APARTATS

12 de març 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 06-120317

1) ÉS UNA VERGONYA. La LOMCE. Milers d'estudiants, mestres i pares han sortit al carrer en la jornada de vaga general per derogar-la. Com sempre ha estat una vaga desigualment seguida. Més ben dit, poc seguida. I és que la gent ha demostrat estar molt mal informada. A més que la gent aprofita la vaga més per vaguejar que no pas per manifestar-se i reclamar el que és just. Tot el meu suport per derogar aquesta llei injusta.
2) PER APLAUDIR. Amazon servirà les pimes del sud d'Europa des de Barcelona. La multinacional nord-americana podria contractar 500 persones més en els pròxims tres anys. Benvinguts siguin els llocs de treball i les inversions que aquest negoci pugui suposar. A veure si això pot ajudar a les Pimes que ja estan prou afectades per la crisi. S’ho mereixen ja que els governs que s’han succeït els darrers anys els han desatès barroerament. Afavorir les grans empreses ha estat la pedra de toc de les elits polítiques.
Manel, Love of Lesbian i Roba Estesa premis Enderrock 2017. He tingut l’oportunitat d’escoltar-los i veure’ls en directe i corroboro la immensa bona salut que gaudeix la música en català. Però em vull centrar en Roba Estesa ja que s'ha emportat tres premis per votació popular (millor grup revelació, millor disc de de folk per "Descalces" i millor cançó de flok per "Viu". També ha rebut el premi a millor disc revelació per la crítica pel disc "Descalces". Doncs la meva enhorabona. Realment feu una música ben diferent, alegre i divertida. Felicitats!
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR.  El Parlament britànic debatrà sobre el procés català. El que no fa el govern espanyol ho permetrà el govern anglès. Aquí es demostra on hi ha democràcia i on no. Es podrà criticar moltes coses dels UK, però s’ha de reconèixer que almenys debaten i parlen sobre els pros i contres. Deixen votar i acaten els resultats de les votacions. Ara els hi cal també aclarir-se sobre el Brèxit i començar una nova etapa.
Ramon Tremosa, entre els 40 diputats més influents del Parlament Europeu. Realment, és un dels diputats europeus més conegut i més apreciat. De fet molts altres catalans han estat ben considerats com Jonqueras o Romeva.
4) EM SAP GREU.  Un regidor d'ERC de Barcelona ha dimitit després de saber-se que els Mossos l'investigaven per assetjament. Em sap molt de greu que les persones que han de donar exemple segueixin aquest camí. Si es demostra, a part d’una bona pena, mai més hauria d’estar a prop de la política a cap nivell.
5) QUE N’APRENGUIN. El Parlament podrà modificar el Reglament de la cambra perquè estigui permesa la tramitació exprés d'una llei quan l'hagi presentada un grup parlamentari. Els serveis jurídics del Parlament han donat la raó a la mesa, que el mes passat va admetre a tràmit, de manera "condicionada", un escrit del grup parlamentari de Junts pel Sí per modificar el Reglament i poder aprovar per la via ràpida les lleis de desconnexió. Realment es fa una mica feixuc el tema. El tema està en que s’ha accelerat el procés per poder convocar el referèndum i avançar de manera unilateral. Evidentment, tot quedarà corroborat amb els resultats del referèndum, a favor o en contra. Ja m’està bé. Ens foten les portes als morros i què fem? Obrim una nova porta! I ja tardàvem. Allà ella els que estan per la crítica sistemàtica i l’abaixar el cap davant de Madrid. A veure qui demostra tenir més paraula i a fer passos més fermament. I a veure qui claudica davant els lideratges de Madrid.
6) NO HI HA RES A FER. Arrenca la comissió que ha d'aclarir si Fernández Díaz va utilitza-la fiscalia per anar contra el procés sobiranista. Per a què servirà? Per res. Ja l’haurien d’haver jutjat i condemnat per haver reconegut proves falses per entrebancar la independència. Per tant no hi ha res a fer!
7) CALDRIA MILLORAR. L’endeutament total dels diversos executius de l’estat és, de fet, proper al 140% del PIB espanyol i, segons les últimes dades publicades, del 2015, ascendeix a 1.480.794 milions d’euros. Això és insuperable! Són massa anys amb un endeutament que ha anat en augment i davant del que no s’ha fet res per aturar. Al contrari, s’han anat estirant les cordes i s’ha permès màniga ampla i au; ara fins al coll i a demanar a Europa que redistribueixi el deute. No anem bé!
