APARTATS

5 de març 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2702-050317


1) ÉS UNA VERGONYA. Investiguen la troballa d'una vuitantena de gossos morts en una finca de Tossa de Mar. Els cadàvers dels animals estaven embolicats en bosses d'escombraries en una finca propietat de la mare de la veterinària de Vidreres, suspesa per mala praxi. Totes les sospites estan ben obertes. Ja es veu a venir que darrere hi ha alguna cosa que no rutlla. Hem d’aturar com sigui el maltractament animal sinó ens convertim en còmplices d’aquesta xacra. Com en molts altres casos, cal una educació ben acurada des de ben petits per fer estimar a la canalleta entorn i animals. Si no ens esforcem en fer-ho en convertirem en sers indignes. No al maltractament animal!
2) PER APLAUDIR. Després d'haver aconseguit el Gaudí, el Goya i la Palma d'Or de Canes, entre d'altres, 'Timecode' no ha pogut aconseguir l'Oscar al millor curtmetratge de ficció, que s'ha endut 'Sing'. Com a reusenc, és un orgull veure com malgrat tot la gent es capaç de crear i composar obres mestres. Per molt que no l’hagin aconseguit ha quedat palès la bona feina i el bon treball de l’equip. Així que felicitats!
Intervenen nou quilos de cocaïna a un viatger a l'aeroport del Prat que els portava amagats en productes cosmètics. Ben rebuda la bona tasca dels cossos policials. Aquesta traficants se les empesquen totes per passar droga. Cal seguir estant amatents! Bona feina!
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Els Mossos demanen un enduriment de les penes per robatoris en domicilis. Ara no implica presó, amb penes d’1 a 3 anys. Ho trobo completament imprescindible. Qui la fa l’ha de pagar sinó no s’aprèn la lliçó, així que totalment a favor de l’enduriment de les penes. Tot plegat però hauria d’anar acompanyat de treballs en favor de la comunitat a la que ha fet mal
4) EM SAP GREU. L’aragonès i el català en perill a l’Aragó. Hi ha molta gent que el comprèn però molt poca el parla i cada vegada menys. La imposició del castellà per bé o per mal, acabarà per desplaçar l’ús de les altres dues. És un símptoma més del que succeeix en aquesta Espanya centralitzada i borbònica, on tot va de Madrid a la perifèria. En aquest sentit la ‘lengua del imperio’ sempre acaba imposant-se i sempre acaba guanyant sobre la resta que intenten sobreviure. És una situació diglòssica que la gent també permet amb la seva conducta. Allà cadascú amb la consciència i amb les seves preferències. Si a més al darrere hi combines una política totalment en contra tens encara més números de perdre-hi. Una llàstima que ni es sigui capaç de mantenir o recuperar el que els seus avis van defensar.
5) QUE N’APRENGUIN. Declaració Homs pel 9N. Homs defensa que el govern no podia aturar el 9N i que l'advertència del TC era "inconcreta". No es va retractar de res i va dir que ho tornaria a fer. Nova declaració de Mas ara com a testimoni i nova manifestació de catalanitat a les portes del Suprem per deixar ben clar que els polítics no estan sols. De tota la declaració em quedo amb una frase que per mi il•lustra la situació real del fet: el jutge li va dir a Homs que no era a casa seva. Amb tots aquests anys és com ens han fet sentir a molts catalans; ens han fet sentir que no ens volen. I el que hem fet és buscar una sortida del pou per començar una etapa nova en solitari, alliberats dels topes d’Espanya. I lluny de respondre amb diàleg més enllà dels prejudicis responen amb els tribunals vers aquells agents que s’han posat al capdavant d’aquesta iniciativa. Voler fer veure que per culpa del deliri d’uns polítics la gent s’ha tirat al carrer és no entendre res. És analitzar la qüestió catalana asseguts en un bar de Madrid menjant xurros, aliè al que passa més enllà del melic de la capital. En qualsevol cas, tot el meu suport a Homs. Mai estareu sols!
