APARTATS

26 de maig 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 20-260519

-DIA ELECTORAL. De nou 'la sort' ha volgut que fos de nou a la Mesa electoral 02 002 A de l'escola Baix Camp. Així que avanço l'hora de publicar l'article.

-UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. I més per aquesta iniciativa lloable: ‘Alumnes d'una escola de Guissona aprenen la cançó "Obriu Portes" de Txarango en llengua de signes per denunciar la indefensió dels sords’ (324). La foto va per ells, pels alumnes de 4art d’ESO, per denunciar al món la injustícia diària que pateixen les persones amb problemes auditius. S’han d’obrir més portes i més a aquells que tenen més dificultats.


-QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Dia mundial de les abelles. Se celebra el 20 de maig coincidint amb el naixement del pioner de l’apicultura moderna l’eslovè Anton Jansa. La crida que hem de fer al món és especialment alarmant ja que cada dia hi ha menys exemplars entre unes coses i les altres. Animalets com el colibrí, els ratpenats, les papallones o les abelles són imprescindibles per pol•linitzar les plantes i permetre’n doncs la reproducció de les mateixes. Per tant la cadena és molt clara; si eliminem aquestes bestioles ens quedarem sense plantes. Siguem-ne més conscients. Si trobem un rusc d’abelles no l’eliminem de mala maner. Avisem un apicultor que en pugui treure profit!

-EL PERSONATGE. Eduard Punset. Ens ha deixat amb 82 anys després d’una llarga malaltia. Jo era dels apassionats que seguia aquelles entrevistes que feia a científics al programa ‘Redes’ de la 2. Aquest home és d’aquells que veies que vivia el que feia, que gaudia amb el que feia. Era atractivament didàctic. Més al gran públic hi va arribar del la mà del Buenafuente en una entrevista i sobretot per un ‘Convidat’ de l’Albert Om. Allà li va obrir les portes de casa seva. Vam descobrir que era una persona de carn i ossos que volia transcendir, amb un poder intel•lectual enorme, tot i saber que algun dia la mort el vindria a buscar.

-L’EFEMÈRIDE. Un 21 de maig de 1932, Amèlia Earthart es convertia en la primera dóna que travessava l’Atlàntic del Canadà a Irlanda. A més el mèrit fou fer-ho sola, com destaquen les cròniques de l’època. Avui 87 anys després hauríem d’estar parlant de la igualtat d’oportunitats de les que haurien de tenir vers l’home però no. Denunciar una vegada més la manca d’oportunitats i la desigualtat que pateixen les dones vers els home. No pot ser que en el segle XXI per fer el mateix es cobri diferent. Hem d’exigir  igualtat d’una vegada!

-LA METEO/ESPAI TERRA. Setmana amb monotonia meteorològica fins el divendres, amb un dijous digne de juny amb pics de calor al migdia sufocants. El divendres els ruixats s’han estès, deixant uns registres amb una trentena de litres ben repartits per les nostres comarques. Mentre TV3 ha parlat de ruixats esporàdics, TVE va pronosticar pluges constants i de nou l’han clavat. Després de nou vent, ambient net i a la calor de nou!

-EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. ‘Me considero democrático pero tengo muy claro que con Franco no existiria bazofia como Podemos. Serían otros más en las cunetas, (tuit de Carlos Herrera). Aquest desgraciat no només s’atreveix a dir això sinó que en una entrevista al diari el Mundo ha afirmat el següent: ‘hay que perder el miedo a que te llamen facha’. Imbècils com l’Albert Boadella han sortit a les xarxes a donar-li suport. Per sort la xarxa és molt àmplia i es compten per majoria els que han criticat d’alguna manera o altra el que diu aquest desequilibrat. Però és que en la mateixa entrevista, com no podia ser d’una altra manera, ha sortit Catalunya. En la línia de José Borrell (PSOE) ha dit que per a Catalunya ell té una solució: "Hay solución para Cataluña, pero será lenta, lo que se tarde en exterminar el virus". Borrell deia que s’havia de desinfectar però és que aquest malparit parla directament d’exterminar’. I després ens diuen supremacistes als catalans. Si hi hagués un bri de coneixement aquest desgraciat no hauria de tornar a agafar un micròfon. On és aquí la fiscalia advertint-lo? On és la classe política espanyola tocant-li el crostó. Espanya segueix fent una mala olor que costarà molt de purificar. Catalunya ben units anem fent el nostre camí i deixem-los enrere a aquests impresentables!