8) CAP MENA DE PIETAT. Els Mossos detenen a l'Aldea un conductor que circulava a 229 km/h per l'AP-7. No pot tornar a conduir aquest boig. Carnet retirar  i a fer treballs per la comunitat, ajudant sense cobrar a gent que ha patit accidents de cotxe per imprudència.
La central nuclear de Vandellòs serà sancionada per no complir la normativa contra incendis. Hi deu haver tantes coses que se’ns escapen i que no controlem! Al camp de Tarragona estem rodejats d’indústries de tot tipus i cada vegada que se senten olora rares o quan cremem el sobrant de les petroquímiques. És evident, i així s’ha demostrat, que la contaminació afecta la que vivim aquí. Així que si us plau, tinguem tots ela protocols ben revisats i tot a punt per fer-ho ben fet!
Apallissen dos nois homosexuals a Berga per fer-se un petó en públic. No em surten ni les paraules per qualificar aquests criminals que han donat aquesta pallissa. No hi ha explicació possible, ni justificació. Tota la meva solidaritat amb aquests nois a apallissats. Cap perdó!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. El govern espanyol anuncia que abaixarà l'IVA dels espectacles en directe al 10%. I entre ells els toros, que, en realitat, és el que essencialment volien ells. Els hi importen una merda el teatre i el cinema als peperos ja que consideren que allò és un cau de comunistes i perroflates. El PP va prometre que blindaria la ‘fiesta nacional’ i així ho està fent de manera encoberta per acontentar els seus milers de votant que volen preservar-la.
El Comitè de Venècia, del Consell d’Europa, ha adoptat un dur informe contra la reforma del Tribunal Constitucional espanyol que li atribueix el poder d’inhabilitar càrrecs públics, reforma que com tots sabem és pensada per al cas català. Amb això, Europa deixa clar, per primera vegada, que Espanya ha travessat una línia vermella que no s’ha de tolerar. Des d’aquí ja es va denunciar que era una mesura amb uns tics totalitaris. Però clar, des d’Espanya pocs han aixecat la veu i menys tenint en compte aquesta mena de tripartit que només fa que tocar el violí en la majoria de matèries. Es dubta de la neutralitat del Tribunal i aquí tornem amb el dubte lícit de pensar de la no separació de poders en l’Estat Espanyol.
10) TIP DELS IUESEIS.  Trump prohibeix l'entrada als EUA dels ciutadans de sis països musulmans. El decret, que ja no veta els iraquians, no afecta els residents permanents als Estats Units. Ells a lo seu, en aquest cas vetar els immigrants de nou i per si no n’hi hagués prou recordar-los-hi injustament de la mà de Ben Carson, secretari d'habitatge de Trump, que els esclaus també eren immigrants. Quina manera més indigna de defensar-los! I quina part de gent dóna suport a Trump? Doncs els familiars de persones mortes a mans de criminals immigrants il·legals. Aquests aproven la política de Trump. Tot s’entèn!
Capítol bèl•lic. Els EUA responen Corea del Nord i despleguen un sistema antimíssils a Corea del Sud. I per si no en tingués prou Trump ha començat a ficar-se a la guerra de Síria. Tot i que encara no ho aprovat el parlament ells van fent el que ela hi rota.
Segons Wikileaks la CIA espia la gent a través de mòbils, tauletes i televisors intel·ligents. La notícia ha estat realment una bomba, tot posant de relleu un tema ben candent: quin preu té la seguretat? Amb les noves tecnologies és evident que poden desfer més fàcilment la nostra seguretat. Ara que ho apliquin però per aturar futurs atemptats.
11) LA CAGADA. El líder de la JNC Sergi Miquel compara Colau amb Trump i Le Pen per «populistes». Una comparació que trobo fastigosa i desafortunada. Un flac favor als comuns per guanyar més vots i fer recular l’independentisme. Si aquesta és l’estratègia malament rai!
Mentre que a Lleida treuen voluntaris plaques d’edificis que recorden el franquisme, el PP permet que es tornin a adoptar els noms franquistes als carrers d’Alacant. Cagada monumental! Aquest PP sembla com sempre que més val mirar enrere que endavant. Quina manca de valors!
