APARTATS

6 de maig 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 3004-060518

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: Peppa Pig, acusada de "subversiva" a la Xina i censurada a la plataforma Douyin. La gent la convertit en una mena d’icona sexual i de burla.
ADJECTIU: irresponsables. Nou toc d'atenció del Consell d'Europa a Espanya. L'Estat no ha implementat del tot cap de les mesures reclamades per l'organisme des del 2013 per prevenir la corrupció entre polítics, jutges i fiscals.
VERB: admès. L’Audiència Provincial de Saragossa revoca la interlocutòria del Jutge d’Instrucció i acorda admetre la denúncia per odi interposada en nom del MHP @KRLS i prendre declaració als dos individus que l’amenaçaven a sobre un tanc.
COLOR: rogent. Vespres del vel rogenc espectaculars que han portat dies de vent i tardes de pluja.
LA XIFRA. Boko Haram ha atemptat a una regió de Nigèria amb més de 20.000 morts i 2 milions de desplaçats des del 2009. On és el món per aturar aquest holocaust?
LA QUERELLA. L’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils acusa de prevaricació la cúpula judicial per falta d’independència. Ho fa en concret contra 20 jutges per parcialitat i afinitat al PP.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Pont de maig. Hem estat per terres valencianes i aragoneses, entre Suera i Olocau del Rei, entre la serra d’Espadà i el Maestrat. Hem visitat pobles, hem vist paisatge, hem menjat i begut de collons i sobretot hem desconnectat del dia a dia. És súper important tenir uns dies per esbargir el cap. Benvinguts siguin!
1 de maig. A Espanya i Catalunya manifestacions menys multitudinàries que altres vegades, cap aldarull afortunadament i un marcat to més feminista. La llàstima és haver d’aguantar les manipulacions de ciudadanos dient que no s’afegeixen a les manis perquè els sindicats van donar suport a l’alliberament dels presos. Com sempre tot ho barregen per fer una salsa picant i fastigosa que només es mengen els més catetos i ignorants. És un dia per reivindicar el paper de les treballadores i els treballadors per millorar el món laboral, però no! Ells amb la seva cantarella! Per desgràcia França ha estat un focus de violència aquest dia. Ha estat un 1 de maig encès a París amb aldarulls al carrer, 200 detinguts mentre el president Macron de viatge i menyspreava també la lluita política -com els riveres- dient que ell no es quedava aquí per mirar la tele.
Festa major de Porrera. Hem celebrat sant Joan de la Cirereta i com a gran colofó a la parròquia s’ha inaugurat una nova campana que sonarà a ben segur a dalt de tot del vell campanar. Dos dies de ball, dj’s i actes diversos que hem pogut gaudir plegats amb la família i els amics.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Ha mort Jose Maria Iñigo. La veu i l’anàlisi del festival d’Eurovisió ens ha deixat. Home de ràdio i de tele també. De petit recordo haver-lo sentit amb aquella veu tan especial a l’única emissora que al poble de Porrera se sentia. Ja a la tele, va deixar una imatge amb aquell bigoti molt característica.
 02/05/1519 va morir Leonardo da Vinci artista florentí i un home d'un esperit universal, a la vegada científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor. Un dels grans humanistes de la història. Falta gent com aquesta capaços de tocar totes les arts i al mateix temps d’estimar i fer estimar la cultura en totes les seves vessants.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 200 anys del naixement de Karl Marx. A ell li devem la lluita col·lectiva pels drets dels treballadors. Defensava que els treballadors no cobraven la part justa corresponent a la feina que feien, diners que acabava engospant l’amo. Calia doncs acabar amb aquests injustícia i per fer-ho només hi havia una manera; que el poble agafés el poder per canviar-lo. El que denunciava en massa llocs ha acabat complint-se com exemple que el capitalisme havia de ser controlat sinó tot acabaria convertint-se en un monopoli d’uns quants. Trist que el món no hagin deixat que sigui més just. Falten activistes de veritat i no de postal.