C’S trenca amb el PP a Múrcia. I de nou torno a  aplaudir a C’s. Així com els he criticat moltes vegades de demagogs, sobretot quan parlen de Catalunya i Tv3, com per exemple de nou ha fet Rivera a A3, respecte a la cobertura del judici pel Palau. En Rivera, faltant a la veritat com moltes vegades fa, ha dit que la tele autonòmica no cobreix el cas Millet ja que això perjudica a Convergència. Cosa que senzillament és mentida ja que tot això es cobreix en directe pel 324. En qualsevols cas, pel que fa referència al cas murcià els aplaudeixo davant el ‘dontancredisme’ del PP. Ara a ser més crítica i a no oblidar que el PP governa gràcies a vosaltres.
6) NO HI HA RES A FER. Joan Tardà destapa que la Zarzuela té una hípica particular. Hehehe clar que si! I piscina i platja i heliport! Olé! Visca Espanya! El món en crisi i ells amb tota la barra vivint del ‘cuento’. No hi ha dret que els espanyols -se’n sentim o no- haguem de pagar les caceres, les fulanes i les hípiques d’aquests vividors. Diguem prou als borbons i a la reialesa i a la monarquia! Prou!
7) CALDRIA MILLORAR. Catalunya perd competitivitat en el rànquing de regions d'Europa. De 263 regions europees, Catalunya se situa al lloc 153 en competitivitat. Treu bona nota en salut però suspèn en ensenyament, eficàcia del mercat de treball i en tecnologia i innovació empresarial. Mala nota en transparència. Doncs si! Sento les paraules de la Soraia enfotent-se’n de Catalunya en tant que suspèn en diversos àmbits i em cau la cara de vergonya. Hem de ser els millors en tot sinó caurem en la mediocritat i mai podrem viure alliberats en plenitud. Estic segur però que si Catalunya pogués disposar de tots els ingressos que genera i administrar-los ella mateixa segur que es millorarien molts àmbits.
8) CAP MENA DE PIETAT. Tres periodistes del diari «El Mundo», a judici pel compte bancari de Xavier Trias a Suïssa. Demostrat que el que van dir va ser inventat doncs que paguin amb una bona multa la falsedat que es van inventar, que reconeguin públicament que van mentir i que demanin perdó.
Denuncien un camioner que conduïa per l'N-II a l'Alt Empordà multiplicant per sis la taxa d'alcohol permesa. Cap pietat vers aquest malparit. No pot tornar a conduir mai més i punt!
El fiscal veu «clar i palmari» que Unió es va beneficiar de forma injustificada d'una fundació afí. El fiscal; darrerament els fiscals tenen molta feina pel que els hi interessa i més si cal fotre merda contra Catalunya. En fi! Que investiguin i que dictaminin!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. JxSí registra una reforma del reglament del Parlament que possibiliti una tramitació exprés de la desconnexió. Doncs clar que si! Nosaltres passet a passet anem fent el nostre camí per molt que la Soraia i la Bañez alliçonin sobre el fet que Espanya i Catalunya han de seguir juntes. A Catalunya tothom pot donar lliçons, en canvi Espanya no escolta mai.
Venturós veu com una «victòria» la sentència absolutòria i creu que pot esdevenir un precedent. Un bri d’esperança en aquests tribunals massa polititzats. Faltaria més que no despenjar una estelada en les votacions fos un delicte. Menys mal que encara queda una mica de cordura entre els acusadors.
Catalunya continua liderant la creació d'ocupació. Però alguns continuaran explicant exactament el contrari. S’ha generat ocupació però cal explicar a la ciutadania que és massa precària, que és de curta durada i estacional. Per tant cal millorar tots aquests paràmetres perquè hi hagi una societat de treballadores i treballadors més justa i eficient.