12) UNA DADA.  Les sol·licituds de patents creixen un 6,6% a Catalunya i representen el 35% de l'Estat. A Madrid cauen un 11,1%. Una mostra més de la bona salut que gaudeix en aquest aspecte el nostre país. A nivell de Pimes sempre hem estat pioners i la cosa continua vent en popa. A més, una vegada més, queda demostrat que el procés i el suposat pànic de les empreses res hi tenen a veure. Catalunya, com la formigueta, pas a pas va fent!
190.000 catalans deixen el cotxe per la bici per als desplaçaments habituals. Molt bona dada, tot i que globalment podria ser molt més bona. Els ajuntaments han destinat recursos a fer carrils bici i arranjar zones per circular-hi. Poc a poc es va regularitzant la situació, tot i que encara estem molt lluny de països com Holanda. Passet a passet i avançar!
13) LA DONA-L’HOME. Amy Krouse Rosenthal, una escriptora de 51 anys amb un càncer terminal, busca una dona pel seu marit. En un article al The New York Times que ha causat una gran impacte per la seva tendresa, la dona fa un homenatge emocional al seu home, amb qui ha compartit 26 anys de matrimoni. Impactant! Realment una història que sembla més una novel•la que la realitat. I és que, tristament, la realitat supera la ficció. S’ha de ser molt forta per assumir aquesta situació i fer aquest pas. Tota la meva comprensió i solidaritat!
14) EL FET. Més de 200 voluntaris recullen brossa en 7 espais naturals en la campanya «Per un Delta Net». Una gran iniciativa que vetlla per un medi molt perjudicat. Caldrien més iniciatives per l’estil i sobretot conscienciar la gent jove que puja perquè aquests actes no siguin fets aïllats.
El preu dels pisos puja un 7,5% a Catalunya. És l'augment més important des del 2007. Fixem-nos que són els millors resultats des de fa 10 anys. Doncs bé, és un senyal evident que alguna cosa s’està movent. No tinc cap dubte que de la famosa crisi s’hi sortirà amb més totxo. Segur que serà potenciant d’alguna manera el sector de la construcció ja sigui per directa o indirectament. I en aquest sentit, el sector immobiliari segur que en té una repercussió.
Els notaris hauran d'assegurar-se que els consumidors entenen les clàusules de les hipoteques. Ja era hora que algú posés una mica de coneixement en la concessió de les hipoteques. Aniria bé un organisme que vetllés perquè els bancs no abusin i perquè la gent entengui el que signa.
15) ELS ‘DURUS’. Els sous de tres alts directius de TMB van superar els 200.000 euros en plena crisi. Clar que si! I la resta de mortals a acoquinar. No hi ha dret! Com es pot tenir tanta barra?
16) EL PACTE. PSOE i C’s avisen Rajoy que no podrà impedir que s'investigui el finançament del PP al Congrés. Tant de bo sigui veritat i no una altra venda de fum del riverians. Ell que es creu ‘el azote de contra la corrupción’ esperem que posi una mica drets a la vella casta i corrupta del PPSOE. Molt em temo però que la paella pel mànec no la té ell en exclusivitat.
17) POR. A una primavera altament al•lèrgica per la concentració de pol•len de xiprers, oliveres i gramínies. Si no plou patirem! Fins a 5 vegades més de concentració de pol•len. A veure si tenim una mica de sort i plou i fa el pol•len a terra i no en queda tant en suspensió, sinó preparem-se per una primavera amargant.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Hongria reintrodueix la detenció d'immigrants, que va deixar de fer el 2013 per les pressions de l'ONU i la UE. No m’agraden aquestes mesures ja que ens deshumanitzen. Si perdem aquests valors malament rai! Una pena!
19) NO ME’LS CREC. S’entesten en vincular Millet i la independència quan Millet estava per donar mostres de la seva amistat amb Aznar i flirtejar amb FAES. Relacionar Millet amb l’independentisme és una falsedat més d’aquesta caverna mediàtica espanyolista. No me’ls crec! Això no vol dir que no vulgui que hi hagi justícia. Justícia i que paguin.
20) EL TEMPS. Ventades brutals a principis de setmana amb cops quasi huracanats de més de 120 km/h. Acabat el vent anticicló i temps estiuenc amb pujada de les temperatures i calor d’estiu.
21) EL TEXT. Més de la meitat dels usuaris no llegeix les polítiques de privacitat dels llocs d'internet que utilitza. Després venen les sorpreses! Com en els contractes cal llegir-se la lletra petita i la lletra en general ja que sempre hi poden quedar coses amagades.
