APARTATS

19 de nov. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 13-191117

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: estiuet. Sant Martí ens segueix deixant gaudir d’uns dies de sol i bon temps als migdies.
ADJECTIU: sorprès. Per la mort del fiscal De la Maza a Argentina per una insuficiència renal aguda.
VERB: dimitir. Cap membre del PP dimiteix tot i els casos de corrupció en els que estan ficats, ni tampoc els del CNI que han acabat reconeixent que l’Imam de Ripoll era un confident d’ells.
COLOR: groc. Per les sospites que tinc dels milers de fils que es mouen per darrere en la nostra societat. No hi ha res casual! No hi ha un pam de net!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). 21ena Fira de l’oli a Reus. Ha comptat amb 18 participants a la plaça Llibertat dels millors recol•lectors de la D.O. Siurana. La gent ha pogut fer tastets dels millors olis i amb bons preus.
13/11/2003 dia desgraciat en que el llavors president del gobierno Zapatero va dir allò de: "Apoyaré la reforma del Estatuto de Cataluña". Maleït sigui aquesta frase i aquest dia. Amb aquest pocavergonya van començar tots els mals per Catalunya. Els seus van retallar burdament un text que havia aprovat la Generalitat. Els del PP van recollir signatures per declarar-lo inconstitucional. Segur que si més d’un si pogués tirar enrere i donar-nos l’Estatut ho faria.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Mor un dels personatges més controvertits de la justícia espanyola. En el seu currículum hi constarà la defensa de la inhabilitació del jutge Baltasar Garzón per obrir una causa que investigués els crims del franquisme. Un pronunciament en contra de la Doctrina Botín que va permetre arxivar el cas. Votar en contra de deixar en llibertat a l'etarra Ignacio Pujana per l'anul·lació de la Doctrina Parot.  Arxivar la querella de Manos Limpias en contra dels lídes de Podem Pablo Iglesias i Íñigo Errejón per finançament il·legal amb fonts procedents de l'Iran. La reprovació del Congrés a ell com a fiscal general, junt al ministre Català i el fiscal anticorrupció Manuel Moix per entorpir certs casos de corrupció del PP. La palma d’or se l’emporten les querelles contra el procés sobiranista català. Ha mort per una estranya infecció renal que ha aixecat moltes suspicàcies a les xarxes i arreu.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 15 anys de la catàstrofe del Prestige. Aquest petrolier es va enfonsar davant de les costes gallegues provocant una de les pitjors desgràcies naturals a Europa ja que va vessar al mar i a la costa de Muxia milers de quilos de petroli. En aquell temps el portaveu era Mariano Rajoy. Tristament també ha passat a la història per allò de ‘los hilillos de plastilina’ en referència als -segons ell insignificants- fragments de cru que expulsava el vaixell i embrutaven la costa gallega. Es va fer una gestió dolenta però després es va colgar de diners la gent de la Costa da Morte perquè callessin i tiressin endavant. Llavors va néixer la plataforma Nunca Mais i milers de voluntaris -molts d’ells vinguts de Catalunya- ajudaren a treurre el xapapote (barreja de terra i petroli) de les platges.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Monotonia hivernal de començament de setmana, amb decreixement de les ventades del cap de setmana, gebrades de matinada i boires en remetre, i anticicló amb pujada de temperatures diürnes de cara al festiu. En canvi, a la zona de Grècia el Mediterrani ha donat fortes inundacions. Des del servei de meteorologia han corroborat l’estudi que conclou que el canvi climàtic duu la meteo cap a extrems cada vegada més continus i més llargs en el temps. En aquesta mateixa línia, la NASA ha advertit que amb l’augment del nivell de les aigües moltes ciutats estarien en risc, especialment ciutats dels EUA i Amèrica del sud. L’any en el que les emissions de CO2 han augmentat un 2%, els països segueixen mirant cap a una altra banda. Una de les conseqüències la sequera. El servei de meteorologia reconeix que aquesta sequera que viuen molts territoris és de les pitjors dels darrers 20 anys. I és que fins i tot Galícia en pateix les conseqüències.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Tanquem el diumenge assabentant-nos d’una notícia fastigosa. Detingut un farmacèutic de Reus per estafar 564.000 euros manipulant receptes. Canviaven els medicaments prescrits per altres de més cars o bé modificaven la quantitat prescrita.