-QUE N’APRENGUIN! De Teresa May. Va arribar a la presidència dels britànics i defensava la no sortida de la UE. Però el poble britànic va parlar a les urnes i va decidir sobiranament que volia sortir de la UE. De manera que ella va fer el possible per respectar el mandat del poble. Va treballar per assolir un pacte de sortida de la UE però no se’n va sortir. La causa essencial va ser el boicot que des de dins del seu propi partit i de la resta li van fer girant-li l’esquena. Teresa May doncs ha fracassat en el seu intent i ha fet el més sensat que podia fer: presentar la seva dimissió que es farà efectiva el proper 7 de juny. Ja m’agradaria a mi que tota la casposa i apoltronada classe política espanyola en prengués nota i dimitís i més sabent tota la merda que duen a les seves motxilles. Només a mode de recordatori: el PP és el partit més corrupte d’Europa i segueix donant lliçons.

-UN TIP I L’OLLA PLENA. 200 persones fent fila per pujar col•lapsen el cim de l’Everest. La imatge és tan impactant com vergonyosa. Una filera llarguíssima de gent esperant poder accedir al cim. Balanç final del dia: a part del col•lapse, una contaminació irreparable, dos morts als que se n’hi han afegit dos més el cap de setmana. Al campament base més proper fins a 800 persones esperen el moment de poder accedir al cim. Ja n’hi ha prou de tonteries. Que en tanquin l’accés fins que la gent deixi de tenir aquests deliris. Ha fet molt de mal la televisió. Qualsevol tonto es pensa que és un ironman i que pot accedir a qualsevol lloc del món. Sembla que si no fas fites d’aquest estil acabaràs sent un xitxarel•lo. Més humans és el que hem de ser, més persones!

-ESCLAUS DE LES DADES. 30 són els anys que Àngeles Pérez de 78 duu ajudant els presos que surten de permís i no tenen res ni ningú a qui acudir. Lloable! No té en compte el que hagin pogut fer malament sinó que en el fons són persones i agraeixen la presència d’una altra persona al seu costat, almenys escoltant-te! Com ja he dit en nombroses ocasions falta que abans que res siguem més humans i més persones. Només així la societat anirà  millor. No ens falten alliçonadors i comentaristes de postal, ens falta un tracte més humà, conèixer-nos, apreciar-nos i estimar-nos, acceptar-nos i posar-nos en lloc de l’altre.

-DURUS A QUATRE PESSETES. El món del futbol no deix de generar una dinerada de la hòstia. La final de la Copa de Rei, que es fa a Sevilla, al Benito Villamarín (camp del Betis), suposarà uns ingressos de 22 milions d’euros per la ciutat. Igualment, Madrid, que acollirà la final de la Xampions (estadi Metropolitano, Atlético, recaptarà 62,5 milions d’euros. Places hoteleres esgotades, turisme i ganes de festa. I és que acollir 60.000 espectadors Sevilla i 90.000 el Wanda és un privilegi.

-EL PROCÉS. El que s’ha hagut de veure i sentir aquesta setmana amb la constitució del Congrés i el Senat és una vergonya. Els presos polítics només els han deixat sortir de la presó per anar a prendre possessió, custodiats com si fossin delinqüents comuns (tal com ha afirmat una pallassa de Vox), sense poder parlar amb els membres del propi partit, sense atendre els mitjans de comunicació, sense deixar-los menjar ni un trist entrepà, sense poder sortir de l’hemicicle. Quan encara no hi ha sentència ja se’ls ha tractat com a culpables, com si fossin terroristes. Menys mal que el Suprem ha tirat la patata calents de nou a la política perquè es voti si se’ls permet participar o no. Decisió que acabarà camuflant-se de decisió política. Els del trifachito ja s’han cuidat de tractar-los com a delinqüents comuns i de dir que s’han d’inhabilitar i que han vingut a destruir Espanya des de dins. El que no volen reconèixer és que han estat escollits lliurement pel poble català perquè els representin/defensin. El que els dol és que aquest serà un gran altaveu per denunciar davant d’Espanya el mal que l’estat ha fet a Catalunya. El que els dol és que temem que a Europa passarà el mateix i els surtin podran tenir un altaveu democràtic per denunciar les anomalies espanyoles.