10) TIP DELS IUESEIS.  Gala dels Òscars plena d’errors i poca crítica cap a Trump. Quina imatge de nou ha donat els iueseis; i els ha vist tot el món. Sort encara del fair play dels perdedors ja que un altre l’hauria pogut ‘liar parda’. Per a més inri poques crítiques al tarat de president que tenen. I mira que en diu de l’alçada d’un campanar. El darrer dels deliris trumpians és que vol augmentar el pressupost militar. Afirma que les guerres es fan per guanyar-les que els EUA’s ja no les guanyen. I lo més lamentable és que aquests diners els ha tret de la reforma que va fer Obama per permetre assistència sanitària per a tothom. Per acabar-ho d’adobar, s’ha confirmat una mena d’alta traïció al seu entorn. Jeff Sessions, fiscal general, ha estat desmuntat pel Washington post. Va mentir sobre les converses que va mantenir amb Rússia. Veure’l ha permès reblar la mentida que ni ell es va creure. I és que en el món de la post veritat ell és el puto amo com diria el Guardiola. Sense anar més lluny ara ha acusat  l’Obama de punxar-li el telèfon i espiar-lo, arribant a dir-li malalt i tot. Ai senyor! Desperta odis i passions i la gent fins i tot ja s’esbatussa pel carrer per criticar-lo o defensar-lo.
No tot són crítiques als estimats iueseis. A part de fer bones pelis i haver inventat la coca-cola, tenen bon paladar. La crítica americana més influent tria un priorat com el millor de 2000 vins espanyols i sud-americans. Benvingut sigui! Aprofito l’ocasió per donar el meu suport candidatura del Priorat per entrat a formar part del patrimoni de la humanitat.
11) LA CAGADA. Marie Lepain va publicar unes imatges d’execucions islamistes i ara és culpada per això. Ella es pensava que encara es faria més popular i el que va fer és un ridícul espantós; a part de ser una falta respecte intolerable d’aquesta feixista. Cap pietat contra aquests miserables.
12) UNA DADA.  El resultat d'Ercros el 2016 dóna un benefici de 45,16 milions d'euros, més de sis vegades l'obtingut el 2015 i equivalent a un increment de 37,92 milions d'euros. Això si! Amb retallades, contractes de merda i escurçades de plantilla. Ara que premiïn els treballadors que dia a dia han permès amb seu treball que l’empresa refloti la seva situació, sinó tornarem -que de fet ja hi som- en una etapa molt propera a la de les tesis de la plusvàlua de Marx.
13) LA DONA-L’HOME. Empar Marco, ratificada com a directora de RTVV gràcies als vots del Botànic – laveup. Tant anys de veure-la de corresponsal a València ja s’havia convertit en una clàssica de la tele nostra. És una gran notícia que hagin pensat en aquesta professional. Felicitats!
14) EL FET. La Generalitat multa per primer cop dues famílies de Girona per no portar els fills a l'institut. Bon començament! Amb aquests temes cal ser molt més estricte. Trobo molt bé aquesta mesura. I és que en aquesta societat en la que els pares, en gran mesura no poden -o no volen- cuidar-se dels fills, el paper de les escoles i els instituts és vital, ja no només per ensenyar sinó per educar i disciplinar. Per tant, ben fet!
15) ELS ‘DURUS’. Cas Palau. Una vergonya darrere de l’altra i encara conyes que la setmana que ve serà molt divertida. Va home va! Que els hi facin tornar tot el que van espoliar i que els deixin morir com a rates immundes a la presó. Ah; i que destapin totes les clavegueres que hi ha darrere i que caigui qui hagi de caure. Primer de tot volem un país net de corruptes.
Barcelona destinarà prop de 18 milions a famílies vulnerables amb fills menors de 16 anys. Una bona mesura! Aquí tot el meu reconeixement.
Segons Overblog, el pare de Rajoy rep 5000 euros al per ser atès mentre 421.000 persones esperen rebre ajudes. Quina barra tu! I aquí ningú diu res! No hi ha dret que hi hagi aquest tracte discriminatori. Lamentable!
16) EL PACTE. Entre Movistar, Orange i OnoVodafone per apujar les tarifes. I tant! Com no pot ser d’una altra manera! Els grans lobbis de les elèctriques apugen els preus i el govern no fa res. Ara és el torn de les telefonies. I el govern prefereix deixar-los seguir amb les pujades abans que posar una mica de control. Patètic!
17) POR. Les denúncies per abusos sexuals es disparen prop d'un 70% a la regió policial de Ponent el 2016. Una dada terrible que cal combatre amb tota contundència sigui allà on sigui. Qualsevol mesura es queda curta per evitar una agressió d’aquest tipus. Així que siguem molt curosos i no deixem el tema per un altre dia, gràcies. Ens podrem congratular l’any que no hi hagi cap agressió.
