APARTATS

23 de nov. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. XAMPIONS. JORNADA 5. JUVE 0 - BARÇA 0.

1. COMPETICIÓ. Xampions.  Jornada 5
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   JUVE 0 - BARÇA 0.


3. EL CONTEXT. Primer partit en molt de temps en el que no surt de titular Messi. El Barça va jugar amb l’equipació morada. Primer partit de Xampions després de l’eliminació del mundial d’Itàlia. Buffon va jugar els 90 minuts i va rebre l’aplaudiment de l’afició. Igualment, la gent biaconera va ovacionar Andrés Iniesta en ser canviat; afició sàvia que reconeix el bon futbol i crec també el fet de ser una bona persona.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El caliu i la força del nou camp de la Juve. La gent és molt més a prop dels que juguen i això es nota per a bé dels locals i mal dels foranis. Aconseguim, a falta d’una jornada, classificar-nos i ser primers de grup. Un any més hi som! La Juve no aconseguit marcar-nos cap gol en 180 minuts. Alguna cosa ha canviat!
5. EL BARÇA. Bon posicionament defensiu amb dues línies de 4 ben juntes -amb un Umtiti de nou estel•lar-, ben cohesionades i més aculades del que és habitual. Mig de 4, amb Paulinho de doble pivot amb Busi i Iniesta fent jugar l’equip. I una davantera amb Deulofeu corrent davant i Suàrez matant-se amb la defensa.
‘GALLINA DE PIEL’. Iniesta. Partidàs. Va tenir als seus peus la màgia que se li exigeix.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. No crec que desentonés ningú, fins i tot Digne va estar a l’alçada.
L’INDULTAT. Ter. Tres aturades decisives; un sol gol encaixat a la Xampions. Increïble la mà que treu en el darrer sospir a xutàs de Dybala.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Conservador, pràctic i intel•ligent. Per què calia arriscar? Calia un punt i el vam aconseguir. Vam tenir poques ocasions però tampoc ens en van crear moltes. La nostra obsessió actual és aconseguir defensar-nos bé i no encaixar gols. Després romandre a l’espera que alguna de les nostres ocasions entrarà amb el potencial que tenim al davant.
7. EL RIVAL. Fluix. No és l’equip que era l’any passat; de moment no es tan competitiu, tot i que té molts grans jugadors. Davant apostar per Higuaín hores d’ara es llençar un jugador. Van esperar el seu moment al darrer quart de partit i quasi que marquen. S’ho jugaran tot a la darrera jornada. Els ha faltat una mica més d’ambició.
8. LA POLÈMICA. Cap. Bon arbitratge de Milorad Mazic. Un xic massa de ‘jueguen, jueguen’ potser. Partit sense massa duresa!
9. LA VEU DEL SOCI. Seguim amb el peix bullit però crec que hem d’estar contents. A deu punts dels dos de Madrid i a quatre del València i classificats per la Xampions primers amb la Juve al grup;  ah, i encaixant poc gols; a la Xampions actual 1 només. El proper partit contra el València marcarà molt la consolidació de l’ànim de la gent o el dubte.
10. LA CAVERNA. Ens sobrarà una jornada; ja estem classificats i com a primers. Feina feta! A Espanya el Madrid passa com a segon. Sevilla i Atlético mantenen opcions però hauran de gruar fins a la darrera jornada.