APARTATS

18 de juny 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 12-180617

1) ÉS UNA VERGONYA. La Fiscalia, contra l'acte de la data i la pregunta. En la seva línia. L’estat ja abans que s’anunciés havia sentenciat que era il•legal i ara la fiscalia fa el següent pas. Una vergonya més al descobert. Una mostra més de la no separació de poders de l’estat.
2) PER APLAUDIR. Catalunya regularà les cases de criança amb fins a quatre nens a cadascuna. Em sembla molt bé que es regulin aquestes activitats i més sempre que hi ha nens pel mig. S’ha posat de moda que una mare o una mare es quedin en un pis per cuidar els fills d’altres pares mentre aquests no se’n poden fer càrrec. S’apunta a què es demanarà una titulació professional.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR.  Eurodiputats catalans desobeeixen i parlen en català per primer cop al parlament europeu. Ja està bé. A més l’encarregat del Parlament no hi va posar pegues, simplement que no es podria traduir ja que no hi havia infraestructura. No crec que sigui una llengua tan minoritària a la UE, es calcula que hi ha més de 10 milions de parlants. Que hi hagi igualtat a nivell lingüístic d’una vegada.
4) EM SAP GREU. Em sap greu que encara hi pugui haver actituds la que ha denunciat l’Amina Hussein: -‘Molts m'insulten per donar suport al referèndum de Cat. "Si ets immigrant, no has de ficar-te on no et demanen". 0 por. Diré el que penso’-. Clar que si! Tot el meu suport! És una més en la nostra societat, faltaria més! Faltaria més que algú pogués limitar la llibertat d’expressió d’una persona pel fet de tenir un altre origen. De lloc ho és aquella persona que se’n sent i s’hi implica i tant és que es digui Vàzquez, Husseín o Partal.
5) QUE N’APRENGUIN. Estrasburg condemna Espanya per la inhabilitació de l'expresident del parlament basc Atutxa. Doncs una més per rebatre el feixisme que és viu en l’estat. Una més que corrobora la manipulació dels poders i tot per expressar una opinió diferent o una manera de fer diferent del que esta establert per llei. Senyors: si som demòcrates de veritat les lleis hi han der ser clar però es poden canviar seguint l’evolució dels temps. I tot pensament és vàlid mentre tingui un raonament i una causa de ser i no perquè sigui diferent del que estableix l’estat ha de ser violentat. És una condemna que ha de fer obrir els ulls al govern espanyol que la política s’ha de combatre amb política no amb la justícia a la carta.
6) NO HI HA RES A FER. I és que és constant l’apologia que es fa del feixisme a Espanya i queda indemne. Han arxivat el cas del cant del ‘Cara al sol’ i les salutacions feixistes en l’enterrament d’Utrera Molina. El que dèiem: silenci pel que els hi va bé a ells i mirar cap a una altra banda i judicialització del que va en una altra línia que no sigui la que ells volen. Això no és una democràcia a la carta? És a dir una ‘cartocràcia!
7) CALDRIA MILLORAR. Els nous preus de l'escola bressol posen en alerta les famílies de renda mitjana. El curs que ve, algunes famílies de Barcelona hauran de pagar 100 euros més cada mes; de 289 passaran a 400 euros. Doncs molt malament! Aquestes activitats haurien de tenir uns preus que fossin assequibles per a la majoria de la gent. O almenys tenir en compte les rendes de les famílies. Alguna cosa similar com el que passa amb el pagament dels medicaments.
8) CAP MENA DE PIETAT. Amb Rafael Hernando. El portaveu del PP, en la moció de censura a Rajoy, lluny de rebatre amb arguments es va ficar amb la portaveu de Podem Irene Montero en tant que és la parella de Pablo Iglesias. Va dir: Irene Montero: "Hay quien dice que estuvo mejor la señora Montero que usted, pero no diré yo esto porque si no, no se que voy a provocar en esa relación". No es poden tolerar aquest tipus de comentaris i menys en la cambra. És un exemple fastigós del que encara pensen i són molts homes. Lamentable!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Moció de censura a Rajoy de Podem. Esquerra dona el sí a la censura a Rajoy i el PDeCAT s'absté i en demana una que tingui èxit. Estic d’acord amb la moció e censura però crec que s’hauria de fer més tard. La clau la tenen Podem i el PSOE i han de comptar també amb C’s si volen fer fora del govern aquesta xusma. I aquí és un exercici d’estar el que cal. Cal deixar a una banda els partits i fer un acord clar, més enllà de les ideologies, per fora Rajoy. També m’ha semblat lamentable l’abstenció del PDECat; no anem en lloc així. Claredat; amb aquesta gent cap tracte! Després de tot el que han fet i han contra Catalunya no podem abstenir-nos, hem de fer fora a Rajoy com sigui.