Suècia recupera el servei militar pels conflictes amb Rússia. Això et dirà com està el món. Els russos no diuen res i funcionen a l’asiàtica: en silenci anar fent mal als enemics de sempre. Els EUA per una banda i Rússia per l’altra; feina rai. I ja no dic res del Japó, la Xina, Corea... Esperem que només sigui una nova guerra freda. La cosa però pinta més complexa!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Felipe VI, que ha fet acte de presència a la inauguració del Barcelona Mobile World Congress, ha evitat aproximar-se a saludar les empreses catalanes de l'estand de la Generalitat de Catalunya. Com que l’any passat el van criticar i van tenir els pebrots d’acostar-se-li i fer-li retrets, enguany ha dit: -saps que ‘mejor no saludo este año’. Diu molt de la mesquinesa del personatge. Un dia que pot saber de primera mà les inquietuds de la gent i el tio passa! Aneu a cagar a la via família real!
19) NO ME’LS CREC. Frontex culpa les ONG de facilitar el tràfic de persones. L'ONG Proactiva Open Arms ho nega i assegura que sempre actuen sota supervisió de la guàrdia costanera. No me’ls crec i punt. La tasca que fa l’ONG és altruistica, impressionant i és evident que ajuden aquella pobra gent sense més. Una feina que hauria de fets pels govern que passen.
20) EL TEMPS. Febrer més càlid dels darrers 13 anys. I lo que queda. No cuidem el Medi i la terra va escalfant-se i morint-se. Setmana marcada per l’anticicló. La nit del divendres ha estat passada per aigua i pedra. Les muntanyes dels voltants han aparegut emblanquinades. La temperatura ha baixat força i el vent ha bufat potent fent caure arbres fins i tot, deixant sense llum diversos pobles com Colldejou.
21) EL TEXT. Un tuitaire escriu un text en el que diu que somiava amb «volar la Moncloa» accepta una pena de dos anys de presó i 5.000 euros de multa. Allò que diem. Un tio -tarat, tot sigui dit- diu aquesta animalada i li cauen 2 anys. Quants anys li han caigut a l’Urdanga, Rato, Blesa? I quants n’hi cauran a Millet i Montull? Realment una incoherència que a rapers o tuitaires els hi passi això i als altres no. No s’entén!
22) EL FRAU. Els sis fills de Ruiz Mateos estan acusats de delictes d'estafa, blanqueig de capitals i alçament de béns. –‘Que te pego leches’- i tot el que vulguis al final però s’ha demostrat que tota aquesta colla eren una tropa de delinqüents a diferents nivells. Als anys 80, la gent es va posar al costat del pare amb els problemes empresarials que el Boyer va perpetrar sobre la seva empresa. Després amb el Rayo i tota la patoleia de negocis amb el flam Dhul i l’acusació de persecucions constant, així com problemes a diari amb els seus treballadors, van fer veure a la gent que no el pare dels Mateos no era cap sant! Ell es va anar retirant de la vida pública i van prendre el protagonisme de les seves empreses els fills, els quals han demostrat no ser aigua clara.
23) A REUS/AL CAMP. Es calcula que els operaris de neteges de Reus recullen una mitja de 1.000 excrements de gos al dia, un servei que té un cost aproximat de 42.000 euros. Doncs ja en si, amb l’incivisme generalitzat que hi ha, no s’ha de posar multes a tort i  dret? Doncs clar! Multa ‘al canto’ i que n’aprenguin. Al barri del Carme n’estem farts que se’ns caguin a la porta de casa i a la del pàrquing. No hi ha dret! Ah i una altra cosa. Les ‘mamis’ del carrer de Gornals i voltants que alimenten els gats se carrer que paguin elles l’esterilització dels mateixos o multa. Ja n’hi ha prou! Els veïns ja n’estem farts!
Els Mossos comptabilitzen 26 intents d'homicidi l'any 2016 al  Camp de Tarragona. Quina pena que com a societat no puguem detectar i tractar aquestes persones com déu mana. És una via escapatòria que massa sovint es pren davant de la desesperació. S’ha de ser molt valent per prendre una decisió d’aquest estil. Per a la família és un doblement dur i si de per si ja et fas preguntes amb una mort normal, imagina les que et deus fer en aquests casos.