Agredeixen un sense sostre amb violència que viu al carrer per sostraure-li la paga que té de 400 euros. No hi ha dret que passin aquestes coses. Encara es fa poc preu treure aquesta pobra gent del carrer. Caldria que hi hagués lloguers a preus per gent desvalguda com aquesta que estiguessin tutelats per l’administració. Qualsevol forma de violència hauria d’estar altament penada i ja no només amb presons o multes sinó amb feines per a la comunitat i ajudant en segon terme a famílies i persones amb mancances a nivell de vida.
GEPEC denuncia que han decidit treure els pins de la plaça de Catalunya. Es calcula que tenen més de 50 anys i l’ajuntament diu que amenaçaven la seguretat dels vianants. No m’ho crec! És una plaça emblema de la ciutat. Moltes tardes m’hi vaig passar amb els avis assegut en aquells llisquents pedrissos mentre et queia de tant en tant pinassa al cap. Totalment estic en contra que els treguin!
No m’ha agradat que el bar Toribio arran de no haver fet vaga l’hagin ‘marcat’ amb pintades de ‘facha’. No hem de seguir la línia feixista que els altres tenen. Si prediquem la llibertat hem de deixar triar lliurement les decisions que cadascú prengui amb els seus negocis. Informar si, marcar i fer pintades no!
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). L’humorista Alexei Stoliarov s’ha fet passat per un representant del govern de Letònia per convèncer a De Cospedal que Puigdemont era un espia rus anomenat Cipollino. Durant uns 12 minuts deix en ridícul a la ministra del PP fent-li veure que el 50% de la gent que passeja per Barcelona són espies russos. Ella no només cau en el parany, per molt que després ha fer veure que no, sinó que acaba revelant que estan darrere la pista de Veneçuela fins i tot. Una cullerada més de la inoperància i de la mentida constant en la que viuen immersos aquests manipuladors del PP. I encara més terrible; accepta ajuda per atacar Catalunya.
Aquesta setmana s’ha parlat molt a les xarxes de l’eliminació d’Itàlia de la fase final de grups del mundial. Igualment, ha estat trending tòpic la Quimera, una gata argentina que té el pel de la cara dividida en dues meitats: una negra i una altra marro clar. És bonic de veure. Per les xarxes, sempre al peu del canó, han circulat ‘memes’ en els que es pot veure la família Adams caracteritzada amb les cares dels líders unionistes. També la Soraia imitant els virreis d’altres temps amb la cabellera blanca. I el De la Maza sent pixat per un Puigdemont Maneken Pis. Igualment, la revista el Charliess hebdó ha fet quedar Puigdemont com a jihadista.
La moda és atacar Catalunya i més ara que està intervinguda. Un jutge vol aprofitar que la Generalitat és intervinguda per fer lliurar les obres de Sixena. S'empara en el 155 per demanar al Ministeri de Cultura espanyol que lliuri les obres del Museu de Lleida. El ministre ha dit que ho està estudiant. Els molt podrits no diuen que a Madrid també tenen obres de Sixena en museus. Per què aquestes no les reclamen i les que s’han conservat als museus de Catalunya, si? Si acaben prenent-les transgrediran una llei europea i mundial de protecció de les obres museítzades. Ja s’ho faran!
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Rússia diu que les acusacions espanyoles d'ingerència a Catalunya perjudiquen les relacions. Les acusacions espanyoles contra Rússia per la seva suposada ingerència en la situació de Catalunya perjudiquen les relacions bilaterals entre els dos països, ha dit avui el Ministeri d'Exteriors rus. "Ens agradaria que els nostres col·legues espanyols comencin a respondre sobre les seves paraules i presentin dades concretes". Ja n’estan farts d’haver d’aguantar acusacions sense aportar cap prova.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). En una entrevista a Marta Rovira a Rac1 ha afirmat que van rebre informacions molt concretes que Espanya tenia un operatiu preparat per actuar amb ‘violència extrema’ contra Catalunya. Dissabte el diari Ara ha reblat la informació. El mateix Elpidio Silva i altres periodistes han corroborat les informacions. En canvi, els del PP, encapçalats per Rajoy a Goteborg, esquitxats per corrupció per tot arreu, han desmentit la informació, dient que era una vergonya que es digués això. Llavora jo em pregunto; perquè ha els piolins arreu del territori? Ahir la Rovira al Preguntes freqüents va dir que com que l’estat havia desmentit la violència, a partir de llavors.