03/05/1937 inici dels Fets de Maig, enfrontaments que succeïren entre el 3 i el 7 de maig a Barcelona entre les forces d'ordre públic de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de PSUC, UGT i d'Estat Català, contra milicians de CNT i FAI, amb el suport del POUM. Recordar aquests moments sempre posen la pell de gallina i si tenim en compte que els enfrontaments van ser entre gent que en el fons volia el mateix, encara sap més greu. No hi ha dubte que en aquells moments les coses se n’havien anat de les mans del govern de la República. Esperem que d’aquesta letal desavinença se n’aprengui per deixar de banda les lluites fratricides i es vetlli només per l’objectiu final: la República.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana inversa amb una davallada de temperatures que ens ha fet tornar a treure la roba d’hivern i que ha provocat més d’un ‘transtorn’ a la gent que tenia en ment la platja i el caloret. Bons pronòstics tant TV3 i 8TV com a Cuatro (el que he seguit aquests dies). Dos fets curiosos per la meteo: pedregada a Prades i nevada en diversos punts del Pirineu. I és que la ja ho diu la dita: ‘hasta el 31 de mayo no te quites el sayo’ i ‘al maig cada dia un raig’. Cap a final de setmana matins amb sol i tardes de pluja i pujada progressiva de les temperatures.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Reus plora la mort de l'actor i col·leccionista d'autògrafs Joan Boronat. El recordaré pel seu bon humor sempre en les aparicions que feia en les Varietes de sant Pericu repartint xufles o el Mercat a l’antiga de la Mercadal.
Reus i Tarragona volen que la seva campanya comercial conjunta sigui 'de llarg recorregut'. Clar que si, com ha de ser. Són ciutats germanes i com a tals els interessos que les belluguen són molt semblants, per tant interessant que unim camins i sentim que nadem en la mateixa direcció.
Milers de meduses envaeixen les platges de la Costa Central i Daurada. Fa unes setmanes van ser a la Costa i ara ja es troben fins a casa nostra, fet que ha ocasionat que molts ‘platgeros’  optessin per altres plans. Haurem d’estar amatents perquè no corri la brama i la gent al final no vulgui venir.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). #etasedisuelve A falta de notícies a Catalunya, aquesta ha estat una de les etiquetes més emprades davant l’anunci de la dissolució definitiva de la banda armada. Com ja va passar la setmana passada en comptes de fer ‘borron i cuenta nueva’ l’Estat i la política espanyola han optat per fer propaganda de les virtuts dels diversos governs per haver acabat amb ETA. A part que diuen que no mouran ni un dit per acostar els presos. Ells només admiren la derrota i la humiliació. Per altra banda paper galdós també de la banda de la boca del seu portaveu de no fer una condemna més explicita al mal que han fet aquests anys.
#noesno ha continuat sent un dels hastags més emprats durant la setmana. Arreu del territori espanyol s’han organitzat actes com la cursa de Madrid en solidaritat.
#lamanada La setmana que hem vist la cara de l’individu que va votar a favor de l’absolució d’aquests malparits i en el que el debat sobre la resolució ha estat ben viu. Arcadi Espada, ideòleg de Ciutadados ha dit el següent al programa de l’Ana Rosa: "Querría saber si hay algún vídeo de la vida sexual de la víctima". Lluny de mostrar comprensió aquests dos desgraciats, que haurien de ser exemple en aquesta societat, sembla que se’n fotin de la víctima més que no defensar-la.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). “Vull morir": un australià de 104 anys anirà a Suïssa perquè li facin l'eutanàsia (324). Doncs endavant! Corprèn la informació però hem de respectar-la i fer tot el possible per complir-la. Qui som nosaltres per mantenir amb vida una persona que no hi vol seguir? El problema és que no es respecta la voluntat de les persones sigui quina sigui l’edat! Aquest fet ens hauria de fer reflexionar i molt!
‘Desarrollan una prótesis de retina que podría restaurar la vista a las personas ciegas. Un grupo de científicos ha creado una pequeña película fotoactiva que convierte los impulsos de luz en señales eléctricas, las cuales, a su vez, estimulan las neuronas’ (A3). És increïble com va avançant la ciència per fer més dignes les nostres vides. Per aplaudir llargament!
