer? Què algú m’expliqui com es pot dir que la crisi ja es història havent-hi aquestes dades!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Que a Mataró augmentin les ocupacions de pisos que estan a punt de tenir una sortida social. De molt difícil solució aquest problema social. No està bé que al final acabi fent les coses com li sembli quan darrere hi ha una planificació i un treball per donar una sortida digna a aquests habitatges.
242.800 treballadors majors de 40 anys a l’atur a Catalunya i 1.809.000 a Espanya. Buf! Aquesta em toca d’a prop. Si noi. Tota la vida es sabut que en pic passes dels 40... La dada ha de fer reflexionar a la societat. I és que els 40, que hauria de ser una franja d’edat on l’estabilitat personal, l’experiència i evidentment la bona forma física fossin elements per convèncer les empreses per contractar. Doncs és al contrari, et defugen i acaben per fer omplir l’atur de persones molt vàlides i menyspreades.
19) NO ME’LS CREC. L’entrevista d’Arrimadas a tv3. Diuen que gràcies a ells Rajoy dialoga. No diré que en algunes coses no siguin nets. El que si dic és que en moltes altres no en treus l’aigua clara; són uns extraordinaris venedors de fum. Si més no saben muntar mitges veritats que la gent es creu com a veritats absolutes. L’altre dia a tv3, que per cert ha estat dels programes menys vistos de la setmana, va a venir a vendre un missatge i punt. L’entrevista no va servir per treure l’aigua clara de res. A part que el pobre Cruanyes tampoc és un periodista incisiu i punyent. Doncs bé, el missatge és que el succeeix a Catalunya es producte de la manipulació i que el tret els hi ha sortit per la culata. Per tant que pleguin i que li deixin pas a ella, que ella és la solució a la deriva nacionalista. Mentrestant, a Espanya el Rivera va donant lliçons de democràcia als espanyols.
20) EL TEMPS. Inversió tèrmica. Boires i final de setmana amb pluges, que en una nova llevantada han deixat un divendres d’aigua maco, amb pics a casa nostra entre els 65 de Torroja i els 100 i escaig de Cambrils. Ventades i mala mar. Especialment crític ha estat a València, on el fort temporal de pluja ha deixat acumulades quantitats ciclòniques d’aigua, amb morts i destrosses materials.
21) EL TEXT. Puigdemont parla de populisme institucional del govern espanyol i reafirma el full de ruta. Si noi, ja era hora que algú tingués els pebrots de mantenir-se ferm en el que creu. A més ell respon al mandat democràtic del que van dir les urnes. També m’ha agradat això que ha dit que ningú ens prohibirà que parlem, dialoguem i prenguem les nostres decisions. Per tant text reafirmat i endavant. Com ja s’ha demostrat, el poble és al darrere.
22) EL FRAU. El Banc d’Espanya baixa els fums a Rajoy i destapa les previsions inflades de la Moncloa. Si a això hi afegim la conxorxa que tenen amb ells els bancs, els quals ara no et donen ni un duro per tenir diners allà. El que volen tots plegats és que gastis i els diners circulin. I si convé inflen els números i ‘palanteee’. Clar que si! I la immensa majoria de borregos ens ho creiem que el govern fa les coses de conya. ‘Embusteros’!
23) A REUS. Puigdemont ve a Reus en l’entrega de premis de la Cambra en el seu 130é aniversari. Diu que l’economia s’està recuperant. Catalunya ha crescut per sobre de la mitjana espanyola. Això demostra el potencial que tenim. Nosaltres com la formigueta; anem fent. Tant de bo algun dia els beneficis del que generem puguin anar íntegrament per Catalunya. Estic segur que acabaríem sent un puntal d’Europa de per se. Un solar municipal es convertirà en un hort urbà amb 25 parcel•les. Una bona iniciativa que cal aplaudir. A veure si segueixen aquest tipus d’iniciatives.
24) NO N’HI HA PROU! Que els pares podran disposar d’un permís d’un mes de paternitat. Per ser justos, pares i mares haurien de gaudir d’un temps similar per poder ajudar-se mútuament, estar amb la família i el nounat.
Amb que la Generalitat millorarà les mesures per controlar els atacs dels ossos al Pirineu. Els ramaders de la zona s’ha queixat que se’ls hi mengen les ovelles.
Amb que la Soraia i el seu exèrcit vinguin a Catalunya a dir que volen més estat de les comunitats i que volen pactar 25 dels 26 punts amb en Puigdemont. No entenen res! La resta de punts se’ls poden confitar. Eren els punts que el pujolisme va negociar i renegociar amb l’Aznar, el Felipe o el Zapatero. Enteneu-ho: no volem molles. Volem exercir el dret a preguntar al nostre poble i que aquest decideixi lliurement què vol!
Amb que els sindicats convoquin manifestacions a Madrid. Els sindicats han d’estar sempre protestant i mai han d’estar d’acord amb el govern de torn. Cal lluita, cal protesta, cal revolució constant.