Detenen a Reus 5 narcotraficants colombians que produïen cocaïna. Bona feina!
Final de festa de Carnaval amb robatoris a la Palma. Enguany s’han consolidat i ja feia anys que la cosa durava. En aquesta oportunitat es va poder agafar els autors enxampant-los en plena feina. El modus operandi era amb un estri punxent foradar les motxilles o les bosses per extreure’n mòbils o carteres.
Tres tombs a Reus. Passa carrers que s’ha fet pels carrers se la ciutat commemorant la festa de sant Antoni, patró protector dels animals.
Punt final a les obres de remodelació de les places de la Llibertat i de la Farinera, a Reus. Bé; en gaudirem, especialment de la Farinera, un cop tretes les terrasses de la Ferreteria. Recuperem una placeta preciosa de la ciutat.
24) NO N’HI HA PROU! El propietari de l'arma homicida del crim d'Aspa diu que es va descuidar l'escopeta i que l'acusat li va agafar. Doncs mira; resultat: dos morts! Quina explicació donem a les famílies dels pobres agents rurals? No estem parlant d’una joguina o un mòbil sinó d’una arma amb la que es pot fer molt mal. Una part de responsabilitat també té.
25) L’EFEMÈRIDE. Dia de l’eficiència energètica. Fet que molts governs es passen pel forro. Cal vetllar pel medi a tots els nivells i si al fer obra nova podent aixecar edificis més sostenibles és la nostra obligació. Cal que des de ben menuts els nens entenguin de què va tot plegat. Només així seran més respectuosos amb el medi.
26) NO HO VEIG CLAR. La interpretació que ha fet Puigdemont del Consell de garanties estatutàries en referència al referèndum. El fet rau en que els diners per fer-lo estan en l’apartat de consultes i processos electorals que en consell no qüestiona. Gent entesa en Constitucions ha dit que el president s’equivoca. En qualsevol cas ha quedat clar que el referèndum es farà igual. Tot plegat s’ha vist com una mena de gol en pròpia porta del mateix independentisme.
27) ENS HAN DEIXAT. El Palomino (Bernardo Cortés) als 83 anys ha mort. Formava part d’aquella Barcelona plena d’immigrants castellans que tocaven la guitarra i es composaven una cançó o et feien uns versots improvisadament.
28) EL PARIPÉ. «Catalunya amb Espanya, Endavant», el lema del congrés del PP de Catalunya que entronitzarà García Albiol. Clar! Tot ben lligat i al sac. No es presenta cap altre candidat -o no volen que es presenti- i ja tenim candidat escollit. A mi ja m’està bé! És el millor candidat realment, almenys el més representatiu de la demagògia i mentida permanent en la que viu el PP a Espanya i sobretot a Catalunya.
29) UN BRINDIS AL SOL. Patxi López assegura que Catalunya és "una nació cultural", definició inclosa també a l'Estatut andalús. Carai, si que li ha costat anys fer aquesta deducció; el feia més intel•ligent, però pel que es veu la saviesa es serveix en got de xupitos. I tot i així encara no acaba de precisar bé. Sr. López els catalans som una Nació i punt!
30) LA DESGRÀCIA. Aquesta setmana ha anat d’incendis amb víctimes mortals. Primer un incendi a Manresa en el que tant l'home com el seu gos han mort intoxicats pel fum. I el segon a Santa Coloma de Farners, on han mort una dona de 97 mentre que el seu fill, de 70 anys, ha resultat ferit greu.
31) LA MODA. Puticlubs amb nines. Vaig sentir la notícia i la veritat és que la primera reacció va ser pensar: quina fricada. Està ben pensat per això. Nines que simulen heroïnes i que tenen un cossos de peli. Ja han dit que després de cada ‘servei’ seran netejades en profunditat. Com diria aquell: o renovar-se o morir!