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). El Col·legi de Periodistes de Catalunya rebutja l'article del "El Mundo" que va publicar les cares dels professors de Sant Andreu de la Barca, perquè vulnera el codi deontològic professional. Jo aniria més enllà i fotria una querella al diari i al merdós del Rivera. Han tingut la barra de posar les cares d’aquesta gent en públic sense respectar ni la presumpció d’innocència ni els collons. L’endemà mateix van aparèixer pintades insultants a l’institut. No hi ha dret! Alguna cosa deu fer malament la guàrdia civil; darrerament estan ficats en històries no massa gratificants: 1oct, la manada, Alsasua... Evidentment que dins del cos hi ha bona gent però farien bé d’apartar aquells que donen mala imatge!
‘Una iglesia en Barcelona sigue faltando al respeto a sus feligreses no separatistas’ (El Catalán). És l’església de sant Medir, la qual ha lluït -i llueix- diverses pancartes en favor de l’alliberament dels presos polítics i a favor de la Democràcia. Tot el suport a l’església per la valentia del seus líders per lliurement mostrar amb llibertat d’expressió el que senten. A veure si els de la Conferència Episcopal podran dir el que els hi doni la gana posicionant-se per la unitat d’Espanya i qui ho vulgui no es pugui mostrar per la independència de Catalunya. Paper fastigós d’aquest mitja de comunicació per la manera totalment adoctrinadora i interessada que té de presentar la notícia. En la línia de la molts mitjans espanyols, que parlen de llibertat d’expressió però nomes si es per defensar la causa espanyolista. En aquest mateix sentit, aquests dies hem hagut d’aguantar com l’advocat de ‘la manada’ tombava per diversos mitjans i en canvi cap s’ha dignat a dur els advocats dels nois d’Alsàsua.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Polèmica per un vídeo d'un sicari de Pablo Escobar promocionant un poble d'Almeria. Jhon Jairo Velásquez, "Popeye", del càrtel de Medellín, va assassinar 250 persones. Una idea vomitiva d’aquest ajuntament andalús. Els mateixos de ‘l’a por ellos’ contra Catalunya són el que ara fan promos de la vila amb un assassí confés. On està aquí la fiscalia? Cansa tant haver d’aguantar segons què i veure que ningú fa res! Bé, si; els únics que s’hi han mostrat en contra han estat els del PSOE.
‘El Gobierno niega "problemas" entre Cospedal y Saénz de Santamaría.’ (OkDiario). ‘el rumor es la entesala de la noticia’ deia el gran Jose Maria Garcia. Doncs això que si es rumoreja que hi ha tensió és que n’hi ha tot i que voldran emmarcar-ho igual que la reina i el felipon. Només cal veure imatges on es mostren naturals. Es palpa la distància!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). La Xina activa el carnet de bon ciutadà amb milions de càmeres i algoritmes per controlar a la gent. Tot va arribant i el model de control que ja anticipava els anys 80 George Orwell està a punt. S’han inventat un programa per crear gent amb categories segons els seus interessos. El bons, calladets i que acatin les ordres seran els millors i tindran facilitats. Els dolents no tindran accés a res! Que baixí Déu i ho vegi! Amb el munt de malparits que hi ha governant, massa sovint fent el que els hi dóna la gana i sense respectar els mínims drets humans, això es pot acabar convertint en una caça de bruixes sense cap altre fonament que eliminar rivals i oposició. Vergonyós!
La cap de comunicació de Rajoy als pensionistes: "Quines ganes de fer-vos una botifarra de collons i dir-vos que us bombin!". Es veuen les imatges i se sent ben bé l’àudio. Quina vergonya i quin fàstic de personal! Estan cavant la seva pròpia tomba dia a dia. Mereixen per una multitud de raons que la gent els faci fora del poder. No són dignes de ser-hi. És que ni amb els pensionistes mostren cap respecte. Vergonyós!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). El TSJC rebutja l'acord del cas ITV: Oriol Pujol i la seva dona aniran a judici. Clar que si! I si es demostra que van actuar malament que paguin! Cap pietat, com dic si es demostra, clar!
Detingut un examinador de trànsit que aprovava la pràctica a canvi de 400 euros. A aquestes alçades llegir aquestes notícies fot malalt. Com hi pot haver gent d’aquest nivell? Una bona notícia que l’hagin enxampat. Ara caldria esbrinar qui té el carnet gràcies a aquest desgraciat que en molts casos no feia ni examinar els alumnes.