Les xarxes han bullit amb els antecedents familiar de la Sra. Inés Arrimadas. El pare, Rufino Arrimadas, va exercir de policia secreta per Franco. El cosí Moisés Arrimadas, a part de ser cap falangista va se governador civil durant el franquisme.
La Cope amb l’Herrera ha entrevistat Entrevista a Rajoy per fregar-li una mica més l’esquena i riure-li les gràcies. La pregunta més punyent, que evidentment no ha contestat el gallec, ha estat perquè fes autocrítica; cosa que tampoc ha fet. Entrevista per venir a ‘pavonejar-se’ i per rebre els aplaudiments de la parròquia emmetzinada i ignorant de sempre. Una hora encara no plena de ‘tot ho hem fet bé’ i ‘els dolents, els bojos i els que s’han saltat la llei són els catalans’. Res a canviar. Si surt a les eleccions una majoria indepe doncs 155: “El 155 siempre está ahí”. Aquest ‘pàjaro’ de l’Herrera no li ha fet ni dues preguntes més punyents. Per exemple preguntar per la Gurtel, per les despeses dels ‘piolins’ a Barcelona, per la violència amb la que es volia segrestar el govern de Puigdemont...
Reportatge Interviu: ‘300 policias iban a entrar por tierra, mar y subsuelo a detener a Carles Puigdemont si se atrincheraba allí después de declarar la independencia de Cataluña’. La font: Seguridad del Estado. Llegint l’article se’t fot la pell de gallina del que tenien pensat fer aquests animals; cosa que el mateix Parlament sabia. I pel que es veu per això es va declarar vuit segons després la paralització de la declaració d’Independència. I tot per no donar-los hi la gana d’asseure’s de tu a tu a negociar. S’haurien desfet de la gent que s’hagués pogut atrinxerar a la Ciutadella i haurien entrat a sac per terra, per les clavegueres i baixant d’helicòpters. Tot per detenir el president i el govern.
La Razon va trollejar als seus lectors amb fotos de nens tallant la carretera el dia de la vaga general a Catalunya (el Nacional.cat). La vaga amb la gent tallant la carretera era quasi un quilòmetre més avall. Però ells a crispar i a fer creure mentides dia rere dia. És demencial!
A Tv3, la Lídia Heredia va entrevistar la candidata dels grocs a Catalunya. A totes les preguntes fetes hi va respondre amb ‘tocades de violi’; sense respondre i sempre focalitzant les culpes de tot cap a l’independentisme, l’escola i els mitjans catalans. En un moment, la molt barruda, va qüestionar el paper neutral de la televisió pública catalana. La resposta de la Lídia, que va aguantar estoicament la demagògia constant de la ‘ciudadana’ -fregant massa sovint la mentida, finalment va esclatar dient-li a la cara que allò no li ho permetia i que ja n’hi havia prou. Gràcies per ser la nostra veu Lídia! Prou manipulacions Arrimadas!
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). El Gobierno se vuelca con la teoría rusa para atacar al independentismo catalán. El Ejecutivo de Mariano Rajoy vincula la "manipulación informativa" a favor del secesionismo catalán con un ataque a la Unión Europea . "Las actividades para el apoyo a la independencia de Catalunya se canalizaron en las redes sociales por las mismas vías que otros movimientos claramente antieuropeos como el Brexit o el populismo de extrema derecha’ (Diario Es).