10) TIP DELS IUESEIS. Una setmana completa als EUA. Trump, ha estat demandat per rebre diners de governs estrangers. S’ha iniciat una investigació per possible obstrucció a  la justícia. Tot ha passat coincidint amb el tiroteig de James Hodgkinson contra congressistes i amenaces al president i els republicans. Al mateix temps, el món segueix avergonyint-se d’aquest personatge. John Bercow, reelegit president de la Cambra dels Comuns, ha dit que Trump no hauria de poder parlar al Parlament britànic. Ell, com ja ens té acostumats, fent amics arreu. Acaba la setmana aquest ninot del Trump fotent per terra una altra bona feina per Obama: les relacions amb Cuba. Es reforcen les restriccions al turisme i els negocis amb l'illa. L'ambaixada dels EUA a Cuba continuarà oberta.
11) LA CAGADA. "Cuanto peor, mejor para todos. Y cuanto peor para todos, mejor. Mejor para mí el suyo. Beneficio político" Mariano Rajoy. No caldria ni comentar el nivell del personatge; n’ha dit tantes de xorrades! Simplement dir que és lamentable que aquest individu pugui ser president d’un país seriós. Com és que els espanyols no el penalitzen? És una vergonya haver d’aguantar-lo i és patètic haver de veure com darrere, els que podrien fer-lo fora es barallen entre ells i fan el penes.
12) UNA DADA.  Les operadores deixaran de guanyar 1.200 milions d'euros amb el final del roaming. I a ells tant els hi fa; apujaran els preus de les tarifes i es quedaran tant amples. Els bancs i les empreses de telefonia mai hi perden tu! A veure on seran els de les organitzacions de consumidors defensant els consumidors precisament.
13) LA DONA-L’HOME. Raimon de nou. Ha fet palès el seu malestar perquè ni el president de la Generalitat ni el d’Espanya s’han presentat a cap dels 12 recitals finals de carrera del cantant. Tota el meu suport a Raimon. És una indecència que no hi hagi hagut cap representant d’aquest nivell. Mala imatge d’ambdós i em sap especialment greu pel nostre president. Raimon, et pugui agradar més o menys, es mereix tots els honors!
14) EL FET. Operadors locals de telecomunicacions revolucionen el mercat de la fibra òptica. A veure si poc a poc es van obrint lloc en aquest mercat monopolitzat i poden anar desbancant les gran empreses que dominen el monopoli. I si són marques catalanes millor!
15) ELS ‘DURUS’. Fàtima Báñez anuncia una ajuda de 430 euros mensuals per als joves "ni-nis". No em sembla malament l’ajuda sempre i quan hi hagi un compromís ferm per buscar-se la vida i que per tant sigui una cosa temporal. Si hem de crear ninis que viuen d’aquesta paga malament rai. Per cert; algú podria dir d’on surten aquests diners?
16) EL PACTE. Entre el govern espanyol i basc per incloure l’Ertzaintza a l’Europol. Lo bo del cas és que en deixen fora els mossos catalans. Aquest és l’aproximament d’Espanya a Catalunya doña Soraia? O potser va perquè ens concediu 50 mossos en lloc de 500? O va perquè com dius tu mateixa som uns provocadors? Va dona va!
17) POR. Més de 5 metges expedientats i un d'inhabilitat per oferir només teràpies alternatives per curar el càncer. No hi ha dret que els qui han de donar més exemple són els més cabrons. Cap mena de pietat que abusa de la gent o que li pren el pel i més amb gent que saben que estan més sensibles a causa de la seva malaltia. És inhumà!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Espanya que ha passar d’aquesta història. En canvi París ha homenatjat Francesc Boix, el fotògraf català de Mauthausen, i amb una bona representació del govern català. L'han enterrat al cementiri de Pere Lachaise dels herois antinazis.
19) NO ME’LS CREC. Ni al Sànchez ni al PSOE, avui diumenge que l’han nomenat secretari general. Ell promet reconvertir Espanya per donar una millor cabuda a Catalunya. Però realment mires al seu voltant i el cert és que em costa creure el que diu amb els personatges sinistres que l’envolten. Al PSOE hi ha massa caspa!
El fiscal decideix processar Cristiano Ronaldo. Javier Tebas, que també és investigat, posa la mà al foc per defensar la innocència del portuguès. A veure que en sortirà de tot això. Esperem que tinguin el mateix tracte que han rebut Messi o Neymar. No hi ha un pam de net! I com sempre els més poderosos i els que més tenen acaben sent els més bruts.