La imatge i el so de la constitució del Congrés va ser penosa. Els de Vox i altres van fer tot el soroll que van poder per no deixar sentir el que deien els congressistes catalans escollits. La presidenta els hi va cridar l’atenció però res en comparació amb la cara de boig i passat de droga i desafiant del Rivera al pas dels presos polítics. Al final del ple, va gosar demanar la paraula, com el nen de la classe tontet que reclama l’atenció de la senyo. La nova presidenta del Congrés la Meritxell Batet el va deixar pentinat. Impresentable actitud de Vox i el Rivera retro alimentant-se entre ells. Segur que hi haurà unes sessions penoses!

Al final s’han suspès les actes dels parlamentaris presos. Ja es veia venir. Campanya feta perquè el Jonqueras i l’imdependentisme acabin sortint a Europa. Tot allò que suposi desmantellar Puigdemont sembla que ho duran a terme. De totes maneres, una vergonya més al descobert d’aquest país que censura abans els presos polítics que tot un govern corrupte -com el del PP-. No patiu però; no ens aturaran!

-TIP DELS IUESEIS. N’estan tan farts del Trump que fins i tot la Nancy Pelosi ha deixat entreveure que l’estat de salut del president no és el més millor per estar al capdavant d’un estat tan potent. Al que ell ha respost que ella és una boja, literalment i que ja fa temps que l’estava vigilant. És ben evident que als demòcrates un ‘impeachement’ o destitució del president els hi aniria molt bé. I és que de cada tres decisions que pren dues són errònies o si més no polèmiques. I ell no s’esvera per res ja; és massa frívol. Amb el tema de Huawei, l’escàndol que han muntat és per llogar-hi cadires. Milers de milions d’usuaris al món es quedaran sense poder actualitzar les aplicacions pel deliri comercial de boicot que ha iniciat contra mitja humanitat. I com sempre qui en sortirà més perjudicat? Tal com ho ha asseverat el FMI: els consumidors.

-REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Tres notícies m’han cridat l’atenció aquesta setmana vinculades amb la ciutat de Reus. La primera que el divendres s’han activat els protocols per una maleta sospitosa a l’estació de Reus que ha resultat estar extraviada. La segona és que els Mossos han expedientat el ‘mosset’ que va denunciar el mecànic de Reus per negar-se-li a reparar el vehicle de la seva dona, una PN. El Jordi Perelló es va negar a reparar-li el cotxe com a protest per la repressió de l’1 octubre. I la tercera que està relacionada amb l’hospital sant Joan. Han hagut de tancar de tancar l’aigua sanitària per un brot de legionel•la. Ostres! És que cada vegada que surt l’hospital és per parlar-ne negativament!

-EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Nova ofensiva d’Aragó contra Catalunya. L’església aragonesa, des del bisbat de Barbastre, ha iniciat un nou litigi amb el bisbat de Lleida per arrabassar un fart d’obres; fins a 111. Jo no dubto de la seva procedència, el que em fot fàstic és que els aragonesos deixessin perdre’s un patrimoni per no preocupar-se’n i que des de Catalunya, el rescatessin i restauressin amb els nostres diners. I ara que la feina està fets volen venir a prendre’ns-ho tot per gaudir-ho ells. En els documents hi consta que es venen les peces per poder-ne comprar de noves i restaurar les velles instal•lacions. No en vam tenir prou amb la vergonya de Sixena que ara n’haurem de viure una de nova. Per acabar les declaracions d’aquest paio que és el bisbet de Basbastre: ‘que son 111 obras para Cataluña que tiene muchísimas?’.