Escoltes fetes a Ignacio Gonzalez (PP Madrid) certifiquen que va fer el possible per manipular el poder judicial; que hi posessin gent de la seva línia. Primer Manuel Moix i després Jesús Alonso. Aquest paio doncs ha pagat una fiança de 400.000 i gaudeix de llibertat. Aquest és el sistema. Tal com diu l’Elpidio els sistema de ‘al amigo favor y al enemigo la ley’.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). El CNI ha reconegut finalment que l’imam de Ripoll era un confident seu després de tres mesos desmentint-ho i negant-ho. Amb tot no van passar la informació als Mossos i aquests no en van poder tenir un seguiment més exhaustiu. Queda latent la bona feina pels Mossos tot i no disposar de molta de la informació que tenien els serveis secrets. Amb el cul a l’aire queden els del CNI i tots aquells que els hi donin cova i facin dimitir immediatament els responsables polítics inclosos. Respecte a la ciutat de Barcelona, aprovades han quedat mesures per millorar la protecció de les Rambles, les quals, tres mesos després dels atemptats.7
De Gispert diu a Arrimadas que torni a Cadis. Malament; ho lamento! No han de ser aquestes les formes. Ens fan molta ràbia moltes de les declaracions es fan des del PPSOEC’S però desfoguem-nos en privat i no els hi donem carnassa per tractar-nos de xenòfobs.
Dos mujeres residentes en Menorca, de 72 y 59 años, fueron expulsadas de un vuelo de Vueling de Barcelona a Menorca por hablar en catalán a la tripulación (Menorca.info). Així va el país; com sempre la força dels més forts s’imposa
El Mundo segueix buscant casos per denunciar que a Catalunya, València i Balears s’adoctrina els nens a les escoles prohibint-los-hi parlar castellà. La sorpresa és que la influència malèvola i demoníaca del nacionalisme català també s’imposa als altres territoris. Parlen d’una família ausķtriaco-asturiana que a Artà els assenyalaven i els hi feien cassolades per haver demanat escolaritzar-se en castellà. La família va marxar del poble per anar a viure a Astúries on tot són flors i violes i els nens són súper feliços. A Mallorca denuncien que una tutora va dir que deixava de ser-ho d’un noi al que havia vist en una mani unionista. A Inca els hi imputen haver fer una concentració a l’escola a favor de l’1O docents i menors sense el permís dels pares. A diuen que els hi passen enquestes perquè els alumnes contestin si han nascut a l’Estat espanyol o als Països Catalans. La alarma ha arribat fins als jutjats. Uns alumnes de Bat van analitzar la cançó dels Pets ‘Jo vull ser rei’. L’anàlisi i l’opinió es va llegir en veu alta a classe; els pares ho van denunciar. A València han denunciat que en els llibres Jaume I hi consta com a rei de Catalunya quan aquesta no existia diuen i el reu no era rei sinó comte de Barcelona. Al cole el Verger d’Alacant els nens van pintar samarretes amb la bandera suposadament senyera ja que no duia la franja blava. Plataforma Valencianista els va denunciar al Síndic. En una altra escola valenciana han denunciat que han d’aprendre la llengua sinó no tindran futur. En canvi el diari aquest i totes les plataformes manipuladores espanyoles no veuen cap mal que per exemple a Ceuta a l’escola es faci jurar al pati la bandera espanyola a docents i alumnes de totes les edats, que pares disfressin de militars a menors amb escopetes incloses, que nens facin escarni davant de toros morts o que disfressin amb mantilles i vesteixin de negre nenes per anar a les processons de setmana santa.
El ministeri de l'Interior del estat espanyol relega el Major Trapero a tasques administratives en una oficina de les Corts. El major manté el càrrec, que és vitalici, però no tindrà cap responsabilitat al cos de Mossos d'Esquadra. Fastigós! Tot el suport Major.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). València ha viscut aquest dissabte una multitudinària per reclamar un millor finançament. I és que l’ombra de Catalunya és molt allargada i mira que hi va governar un dels dos partits de la casta. La recentralizació d’Espanya ha fet molt de mal a molts territoris i no crec que tinguin massa ganes de revertir la situació. Y
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). La SER accede al sonido inédito de la grabación al empresario Rafael Palencia, supuesto donante en negro al PP, quien afirma que pagaba “periódicamente” al partido para recibir “un buen trato” y después abonaba comisiones de hasta el 3% si era beneficiado con una obra: "Yo ayudo al partido en general para que él me ayude en general. Para que sepan que somos una empresa que colabora con el partido y que me traten bien”. Doncs això; es van destapant les corrupte-les peperes i es va descobrint que aquí hi havia una trama de corrupció i de tràfic d’influències terrible. Però clar; el problema és Catalunya!