25) L’EFEMÈRIDE. Any Ramon Llull. A punt d’acabar l’any Llull, vull tenir un record per aquest personatge. L’home va deixar la vida mundanal per dedicar-se en cos i ànima a Déu. A partir de llavors el seu objectiu va ser escriure en quantes més llengües millor les tesis del Cristianisme. Va jugar-se la vida anant a llocs inhòspits a convèncer infidels. Doncs bé, entre les llengües emprades utilitzà la catalana. Ens va llegar una obra esplèndida de la que en destacaria El llibre de les Bèsties i El llibre de les Meravelles.
26) NO HO VEIG CLAR. Que a Queralbs es vulgui perforar el sol per extreure or. De fet entitats i persones s’han posat d’acord per oposar-s’hi i no perforar i malmetre un entorn únic de la Vall de Núria. A vegades aquestes idees d’il•luminats acaben arrossegant empreses al darrere amb força capaces de tot. Esperem que hi hagi coneixement.
27) ENS HAN DEIXAT. Els 700.000 morts que hi va haver a la batalla de Verdun, en el context de la Primera Guerra Mundial l’any 1914. En record a aquella barbàrie apocalíptica ara que se’n compleixen 100 anys.
28) EL PARIPÉ. –‘El sou dels polítics només dóna per anar a comprar al Primark’- ha dit l’Aguirre que per cert té un sou de 94.758 euros. És per fotre’ls hòsties que tinguin la barra de fer aquest tipus d’afirmacions quan hi ha gent que no arriba a final de mes. Indignant! No poden governar-nos aquesta xusma indecent i embustera.
29) UN BRINDIS AL SOL. El Rajoy la va cagar aquest dimecres dient als seus que es preparessin per les eleccions. Preguntada la Soraia pel tema no només va ficar-se en un jardí sinó que va acabant per tractar-lo de borratxo o senil. I això que hores abans el presidente havia rebut el premi a millor orador del Congrés segons els periodistes d’allà. Suposo que el premi deu ser per enriure-se’n.
30) LA DESGRÀCIA. Les forces d’Al Asad maten 82 civils a les seves pròpies cases. No hi ha paraules per descriure la massacre que estan fent. No hi ha dret i més si tenim en compte que això ja és venjar-se de la gent que no en té cap culpa, els civils. Sort que poc a poc han permès que Alep sigui evacuada com pot. La cruesa del cas és que mentre evacuen s’han reprès els combats perquè no es posaven d’acord en l’evacuació. Es calcula que hi ha 50.000 persones que volen marxar. Terrible! Tant de bo totes les persones que s’han acomiadat des d’Alep amb vídeos penjats a la xarxa amb la resta puguin fugir d’aquest nou holocaust. Vomitiu que Europa i el món no reaccionin ajudant amb major fermesa.
Veneçuela ha caigut en desgràcia. Govern i oposició no es posen d’acord en dialogar i en paga les conseqüències el poble. Ja hi comença a haver desnutrició, així que moltes famílies han optat per marxar o anar fins a Colòmbia per buscar menjar, i és que a casa han de pagar un 400% del preu real. Es calcula que a la setmana moren 194 nens. Una tragèdia terrible!
31) LA MODA. Selfies semidespullats. El jovent està desorientat. Els mòbils són una bona eina però també se’n pot fer un mal ús. La moda es fer-se fotos cada vegada més atrevides i arriscades, per superar les que fan els teus amics. Així que es comença fent-te fotos de la cara segueixen amb les de cos sencer o acaben insinuant alguna part del cos destapant-la o directament es despullen davant de la càmera. No són  conscients de les conseqüències que poden comportar aquestes actituds, i més si són menors.
32) QUÉ CELEBREM? La 25ena edició de la Marató dedicada als ictus i les lesions de medul•la. Què dir? Doncs que ha estat un èxit total. Un munt d’activitats fetes arreu del país per recaptar uns diners vitals per aprofundir investigacions. De moments recaptats 6’7 milions d’euros.
33) LA REFLEXIÓ. Morir; un negoci! Ni morir-te tranquil pots. O pagues o no t’enterren, almenys a Reus fins fa poc. Recentment, s’han destapat les vergonyants xifres que es fan pagar a la ciutat de Barcelona. Els preus mitjans ronden els 3.500 euros. I no només això; tot està encarat al negoci: estampetes, flors, records... Més humanitat és el que fa falta. I més fer-se càrrec de les persones i rebaixar aquesta indignitat de preus.

2 comentaris:

ric de riure ha dit...

a vere...
tu també ets dels que troba malament estripar o cremar fotos del rei... au va!!! i la CUP són el CESID i el seu destí és impedir la independència i aquestes coses no?
au va!! dimissioooo!!!

Iblama ha dit...

Amigoooooo! Hipil! És una reacció infantiloide! Jo no vull rei i vull la independència, però no així. No sóc antisistema de postal com tu, que quan convé et poses la jaqueta d'anti per criticar-lo, quan majoritariament te la sua el rei i la independència. Vull unes formes noves! I vull un país nou, net, lliure i democràtic!