Tornen a detenir a Barcelona l'estafador de l'amor. Albert Cavallé va aconseguir estafar 150.000 euros a les més de 30 dones que van confiar en ell. Ara que el tornin a deixar en llibertat i torni a delinquir. Ja va sent hora que aquests tipus d’estafadors paguin pel mal que han fet. Prou!
Detingut un home per llançar la seva parella des d'un segon pis a l'Hospitalet. Alguns veïns han explicat a la policia que la parella estava discutint abans de l'incident. No pot estar al carrer aquest fill de puta! Cap pietat! I a veure si d’una vegada no permeten que aquests malparits estiguin tranquils en llibertat.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Campanya internacional de la Cambra de Comerç d'Espanya per contrarestar el procés. L'organisme presidit per Josep Lluís Bonet hi destina mig milió d'euros. Aquí si que es poden invertir diners i no passa res; la gent els veu invertits i no entren en la demagògia barata que els podien haver invertit en ensenyament o sanitat. En el fons va traient el nas el pànic que es va tenir des d’Espanya en veure que Catalunya emprenia el seu propi camí i els deixava amb el cul a l’aire, fent perillar els ‘tinglados’ i ‘xanxullos’ que molts tenen muntats.
Govern balear: Catalunya no pot ser una excusa per no reformar el model de finançament. En una entrevista a TV3, la consellera d'Hisenda balear reclama a Rajoy voluntat per millorar el finançament. Germans Balears i Valencians; sigueu forts i lluiteu pel que es vostre. Ha durat massa anys l’espoli que han fet els del PP a casa vostra. Han explotat una terra per extreure’n el màxim suc en el seu benefici i ara descobriu que ho han deixat com un solar ja que el bàsic ho han desatès. Molt totxo i molt d’Ibex però poc pensar amb el que realment importa: la gent!
El Valle de los Caídos acumula 4,33 milions de pèrdues des del 2012. I qui n’és el responsable? Que es depurin responsabilitats i acabin fent el lloc un punt de dignitat democràtica i no un lloc de veneració al dictador. És de justícia!
Les dones directives a Catalunya cobren un 18% menys que els homes. Una altra vergonya i una injustícia que avui en dia encara puguin permetre aquestes injustícies. Una lluita que cal dur fins a les darreres conseqüències.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). El Suprem demana que no es busquin delictes que coincideixin en els codis penals alemany i espanyol, sinó que s'estudiï si la conducta de Puigdemont tindria algun tipus de resposta penal en la justícia alemanya (324). Doncs au! Aneu destinant recursos en fer el ridícul de nou. Algun dia tot anirà caient pel seu propi pes i Espanya caurà en un ridícul estrepitós.
Nou escorcoll a la Generalitat per l'acusació de malversació per l'1-O. Va ser divendres i es va centrar en el web referèndum.cat. Més despropòsits! Com que no han trobat res doncs segueixen buscant a veure a que poden aferrar per demostrar la prevaricació, provablement l’únic delicte que els hi quedi per tirar endavant ja que la rebel•lió i la sedició acabaran caient per falta de proves.
Una representació del govern espanyol es reunirà amb els guàrdies civils pares dels alumnes de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca que, presumptament, van ser humiliats per nou professors de l'institut. Un miler de persones es mobilitzen en suport als professors de Sant Andreu de la Barca. La mobilització arriba l'endemà que van aparèixer a les parets de l'institut pintades amb insults (324). Clar que si! De la manipulació n’han fet notícia! Com que no poden amb TV3 ara volen tocar l’ensenyament. Jo no em crec ni borratxo que els docents tinguessin una mala actitud vers aquests nens. Per parlar del tema no hi hauria d’haver cap. Allà on hauria d’actuar la fiscalia no actua. Per què no denuncia la publicació de les cares dels nois i les pintades en contra seva? Per què l’estat només dona credibilitat als guàrdies i passa dels docents? Indignant! Com sempre volen ser jutge i part!