22) EL FRAU. Susana Díaz presentarà la candidatura per liderar el PSOE el 26 de març a Madrid. Ja la tenim aquí! Estava cantat que es presentaria i ara es demostra que tot el procés de la gestora, la investidura de Rajoy i el cop d’estat contra Sànchez van ser una maniobra per obrir el camí a la candidatura felipista de la Díaz.
Cada contribuent català ‘pagarà’ 1.700 euros el 2017 en interessos de deute espanyol. I després encara ens diuen que som lladres! No hi ha dret!
La Guàrdia Civil apunta a Germà Gordó com a peça clau en el cas del 3%. Un empresari penedit l'implicava a ell i a Artur Mas en el cobrament de suposades comissions il·legals a canvi d'obra pública. 30.000 euros que hauria demanat a responsables de Repsol. Què paguin si es demostra i que no tinguin pietat però no només amb Convergència sinó vingui d’on vingui la corrupció i frau. Calen uns nous valors amb els que el jovent pugin ja que vivim en un país que s’ensenya més a buscar la trampa per saltar-se la llei que no pas a educar en uns valora educatius clars.
23) A REUS/AL CAMP. Gairebé un miler de persones signen per la retirada de l'estelada del Parc de Bombers de Reus. Això és el que aporta C’s a la ciutat? Per proposar això ja us podeu quedar a casa. Deixeu que la gent s’expressi com vulgui i on vulgui, i cuideu-vos de coses serioses si us plau!
I tu, per què recicles?». Sota aquest eslògan, l'Ajuntament de Reus ha engegat una nova campanya per promoure el reciclatge. La recollida selectiva aporta beneficis econòmics als ciutadans i el govern utilitzarà aquesta quantitat per millorar diversos àmbits socials com l'educació, la cultura, l'aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa i l'art. Falta molta mentalitat de reciclatge sobretot i especialment entre la gent gran. També estaria bé que l’ajuntament facilités més la feina amb contenidors més propers i més practicables sinó malament rai.
24) NO N’HI HA PROU! Montull diu a TV3 que l'entramat corrupte del Palau ja existia quan hi va arribar. El número dos del Palau de la Música amb Fèlix Millet exculpa la seva filla Gemma.
25) L’EFEMÈRIDE. 72 anys de la mort d’Anna Frank. Haver de recordar-la és de justícia, com a símbol de la barbàrie nazi. De lectura obligatòria El diari d’Anna Frank, per a qualsevol persona que vulgui tenir un testimoni en primera persona de la immoralitat i crueltat d’aquests assassins. En el record! Fem-la present perquè no haguem de lamentar de nou una cruesa tan gran.
El 12 de març de 1965 l'abat de Montserrat Aureli M. Escarré és expulsat de l'Estat per criticar el règim franquista a Le Monde. No podem deixar d’oblidar els pebrots que va tenir aquesta gent en els moments en els que els hi va tocar viure. Van plantar cara al franquisme i més des de dins d’una de les seves potes. El meu reconeixement!
26) NO HO VEIG CLAR. El parlament israelià aprova una llei que prohibeix l'entrada d'estrangers al país que públicament hagin donat suport a un boicot a Israel. Això és la llibertat d’expressió. Gran Israel si senyor. Que els hi vagin rient les gràcies! Perquè tenen molts calers i les grans potències el necessiten i fan cas omís de moltes injustícies que han comès sense anar més lluny contra els palestins.
Cinc anys de presó per al manter que va agredir un agent de la Guàrdia Urbana. El jutge li ofereix com a pena alternativa la deportació al Senegal durant deu anys. Deportació? Quina pena alternativa és aquesta? No ho veig clar de cap manera i és que en el fons aquesta pobra gent ha vingut aquí per treballar. Crec que aprendria més d’una altra manera que empresonant-lo o deportant-lo.
27) ENS HAN DEIXAT. Mor Pere Godall, supervivent de la Lleva del Biberó als 96 anys. Aquest diumenge passat va sortir a Trinxeres de TV3. El meu reconeixement no només al Pere sinó a tota la Lleva del Biberó que va haver de lluitar en la Guerra Civil Espanyola.