‘La empresa de la esposa de Jesús Posada tiene una filial en Malta que trasladó desde Panamá’ (Diario.es). I on s’ha tractat aquesta notícia? Qui li ha retret aquest nou cas que esquitxa el PP. De fet a ells tot els hi rellisca. Ahir al Congrés el Rufian els hi va dir a la cara, manilla en mà, que era el Rajoy el que hauria d’estar a la presó. Tota la claca corrupta va aplaudir la rèplica buida del Zoido dient que ja fa dies que hauria d’haver marxat de l’hemicicle pel termini de 18 mesos que havia donat el Puigdemont al procés. En un acte de dignitat el Rufian es va aixecar i va fotre el camp de la sala. Gràcies Gabriel; ets lla nostra veu!
450 milions de dòlars per una obra de Da Vinci. S’han superat els 300 milions de la darrera subhasta d’una obra de Magritte. La sensació que tinc és que aquest mundillo de l’art està mega explotat com el món del futbol o del bàsquet i altres esports ja que és paguen unes indecències de diners increïbles. Més sabent que en molts llocs del món la gent no té diners ni per sobreviure.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). 120 penalistes de tot l’estat fan un dur comunicat contra els empresonaments dels consellers. Asseguren que no se’ls pot acusar de rebel·lió ni de sedició i creuen que no és competència de l’Audiència Nacional (Rac1). Ara ens n’alegrem quan sentim a dir que els casos dels consellers presos els hauria d’agafar el Suprem però és que aquest fet n’amaga un altre de lamentable i és que aquests casos els hauria d’haver jutjat l’Audiència de Barcelona, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no l’audiència nacional. Ho han passat a Madrid perquè com tot fan el que volen i es queden tan amples.
La setmana en la que els partits han presentat les seves llistes pel 21D, hem sabut que Òmnium suma 14.000 socis nous (85689 actualment) i l'ANC 4.500 des de l'octubre (71000). Normal! I el país segueix amb la solidaritat de la gent anant endavant. S’han pogut pagar les fiances dels presos amb els diners de la caixa solidària i se’n segueixen recaptant cada dia. S’està preparant un concert solidari pel dia 2 de desembre precisament. A més s’ha fet una crida per captar voluntaris per la recollida del Gran recapte d’aliments i la resposta ha estat brutal: més de 10.000 en poques hores. Seguim demostrant que som un poble solidari amb les bones causes i amb els més desvalguts. Que n’aprenguin!
Colau: "Els vots a CatComú no aniran al 'sí' a la independència" (elNacional.cat). És curiós perquè reben crítiques per tot arreu. Al Congrés els hi van dir que havien trencat el pacte de l’ajuntament per aplaudir i acostar-se a  l’independentisme. I és que aquesta posició de l’ara si però no ens té desorientats a tots. L’estratègia és relativament bona. Han vingut a ocupar un espai central entre la DI i el 155 i això els fa jugar ‘a la puta i la Ramoneta’. Saben molt bé quin és el votant i cap a ells va el missatge i cap aquella gent que en l’escombrada del Procés se senti cansada. És la nova Unió; ara que els d’Unió s’han fet socialistes, els veritablement socialistes es fan d’Unió. Mira que hi ha bons polítics i gent ben formada a dins del partit però segueixo tenint la sensació que arribeu un temps tard en la defensa d’aquesta postura. És molt clar; o et poses de la banda de les porres i del 155 o et poses del costat de la gent que vol construir un nou model de societat des de zero on tots hi podríem participar.