20) EL TEMPS. Setmana tropical insuportable, amb temperatures fregant els 40 graus i una xafogor espantosa. Un temps anormalíssim que no es repetia des de 2003. Una onada típica de juliol o agost en ple mes de juny. Terrible! El divendres i el dissabte han estat especialment fastigosos a casa nostra. Dutxar-te i al cap d’una estona suar.
21) EL TEXT. La carta de Puigdemont en què demana poder anar a explicar el referèndum al Congrés. Ja l’han respost des de Madrid. Li diuen que ho entenen com una rectificació i que no pot condicionar el que han de fer els congressistes, que ells ho decidiran.
22) EL FRAU. A principis del mes de juny els Mossos van tenir coneixement que el propietari de dues empreses de promoció musical i publicitat, Antoni Mas,  podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal amb valor de més de 200 milions d’euros. És el propietari de les empreses: "Ata producciones y eventos BCN 2003" i "PubliOlimpia", segons fonts de la investigació.
23) A REUS/AL CAMP. 'Pròlek', la celebració prèvia que vol acabar amb la segmentació de la Festa Major. Un espai que s’obre per encabir activitats més culturals als actes de la festa major. A part del folklore i la tradició no està de més que s’hi incloguin variables.
Onada de calor. Dues notícies relacionades. La primera que l'ajuntament ha ampliat l'horari de les fonts i la segona que 2 joves es colen de nit a les piscines municipals de Reus; volien refrescar-se. I és que amb aquestes temperatures ja podien haver avançat l’obertura de les piscines.
24) NO N’HI HA PROU! 17 anys a la presó per una confusió? Un pres queda en llibertat quan apareix un home pràcticament igual que ell. Terrible! Ha de costar molt perdonar amb una confusió així. A més; i l’honor d’aquella persona? No n’hi ha prou amb demanar perdó. Amb el munt de proves i merdes que hi ha avui en dia l’obligació dels investigadors no pot ser altra que afinar més.
25) L’EFEMÈRIDE. 40 anys de les primeres eleccions espanyoles de 1977. Han fet un munt de programes recordant aquell gran moment i és per posar-se a plorar. Les darreres eleccions havien estat el 1936; 41 anys després molts ja eren morts i la majoria no sabia ni que havia de fer, en un país on 1 de cada 10 espanyols era analfabet. El poble va parlar i va escollir a Adolfo Suàrez president. Quan sento gent avui en dia que diu que no vol votar i no fa ni el mínim esforç m’enarbolo. Només per respecte als nostres avis ja hi hauríem d’anar. De fet jo faria obligatori votar, amb facilitats evidentment. I és que després és molt fàcil criticar quan tu n’hi t’has bellugat de casa. Curiosament aquest mateix 2017, quan se celebra l’efemèride d’aquesta festa democràtica Espanya no deixarà votar a Catalunya en el referèndum. Trist!
26) NO HO VEIG CLAR. La gestió que fa l’Ada Colau dels desnonaments a la capital. Desnonen una dona embarassada de nou mesos i la seva família a Barcelona aprofitant que no era a casa. Tant que liderava abans la Colau aquests temes i ara que es dins del govern fa el ridícul no complint la seva gran promesa que aturaria els desnonaments. Com canvia tot en senyora Colau? D’activista anti desnonaments a ser alcaldessa i no fer res perquè no desnonin una família.
27) ENS HAN DEIXAT. Ha mort el cineasta John G. Avildsen, director de pel·lícules com "Rocky", del 1976, amb què va guanyar un Oscar a la millor realització, i "Karate Kid", del 1984. Segons ha informat la família, el director nord-americà ha mort als 81 anys, a causa d'un càncer de pàncrees, en un hospital de Los Angeles. Dues pelis que van marcar els nostres anys 80 i que malgrat la manca de tecnologia avançada va permetre crear dues històries i sagues brutals, i en això segur que aquest senyor hi va tenir molt a veure.
L'excanceller alemany Helmut Kohl, gran impulsor de la reunificació alemanya, ha mort aquest divendres a casa seva, a Ludwigshafen, a Alemanya, als 87 anys. Una icona de la caiguda del mur de Berlín que sempre quedarà lligada a la recuperació de la normalitat a Alemanya després de la segona guerra mundial.
28) EL PARIPÉ. De la premsa espanyola davant d’un govern que diu que ha perdut 60000 d’euros en el rescat bancari. El País i l’ABC, no en diuen res de res. El Mundo y La Razon en donen una informació secundària. Que algú m’expliqui on és la premsa lliure espanyola? No són res més que una pota més de la manipulació permanent en la que viu Espanya, des de dins del govern i des de fora amb els mitjans.
29) UN BRINDIS AL SOL. La Fiscalia actuarà "sense complexos" contra els voluntaris del referèndum. Fixem-nos en la incoherència d’aquesta fiscalia perpera: actuaran contra la gent que voluntària i lliurement vulgui mobilitzar-se. El mateix conseller Romeva s’ha posat les mans al cap.