28) EL PARIPÉ. El PSOE supervisarà les aliances i pactes del PSC a Catalunya. Pantalons abaixats d’Iceta i cap endins. Perdut queda tot l’esforç del PSUC de tota aquella gent que va lluitar per tenir un PSC lliure i català. Iceta ha anat a fer el paripé a Madrid per confirmar la tapada de boca que des de fa temps el partit volia. Els gurús del PSOE -los jarrones chinos- així ho volien i la gestora colpista dirigida des d’Andalusia ho ha escenificat. Un atac a la independència que tenia el partit. Una llàstima que un tio tan vàlid com l’Iceta es presti al jocs d’aquests mamarratxos. I jo que creia que algun dia veuríem un partit independent de l’espanyol.
29) UN BRINDIS AL SOL. El govern espanyol diu que repassarà les ajudes que reben grups com els de Hazte Oir, ja que van rebre diners de part del govern. Crec que està fet de cara a la galeria. El govern farà el que li semblarà per molt que l’oposició els ho reclami.
30) LA DESGRÀCIA. Al món. Un home amb una destral fereix almenys cinc persones a l'estació de Düsseldorf, a Alemanya i 31  nenes mortes a l'incendi en un centre de menors de Guatemala. Desgràcies que fan entristir el cor més fort!
Estrès, pèrdua de parla, tristesa extrema o orinar-se involuntàriament. Seqüeles de guerra en infants sirians, avisa Save the Children. Pobres nenes i nens! La imatges són testimonis vius del que arriben a patir aquestes criatures desemparades. Fem el que sigui ajudem per favor!
A Catalunya. Dos fet ens han posat la pell de gallina en veure la crueltat de la que és capaç l’ésser humà. Un home borratxo i drogat atropella una noia i l’arrossega 500 per terra. La noia ha quedat molt mal ferida i si es recupera tindrà seqüeles serioses. Mentrestant, un altre home apunyala la seva parella, embarassada, i li mata el fill a Barcelona. M’agafa una ràbia i unes ganes de plorar que... com pot ser tant cruel una persona? Si hi ha un déu -que hi és- no pot acollir com un fill aquest assassí. En els dos casos no hi pot cap mena de pietat. El mínim que es mereixerien és que ells tractessin amb la mateixa crueltat que ells han tractat aquestes pobres noiea.
31) LA MODA. La submissió química. Arran del reportatge que van fer a TV3 em vaig posar al dia d’una nova xacra en la nostra societat. Gent que es dedica a drogar a noies de manera que es tornen submises, inhibides i no són capaces de mostrar cap resistència. Llavors aquests malparits abusen d’elles sols o en grup. Terrible! L’endemà la noia no recorda res! Cap mena de pietat amb aquests fills de puta!
32) QUÈ CELEBREM?  08/03 Dia internacional de la Dona. Es calcula que caldran 170 anys per trencar amb la desigualtat salarial entre homes i dones. La dada emprenya! Hem de fer molt més i accelerar aquest procés per aconseguir la partitat d’una vegada per totes. Ens hem de deixar d’excuses i acabar amb aquesta desigualtat. A celebrar doncs els dia de la dona amb tot el orgull i a reivindicar-ne la màxima igualtat en tot.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Els pacients de càncer tractats amb la psicologia positiva afronten millor la malaltia. I és que la positivitat és clau en la vida, no en tinc cap mena de dubte. Només cal que ens mirem a nosaltres mateixos. Rendim més i millor els dies que estem de bon humor i ens prenem  les coses més positivament. Amb les malalties encara més! Et dóna forces no saps ben bé d’on per afrontar-ho millor. Seguint amb el càncer he vist un reportatge aquesta setmana en el que es tracta la malaltia no tant invasivament i a sac amb la químio. Es tracta d’entrar realment allà on hi ha les cèl•lules tumoroses i atacar-les en aquell punt. Investigadors diuen que el càncer acabarà curant-se en breu.
34) CIÈNCIA/SALUT. 1,7 milions de nens de menys de 5 anys moren cada any al món per la mala qualitat ambiental OMS. La dada és esgarrifosa i més si parlem de mortalitat infantil. S’ha de fer molt més per protegir els nens; són el futur i sense futur la humanitat està perduda!
