APARTATS

18 de març 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADES 2017-2018. LLIGA. JORNADA 29: BARÇA 2 - BILBAO 0.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 29.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BARÇA 2 (Alcàcer i Messi) – Bilbao 0.


3. EL CONTEXT. Partit que arriba després de la lesió de Busi, la sanció de Suàrez i després de la classificació pels quarts de final de la Xampions. El rival serà la Roma. Tot i que era un dels rivals esperats no ens hem poder refiar ja que són equips imprevisibles i si hi afegim que son italians, ni t’explico.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Tercera millor entrada al camp amb 80000 espectadors. Vull esmentar unes dades curioses que deixa el partit. 25è gol de Messi, tres pals més al palmarès de pals, nou partit sense encaixar gols (passem a ser l’equip que menys n’encaixa amb 13) i seguim invictes després de 29 jornades.
5. EL BARÇA. Defensa habitual de 4 amb un Umtiti exigit per una tarja primerenca, mig amb Rakitic fent se Busi, Paulinho, Coutinho fent d’Iniesta amb Messi alliberat i davant amb Demebelè obert a banda i Alcàsser en punta. Hem fet una primera part excepcional -sinó la millor de la temporada- i una segona part de complaença reservant energies. Per cert; partit amb sol que ha deixat imatges de solejada i ombres.
‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Partidàs amb Messi al Camp. S’ha posat els galons i ha exercit de líder.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. – No trobo que cap jugador hagi estat per sota del rendiment esperat tot i que puntualment Dembelé i Roberto han estat ‘fallons’.
L’INDULTAT. Alcàcer. Pel gol, per no haver fet notar l’absència de Suàrez i haver creat espais.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Han tret un equip amb la base consolidada i simplement canviant les peces que s’havien de substituir sense grans trasbalsos. La màgia al mig amb Cou i Messi està garantida i si els de davant estan per la labor som un equip temible. Tot el protagonisme al mig per Alcàcer i la banda dreta per Dembelé. Si a més Messi no perd mai la cara al partit i l’equip es manté endollat som un os. A tot cal afegir-hi una defensa molt ben compensada i ben ajudada pels del mig amb les línies ben juntes. A la primera part els hem escombrat amb totes les eines de les que ens podem valdre: rapidesa, toc, possessió... A la segona ens hem conformat.
7. EL RIVAL. A la primera part han sortit acollonits i amb les línies massa separades i l’equip massa aculat. El Barça els ha superat llargament. El Cuco Ciganda, a la segona part, ha posat tota la carn a la graella, ha compensat l’equip millor, ha ajuntat les línies i han donat més sensació d’equip. Malgrat tot no han inquietat massa tampoc!
8. LA POLÈMICA. Jaime Latre. En general ha fet un bon partit. El llast ha estat el primer gol del Barça. Alba arrenca en fora de joc.
9. LA VEU DEL SOCI. Anem ben encaminats i cada vegada veiem el final de la lliga més a prop. Poc a poc veiem que hem anat consolidant un equip segur al darrere i decisiu al davant. Com abans puguem cantar victòria millor. Lliga encaminada, final de copa i la xampions a quarts.
10. LA CAVERNA. Hem guanyat i l’Atlético de Madrid ha perdut tres punts a Villareal i ens dona un coixí més gran del que teníem. Ara queden a 11 punts. El Madrid té ‘ramalassus’ que el fan temible.