30) LA DESGRÀCIA. Setmana especialment tràgica amb dos incendis brutals. El primer a Londres d’un edifici sencer, la torre Grenfell . Amb una trentena de morts. Els mateixos veïns no s’estranyaven en veure-ho. Ja feia temps que ho havien previst. El segon incendi ha estat a la zona de Leiria a Portugal amb un balanç de 60 morts, essencialment gent que va quedar atrapada en una carretera que va acabant incendiant-se. Igualment, tenim 7 persones desaparegudes pel xoc entre un destructor nord-americà i un mercant filipí
Més a tocar nostre hem sabut de la mort d’un menor somnàmbul en precipitar-se des d'un primer pis a Barcelona.
31) LA MODA. Concerts a casa. Ara s’ha posat de moda, per promoure nous talents, fer concerts de molt petit format fins i tot en menjadors de casa i en la sala d’estar. Una nova manera de donar una sortida digna a treballs i artistes que a ben segur quedarien en un pla.
32) QUÈ CELEBREM? Corpus i 41 anys. Han coincidit les dues festes i així ho hem celebrat. Primer dissabte amb un dinar familiar a Colldejou on he bufat el 4 i l’1 junt amb mon pare que ha bufat el 7 i el 4. A la tarda missa i processó al poble. Enguany, amb la col•laboració dels veïns, hem fet un altar molt emotiu amb el Sagrat Cor de la meva família de Porrera. Diumenge hem vist les estores muntades a la ciutat i la posterior processó amb els gegants i el cos de Crist present. El dijous vam anar a la Mercadal a menjar coca amb cireres.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Es calcula que una dona pot arribar a tenir-la més de 300 cops a la seva vida. Fa 100 anys la regla venia, de mitjana, als 15 anys. Ara, als 12 i mig. Els experts ho relacionen amb l'alimentació. Una dada brutal! Cap allà on tendim les noies solen -i els nois- solen ser més promiscus en tot. Tot s’accelera, tot es vol que sigui abans. I no sempre aquesta evolució sol anar de la maneta de la maduresa mental lamentablement. La sensació és que tendim a una menor maduresa i una major promiscuitat.
34) CIÈNCIA/SALUT. Els immigrants en situació irregular ja tenen cobertura sanitària a Catalunya des que arriben. Una mesura humana que evidentment cal aplaudir. Tant debò altres institucions en prenguessin nota i tinguessin actituds semblants. Primer de tot les persones!
35) EL DESCOBRIMENT. La rata que activa l'iPad amb el cervell. Identifiquen un estímul cerebral capaç de transmetre ordres a una màquina i les rates aprenen a utilitzar-lo per al seu benefici. I qui nega la intel•ligència animal? A mi que em diguin el que vulguin; potser estan menys avançades que nosaltres però molta o poca racionalització tenen.
36) L’ESGLÉSIA. Condemnat a cinc anys de presó un capellà Ignacio Mora ultra de Lleida per abusar d'una nena de 10 anys. L'home, de 50 anys, ha negat les acusacions. Va formar part de l'organització d'ultradreta Milícia Catalana. Tota la calanya veu de les mateixes aigües corrompudes! Cap pietat contra aquesta mala gent. Cap perdó! A que espera l’església a reprendre’l? Tolerància 0 amb aquestes actituds faci un dia o 10 anys.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Amb Alfonso Guerra que ha titllat de franquistes, corruptes i beneits els dirigents nacionalistes. Tal com ha dit al tuiter @escudellatvoluntari: ‘Li munta despatx al seu germà a la Delegación del Gobierno perquè robi, va al toros amb avió militar i diu franquistes als indepes’. Els qui menys haurien de parlar són els que més obren aquesta boca fastigosa que tenen. Guerra és l’exemple de la vella casta rància del PSOE més propera al PP que al socialisme. Si el socialisme vol remuntar ha d’apartar aquests desgraciats.
38) L’ANÈCDOTA. En l’incendi del bloc de Londres a una mare, en dir-los que es confinessin a casa, se li va acudir obrir les aixetes del seu inundant-lo. Així va salvar la vida d’ella i els seus.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA.
40)  LA REFLEXIÓ. Pares i mares denuncien temperatures insuportables de fins a 35º a les aules. I és que fer classes més enllà del mes de juny és una irresponsabilitat amb les condicions inhumanes que tenen la majoria de les aules actuals. S’arriba a final de curs molt carregat i amb un tercer trimestre al que se li solapen les recuperacions. O millorem les aules o el curs s’ha d’acabar abans. Si tinguéssim uns líders polítics com déu mana, es resoldrien abans aquestes temes que no pas invertir en l’exèrcit o la família real per exemple.