Primeres restriccions de vehicles a Barcelona. Els cotxes de més de 20 anys no podran circular per l'àrea de Barcelona a partir del 2019. Més del 60% de la contaminació la provoquen els vehicles i 2 de cada 3 venen de l'entorn de BCN. El passat dijous vaig veure un reportatge on sortien imatges de la Barcelona dels anys 80 que glaçaven la pell pel degradada que es veia. Realment els jocs olímpics van dur-nos una Barcelona que avui atrau a mig món. Doncs bé, en tots aquesta anys també s’ha descobert que la capital i els seus voltants estan colgats de contaminació. S’han anat prenent mesures com reduir la velocitat. I ara ja s’aposta per la reducció d’entrada de vehicles contaminants. Ben fet! Tota mesura és benvinguda si afavoreix el medi i la gent clar.
35) EL DESCOBRIMENT. El desgel a l’Antàrtida ha deixat al descobert una superfície de terra i pedres que feia milions d'any que era sota el gel. Ara es veu que l’estudiaran per veure ben bé que succeïa en aquell temps. Apassionant! Saber que aquella terra ha estat intacta durant tant anys, buff! Quina passada!
36) L’ESGLÉSIA. 4 anys de l’elecció del nou papa Francesc. Ha fet que l’església faci un canvi de rumb, però no el suficient com per atraure a nova gent, sobretot jovent. No s’ha fet el suficient en temes com l’avortaments, el paper de la dona, el celibat o l’homosexualitat entre altres. Hi ha molta feina per fer encara.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Cas Palau. Millet admet comissions del 4%: "El 2,5% per a Convergència, el 0,5% per a Montull i l'1% per a mi". CasPalau. Els del Pdcat ho neguen així com els de Ferrovial. Ai senyor! Hi ha un ‘marrango’ muntat aquí que no se salva ni l’apuntador. Fot fàstic t’ho miris per on t’ho miris i la gent en té un tip i l’olla plena de corrupteles, tants per cents, adjudicacions a mà, tràfic d’influències i sobretot de mentides. Prou! Volem fer net i començar una nova etapa sense la xacra de la corrupció planant sobre casa nostra. Per fer-ho cal aixecar totes les estores i ventilar-les bé peti qui peti.
38) L’ANÈCDOTA. Ridícul internacional de Rajoy negant una pregunta en anglès a un periodista de la BBC. Veient el vídeo -que recomano- queda totalment retratat, com sempre. Que se n’adoni el món del tros d’inútil que tenim de màxim representant a Espanya. No és ja que no sàpiga un borrall d’anglès sinó que a més treu el torn de paraula del periodista i el deix amb la paraula a la boca i dona el torn a un altre perquè li ensaboni l’esquena amb una altra pregunta fàcil.
Vídeo viral de la BBC en el que apareix un corresponsal de la cadena en directe i per darrere hi surten els seus fills ‘liant-la’ darrera. En sec surt la mare apartant els nens perquè no molestin. I tot en directe! Realment fa gràcia. Com sempre s’hi ha volgut veure una part negra dient que la noia era una assistent, quan en realitat era la seva esposa. Fins i tot s’ha obert una campanya per les famílies interracials.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Vargas Llosa: Podemos es la mayor amenaza para los periodistas desde la Transición, "salvo quizá ETA". Ara que es deixa veure més aquest ‘pajaru’ des de que està amb la Preysler realment deix anar cada perla de l’alçada d’un campanar. Ja em diran si aquest és part del nous pensadors espanyols. Amb tios així tornaríem a l’Espanya de l’esclavitud, les colònies i els senyoritos. Torna a un segon pla home. Escriu i limita’t a fer aparicions al costat de la barbie anada a menos. I calla home que estàs més guapo, més valdria així, abans que dir aquest estil de barbaritats fruit de la ignorància.
40)  LA REFLEXIÓ. José Antonio Marina: "Les escoles haurien de generar talent, és a dir, un bon us de la intel·ligència" (filòsof i pedagog). Quina gran veritat! Com més van sobretot els instituts cada vegada pitjor. Classes massificades, desmotivació, manca de recursos, no conèixer els alumnes, falta de respecte i desorientació dels alumnes... No tenim un bon sistema! I el més trist és que ja no s’ensenya a pensar a les persones i això es nota molt. Evidentment, no es poden fer grans generalitzacions però el que si que es pot dir és que n’hi ha massa. I això repercuteix sobre la qualitat de les persones que més endavant ocuparan llocs decisius. Si perdem una de les essències de l’ensenyament que és ensenyar a pensar i a ser crítics voldrà dir que l’ensenyament està començant a morir.