La fiscalia arxiva la denúncia contra l'acte d'inici de la campanya a favor del "sí" en el referèndum de l'1 d'octubre perquè no hi veu cap delicte. Normal cau pel seu propi pes! Massa recorregut ha tingut aquest desori! Criminalitzar un inici de campanya? Seria l’últim!
L'Estat espanyol ha embargat a Òmnium 110.000€. Es tracta de la multa imposada per l’AEDP al 2017. Un exemple més de la persecució política i la repressió que estem vivint. I si no és així que baixi Déu i ho vegi. La ràbia els menja per dins en veure per dues entitats com Òmnium i l’ANC han tingut l’enorme mèrit i la capacitat d’aglutinar tanta gent al voltant de la causa catalana participant de tot tipus de mobilitzacions i recaptant diners amb donatius voluntaris.
Els membres de la mesa de JxCat es neguen a rebre la notificació del TC contra la investidura de Puigdemont. Consideren que la notificació és 'nul·la' perquè no té 'cap base legal'. A més, consideren que atempta contra l’autonomia del parlament i ‘coacciona’ l’activitat dels diputats i vulnera la seva inviolabilitat parlamentària. I és que en la terra del no i de la imposició sense més segons bufi el vent les coses van així. Ells convoquen eleccions i diuen que tothom s’hi presenti però guanya el que no volien i no el deixen presentar. Des de Catalunya es fan lleis dignes i exemplars i des d’Espanya les anul·len per més tard, a més, copiar-les i així penjar-se les medalles de l’èxit.
Destrossen el cotxe groc de la diputada d'ERC Jenn Díaz. Una mostra lamentable de com les gasten molts dels que estan a l’altra banda. Arrencar llaços, boicotejar pintades, agredir, destrossar, insultar; aquí tenim el seu programa. On és ara la fiscalia actuat contra aquest atac feixista? Aquesta és l’única violència que hi ha!
Acabem la setmana sabent que el Parlament proposarà Puigdemont (que per cert han proposat  per formar part d’un partit alemany) després d’haver fet una canvi en les pròpies lleis. Sabedors que els hi tombaran de nou la proposta, estic segur que estan acabar de fer temps -igual que proposant el Sànchez- per acabar de passar aquests quinze dies. Així suposo que volen retratar una mica l’Estat per acabar investint una/un candidat net. I és que tal com diu Jerry Adams l’afer català ja no és només un problema intern espanyols.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Kanye West (rapero, marit de la Kardashian) diu que ser esclau és una opció. En la seva línia delirant i és que no és el primer cop que el rapero deixa mostres de pèrdua de seny. És una falta de respecte als milions de persones que no van poder ‘escollir’ ser o no ser esclaus. Ho van haver de ser i punt!
Trump va dictar al seu metge l’informe mèdic sobre la seva pròpia salut, on es certificava, amb tot luxe de detalls que gaudia d’una salut excel•lent! Clar que si! Si convé es fa de metge i avant! Cal donar una bona imatge de salut arreu sinó això també pot restar.
A una pregunta sobre el que pensava el president de Nigèria als EUA sobre que el Trump que havia tractat de ‘països de merda’ a Haití o el Salvador, l’home s’ha cagat a les calces i el millor que pot fer ha dit és callar. Allò que diem. N’hi ha molts que no tenen collons de plantar cara al magnat. El que va dir va provocar una tempesta que no s’entén que s’hagi acabat sense una rectificació del ‘Pato Donald’.
Trump frena en la guerra comercial amb la Unió Europea. Els EUA ajornen un mes els aranzels a l'acer i l'alumini de la UE. I és que em fa l’efecte que l’estirada d’orelles ha estat important. No pot anar per la vida com un cowboy fent el que li roti. Els EUA són importants al món però no els únics i el consens en aquests aspectes és molt important. La unilateralitat comercial pot ser catastròfica.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). Les instruccions del Papa per a poder ser sant: no insultar via internet, ser honrats en el treball, estimar el cònjuge i tenir paciència amb els fills. I moltíssimes altres coses que amb una mica de sentit comú i pensant més es podrien dur a terme sense grans esforços. Està molt bé que es facin decàlegs d’aquest estil però fan falta posicionaments més ferms i contundents davant sobretot d’injustícies.