APARTATS

19 de maig 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019 Lliga. Jornades 36, 37 i 38.

CELTA 2 – BARÇA 0.


Partit que hem jugat just abans de la semifinal de la Xampions enfront el Liverpool. Hem sortit amb un equip farcit de suplents i el Celta es jugava la vida. Resultat completament just. De nou Dembelé s’ha lesionat només començar. Notar el desori que ha suposat el fitxatge de Boateng que ni la rasca. M’ha estranyat molt que posés Arthur atès que darrerament ha tingut molèsties de pubis. Mala senyal de cara a Anfield. Dubto que el posi dos partits seguits aquest Valverde. I poca cosa més! Sensació de feina feta amb la lliga a la butxaca i anar a complir el més dignament possible. Per cert; passadís dels blavets al Barça; el primer dels 3 que ens hauran de fer fins a final de temporada.

BARÇA 2 (Vidal i Messi) – GETAFE 0.


Partit que ve després de l’eliminació de la Xampions per 4-0 del Barça. El camp mig buit, la gent indiferent... Un desori! Xiulets tímids per Coutinho, pitada més sonora contra Busquets. Bé, la constatació d’un final de cicle i d’un final d’una manera de fer. Valverde ens pot donar la regularitat per poder guanyar la lliga però amb la Xampions és una altra cosa. O competim a la Cruiyff amb la pilota com estendard i l’equip amb pressió forta i fent el camp petit o juguem a l’amarrategui-Valverde; fotre l’equip a defensar, separar les línies i esperar que Messi faci una genialitat. Valverde ha volgut fer una barreja i ha fracassat. De la mateixa manera que ens hem de plantejar que hi ha jugadors que necessiten un recanvi. Ni Messi ha celebrat el segon gol que li assegura el pichichi de la lliga amb 34 gols.

EIBAR 2 – BARÇA 2 (Messi 2).


Darrer partit de la lliga en el que la notícia més important és que Messi s’ha assegurat el pichichi com a màxim golejador de la lliga, assolint la fita de 36 gols. Caldrà esperar la setmana vinent per veure si aconsegueix la Bota d’Or. Pel que fa a l’equip, a 7 dies de la final de Copa, no gaires bones sensacions ha donat. Ens ha passat per sobre un Eibar hiper motivat, endollat, intens i que sabia com fer mal al Barça. L’Atlético quedarà a 11 punts i un Madrid vomitiu a 19. Quin final de lliga. L’Espanyol ha guanyat la setena posició i han confirmat el descens el Girona, el Huesca i el Rayo.