Després d'uns dies d'autocrítica del sector sobiranista, de nou, els membres del govern i el president han estat cridats a declarar a Bèlgica. De les conclusions dos apartats que queden descartats i que donen un caire diferent al que havia donat la justícia espanyola. No veuen clar les acusacions de corrupció i malversació. Ara hi hauran de tornar al desembre. En qualsevol cas, les maneres i els tempos donen una major confiança a la justícia belga. Com veiem els acusats segueixen a Brussel•les per on les entitats sobiranistes estan preparant una manifestació pel proper dia 7 de desembre amb una arribada massiva de catalans vinguts d’arreu ja sigui per carretera, tren o avió. Mentrestant, a casa nostra hem celebrat un trist mes dels empresonaments dels Jordis. Seguim en la vergonya immersos. Tot el caliu Jordis i resta de presos polítics! Des de Europa ens arriben crítiques als empresonaments dels consellers. Del PP europeu, dels verds, dels socialistes, dels liberals i de l'esquerra nòrdica. En canvi a Catalunya mateix Garcia Albiol sembla com viure en una altra galàxia: Albiol: "Només poden abandonar la presó els polítics que acatin la Constitució, respectin l'estat de dret i reconeguin el 155 i la tasca que ha fet el govern d'Espanya".
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Els EUA viuen la pitjor epidèmia de drogues de la seva història. Aquest 2017 se superaran els 64.000 morts de l'any passat. Es considera que hi ha 2,7 milions de persones addictes amb 175 morts al dia. Dues dades més que posen la pell de gallina. Segons l’OCDE, els EUA tenen l’esperança de vida més baixa i el gasto mèdic per càpita més alt. Així mateix, l'OMS ha apuntat que el 40% de l'esperança de vida ve condicionada per factors educacionals- mals hàbits de vida i mala alimentació. Es veu que hi ha una mega conxorxa que fa que les farmacèutiques facin i desfacin. És una dada esgarrifosa! Arriba un moment que les persones acaben tornant-se addictes i tenen una dependència brutal dels medicaments.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). ‘Segueixo molt interessant-me molt pels presos polítics, la seva existència constitueix un dels aspectes més penosos del Règim. La seva estada a presons té relació directa amb aquesta pau que l’Estat no ha sabut establir’ 14/11/1963 Abat Escarré. Unes paraules que tristament sembla que acabin de ser pronunciades avui mateix. El 1963 el gran Abat va tenir la valentia de denunciar-ho enmig del franquisme, en plena dictadura. Avui en dia ens trobem una situació semblant en plena democràcia segons sembla. Ell parla de règim i avui en dia poder fer servir la mateixa paraula per referir-nos a aquesta conxorxa fastigosa entre la monarquia i els partits de la restauració i les seves eines executores dels tres poders que controlen. Així que Sr. Abat han passat els anys i ens trobem igual. I el colmo de la tristesa en l’acaba de donar UE que com a pare i tutor d’aquesta Europa mira cap a una altra banda. Que déu ens ajudi!
Un monjo de Montserrat ressalta la dignitat del president i denuncia las brutalitat policial. Són petites aportacions però sempre del costat del dèbil i del qui rep. Gràcies! Gràcies per sentir una veu que dins de l’església, corrompuda en les altes esferes de la C.E.Espanyola, tingui el valor de desafiar-los. Aquesta mena de tribunal de la inquisició espanyol, que és l’església espanyola, que aboca la seva ràbia contra Catalunya des de la seva tele manipuladora i fastigosa de 13tv, ha acabat sent una altra de les potes de defensa d’aquest règim de la nova extrema dreta espanyola. No han importat les garrotades ni la violència. Si la llei les contempla, doncs endavant. Tant que prediquen la crucifixió i la mort injusta de Jesús en mans d’una llei injusta i manipulada, aquí a l’Espanya del segle XXI donen cova a la mateixa llei manipulada i fastigosa per cruixir primer a Catalunya però és que darrere hi ve Espanya. Aquests mateixos que parlen dels valors de l’església i de la democràcia i passen per alt els pals, estic segur que en temps de Jesús haurien estat els que haurien enfús la llança a les costelles de Jesús o l’haurien traït.