32) QUÈ CELEBREM? Dimecres de cendra, inici de la Quaresma i Tres tombs. Ens posem en camí de la setmana santa. El primer dimecres de cendra a les esglésies es fa la imposició de la cendra resseguint el senyal de la creu en els fidels. Això vol dir que entren en la quarantena de dies finals abans de setmana santa. A partir d’aquí la creença fa que ela divendres siguin de desdejuni i no es mengi carn, com a reconeixement a la mort de Jesús. Molts pobles encara celebrem les darreres tongades dels tres tombs, com en el cas de Reus.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. En un informe de 6 mesos, constaten que a cap mitjà s'arriba al 50% de paritat entre dones i homes. Només el digital "Catalunya Plural" i les tertúlies de Televisió de Catalunya ofereixen el mínim de paritat, el 40%. Catalunya Ràdio s'hi acosta amb un 37%. Evidentment, ens ho hem de fer mirar per poder igualar en sexe els mitjans catalans.
34) CIÈNCIA/SALUT. Una manera diferent de fer un donatiu. Més de 20.000 fàrmacs recollits en la campanya Medicaments Solidaris. Un gest que hauríem de fer més sovint i que pot beneficiar a moltíssimes persones que van escassos de recursos.
35) EL DESCOBRIMENT. Fer una barra de pa contamina tant com fer quatre quilòmetres i mig en cotxe. 'impacte més gran --més de la meitat del total-- és a causa del conreu del blat i que més del 40% d'aquest impacte es pot atribuir a l'ús de nitrat d'amoni com fertilitzant. Quina dada noi! Ja hi ha prou merdes arreu només falta que es contamini en la producció de pa. Necessitem un món més sostenible sinó no només el matarem a ell sinó que ens aniquilarem a nosaltres mateixos.
36) L’ESGLÉSIA. El polèmic autobús d'HazteOir arriba a Catalunya: «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva». Parlen que estan en minoria degut a la inquisició gai. Sentir els mots que surten de la boca d’aquesta gent fot realment angúnia. Sembla que haguem tornat a l’edat mitjana. Però aquest discurs no està massa allunyat del que pronuncia Manos Limpias y molts sectors espanyolistes. Realment penós! En qualsevol cas és la opinió d’un sector. La polèmica ha tornat a esclatar amb la immobilització del bus de la campanya. Jo la veritat és que no l’hauria prohibit. Que circulin i diguin ben alt el que pensen; és la millor manera que els mateixos es retraten i mostrin l’escòria que són. Encara després has d’aguantar que et diguin que no hi ha llibertat d’expressió. Quina angúnia!
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Vaga d'estudiants i professors contra les elevades taxes universitàries. Tot el meu suport amb els manifestants ja que és una indignitat els preus que els hi fan pagar per estudiar. Crec que va ser la fórmula que van trobar per fer més elitista l’estudiar ja que massa gent accedia a estudis universitaris. Si a més hi afegeixes que ets català, en comparació amb altres comunitats, encara pagues més. Indignant!
38) L’ANÈCDOTA. El grup del "sinpa" de 2.200 euros en un bateig, relacionat amb un de 10.000 en una boda. Fan una festa, en donen una paga i senyal i a l’hora de pagar foten el camp. Una darrera moda tu i amb xifres força elevades. Cada dia se les empesquen millors.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. "Les dones han de cobrar menys que els homes. Són més petites i menys intel·ligents". Korwin-Mikke, eurodiputat polonès. No sé com aquest bastard segueix sent diputat a Europa. No pot tenir veu aquest ignorant. El discurs que va fer l’altre dia és un clar i trist exemple del que pensa un sector de gent a Europa. Un sector perillosament massa proper a l’extrema dreta. El colmo és que un polonès pugui negar l’holocaust com defensa aquest tarat. Va haver de ser la diputada espanyola del PSOE Iratxe Garcia que li va espetar a la cara que ella era allà per defensar Europa de gent com ell.
40)  LA REFLEXIÓ. –‘Els bancs ja no donen res’-. Aquesta frase me l’està repetint dia rere dia mon pare. I és que cap aquí anem! Anem vers el camí que serà pagar per poder tenir els nostres propis diners en un banc. És el nou enfoc que els lobbis econòmics han considerat. No volen que hi hagi diners als bancs, sinó que pretenen que la gent ens els gastem més sovint. Si vols deixar diners al banc el que has de fer és fer-los jugar arriscant perdre’ls fins i tot; aquests si que els interessen. En qualsevol cas,  la pregunta que em faig jo és: qui mira per la gent?